Kihasználnának minket vagy én reagálom túl?
Nehezen tudok olyan módszert elképzelni, amivel konfliktus nélkül rendezhető ez a helyzet, pláne, hogy a sógornődnek nem vagy a szíve csücske. Szerintem azért is meri ezt megcsinálni, mert érzi, hogy nem akarsz balhét, inkább mindent benyelsz a békesség kedvéért.
A nyaralóval kapcsolatban szerintem hívasd fel a párodat a barátnőddel, mondja el neki, hogy a meghívása csak rátok érvényes, másra nem. (Vagy add át neki egyszer a telefont, amikor beszéltek, esetleg személyes találkozáskor hangozzék ez el.)
A többivel kapcsolatban: el kéne érned, hogy a párod melléd álljon, különben soha nem szabadulsz meg a problémától. Ne menj bele olyanba, hogy együtt utaztok velük, kérj határozottan üdítőt/fagyit tőlük, ha rajtuk a sor, hívasd meg magatokat hozzájuk (pl. megkérdezed, mi jót főznek vasárnap, aztán közöld, hogy szívesen megkóstolnátok, aznap éppen ráértek), ahányszor csak elmennek hozzátok - előbb-utóbb leszoknak róla, vagy természetessé válik, hogy az ilyesmi kölcsönösségi alapon műxik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!