Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek igaza van? Szégyen...

Szerintetek igaza van? Szégyen az, hogy császárral "szültem"?

Figyelt kérdés
Császárral hoztam világra a babámat, mert harántfekvésben volt, nem tudták megfordítani. A sógornőmnek erről az a véleménye, hogy én nem szültem, de (ironikusan) bíztatott, hogy talán legközelebb sikerül szülnöm. Erre azt mondtam neki, hogy nem az számít, hogy ki hogyan hozza világra a gyerekét, hanem az, hogy egészséges legyen. Azt válaszolta erre, hogy csak ezzel próbálom magamat nyugtatni, és szembe kellene néznem a ténnyel, hogy a császár nem igazi szülés. Ez a téma arról jött fel, hogy a szomszédom érdeklődött a szülés körülményeiről, mire mondtam neki, hogy császárral szültem. A sógornőm is jelen volt, és miután a szomszéd haza ment, a sógornőm azt mondta, hogy nem kellene hirdetnem, hogy ilyen kudarccal végződött a terhességem. Szerintetek igaza van? Én nem érzem ezt kudarcnak, örülök neki, hogy van egy egészséges babám. Eddig nem éreztem magam rosszul a császár miatt, mert lelkileg nem zavart, de azok után, hogy ezeket mondta, elgondolkodtam, hogy neki van-e igaza. A császár olyan dolog, hogy az ember nem kéri, csak ha muszáj, nincs más megoldás, akkor életmentő beavatkozás. Nem értem, hogy miért kellene emiatt rosszul éreznem magam.
2010. febr. 26. 01:24
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy irigy csak az a baj, hogy rengeteg gyerekes nő is így gondolkozik és én nem tudom megérteni őket!
2010. febr. 26. 02:53
 12/49 anonim ***** válasza:
100%

Amit a sógornőd tesz, azt úgy hívják, hogy projekció.

Röviden és tömören, a betegsége miatt kudarcélményt él meg, de hogy tompítsa az ezzel járó szorongást és fájdalmat, másra vetíti ki, ezzel azt az illúziót keltve saját magában, hogy mivel más (szerinte) szánalmas, ő nem az (saját maga számára).

Ha fontos ember számodra ő, akkor javaslom, hogy egy nyugodt pillanatban, esetleg a férjeddel együtt, ülj le vele, és próbáld röviden és tömören megfogalmazni az érzéseidet, amit az ő viselkedése vált ki. Valahogy így: "Sokszor úgy tűnik, hogy nem érzed magad jól a bőrödben, és azzal próbálod meg elterelni a saját figyelmedet erről, hogy engem bántasz. Ez nekem nagyon rosszul esik, és szeretném, ha abbahagynád. Ellenkező esedben nem fogok veled kapcsolatba lépni többet, és csak a lehető legszükségesebb dolgokat leszek hajlandó veled közlésszerűen megosztani." - HA vitázni akar ezzel, ne add meg neki az esélyt, zárd le a beszélgetést.

Ha úgy tűnik belátja, próbálj meg vele beszélni a problémáiról, ha ő is akar, esetleg bíztasd arra, hogy szakemberhez forduljon.

Más utat nem tudok elképzelni. Ne feledd, a boldogtalan ember másokat is boldogtalanná tesz maga körül.

2010. febr. 26. 03:04
 13/49 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem hanyagold a jövőben a sogornődet (és ő is téged), mert az ilyen agybeteg ember csak rossz hatással van rád és a babádra is. Ilyíen szemlélettel biztos van még jó pár b@szogatás a tarsolyában.
2010. febr. 26. 03:14
 14/49 A kérdező kommentje:
Az egészben az a furcsa, hogy ez valóban az ő projekciója, ennek ellenére ő mondja azt, hogy csak próbálom azzal vigasztalni magam, hogy tényleg szültem és nem számít, hogy császár volt. Szerintem is el van keseredve, de én nem tudok neki segíteni ebben a dologban sajnos. Kerüli a témát, ha valaki megemlíti, hogy nekik mikor lesz baba. Ő dolguk, de akkor ne szóljon bele a mi dolgunkba.
2010. febr. 26. 04:10
 15/49 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem lehet gond, hiszen te 10 év előnyben vagy már így is a sógornődhöz képest, szóval kettőtök közül te vagy a jobb :)

A sógornőd meg erre nagyon féltékeny, és mindenbe bele fog kötni a későbbiekben is, majd mikor neveled a gyermeked. Figyeld csak meg.

2010. febr. 26. 05:06
 16/49 anonim ***** válasza:
100%

8 hete csaszarral hoztam vilagra a masodik gyerekemet!az elsot siman szultem szoval tudom az oszehasonlitast!

en is roszul ereztem magam egy ideig a csaszar miatt de a legfontosabb az hogy hal ISTENNEK egezseges a baba muszaj volt megcsaszarozniuk mert mar a gyerek veszelybe volt bennem abban a pillanatban nem gondol az ember arra hogy hogyan szul csak arra hogy minnel hamarabb tul legyen rajta es hogy minden rendben megyen le!kulomben meg a csaszarosok is megszenvednek a babaert mert utanna sokkal roszabb mint aki siman szul!es teged meg ne erdekeljen a sogornod dumaja mert o meg se siman se csaszarral nem szult akkor meg ne beszeljen igy!!

2010. febr. 26. 05:13
 17/49 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam a projekciót. Tudom, hogy nehéz megállni, de ne menj bele semmilyen vitába. A többi már leírtam. Addig is, próbálj meg teljesen neutrálisan reagálni: "Kár, hogy így gondolod", "oh, valóban?", "Sajnálom, hogy ez a véleményed", "nos, neked is jogod van a véleményedhez".
2010. febr. 26. 05:18
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy tapintatlan, és megkeseredett ember lehet a sógornőd, már bocsánat. De hogy vághat ilyet bárki fejéhez is?? A helyett, hogy veled együtt örülne, hogy egészséges kisbabád született.. Esetleg neki nem lehet gyereke, és e miatt féltékeny rád? Nagy butaságokat hord össze mindenesetre! Egy percig ne emészd magad ilyenek miatt! Örülj neki, hogy ma már itt tart az egészségügy, és nem történt semmi bajotok! :) Én sose gondolkodtam másképp a császárról, mint a rendes szülésről.. Nem a "folyamat" a lényeg, hanem az "eredmény", ha szabad így fogalmazni.. :)
2010. febr. 26. 07:04
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekem két sima szülésem volt, DE: ez a nő hülye! Már megbocsáss. A császár is szülés, a gyerek felnevelkedett benned addig, míg kész nem lett a kinti létre és ez a te MŰVED!

Én a helyedben nem foglalkoznék vele (nehogy már a hülyesége miatt elkezdjed rosszul érezni magadat, amikor nincs miért!!!), hanem valóban ha erről beszél legközelebb, akkor ezeket mondjad: Aha, hát peeeersze... Meg ilyeneket. Ne legyen miről vitatkoznia veled.

Ha kell, mondd neki, hogy nézze meg bátran a neten, ha nincs tisztában a fogalmakkal, a szülés egyik vállfaja a nem hüvelyi úton való szülés, azaz a császár. Úgyhogy a témáról max. ennyit vele.

2010. febr. 26. 07:11
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Atyaég! Dehogy van igaza, egy buta és bunkó ember a sógornőd! Én gondolnám, hogy nem vagytok nagyon jóba vagy legalábbis ő valamiért pikkel rád vagy irigykedik, ezért szurkál ilyenekkel. Ha meg komolyan gondolja, akkor az iq-ja nulla! Megmutathatnád neki a véleményeket, megnézném a képét! Én természetes úton szültem a lányomat, de soha nem néznék le olyan nőt, aki császárral szült. Megvolt az oka. Hogyan jött volna ki az a baba? Haránt? Bár engem meg lehet, hogy a mártírja az EDA miatt szólna meg, hogy nem volt igazi szülés! Jaj bocsi, de nem bírom az ilyen embereket.
2010. febr. 26. 07:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!