Szerintetek igaza van? Szégyen az, hogy császárral "szültem"?
Amit a sógornőd tesz, azt úgy hívják, hogy projekció.
Röviden és tömören, a betegsége miatt kudarcélményt él meg, de hogy tompítsa az ezzel járó szorongást és fájdalmat, másra vetíti ki, ezzel azt az illúziót keltve saját magában, hogy mivel más (szerinte) szánalmas, ő nem az (saját maga számára).
Ha fontos ember számodra ő, akkor javaslom, hogy egy nyugodt pillanatban, esetleg a férjeddel együtt, ülj le vele, és próbáld röviden és tömören megfogalmazni az érzéseidet, amit az ő viselkedése vált ki. Valahogy így: "Sokszor úgy tűnik, hogy nem érzed magad jól a bőrödben, és azzal próbálod meg elterelni a saját figyelmedet erről, hogy engem bántasz. Ez nekem nagyon rosszul esik, és szeretném, ha abbahagynád. Ellenkező esedben nem fogok veled kapcsolatba lépni többet, és csak a lehető legszükségesebb dolgokat leszek hajlandó veled közlésszerűen megosztani." - HA vitázni akar ezzel, ne add meg neki az esélyt, zárd le a beszélgetést.
Ha úgy tűnik belátja, próbálj meg vele beszélni a problémáiról, ha ő is akar, esetleg bíztasd arra, hogy szakemberhez forduljon.
Más utat nem tudok elképzelni. Ne feledd, a boldogtalan ember másokat is boldogtalanná tesz maga körül.
Ez nem lehet gond, hiszen te 10 év előnyben vagy már így is a sógornődhöz képest, szóval kettőtök közül te vagy a jobb :)
A sógornőd meg erre nagyon féltékeny, és mindenbe bele fog kötni a későbbiekben is, majd mikor neveled a gyermeked. Figyeld csak meg.
8 hete csaszarral hoztam vilagra a masodik gyerekemet!az elsot siman szultem szoval tudom az oszehasonlitast!
en is roszul ereztem magam egy ideig a csaszar miatt de a legfontosabb az hogy hal ISTENNEK egezseges a baba muszaj volt megcsaszarozniuk mert mar a gyerek veszelybe volt bennem abban a pillanatban nem gondol az ember arra hogy hogyan szul csak arra hogy minnel hamarabb tul legyen rajta es hogy minden rendben megyen le!kulomben meg a csaszarosok is megszenvednek a babaert mert utanna sokkal roszabb mint aki siman szul!es teged meg ne erdekeljen a sogornod dumaja mert o meg se siman se csaszarral nem szult akkor meg ne beszeljen igy!!
Nekem két sima szülésem volt, DE: ez a nő hülye! Már megbocsáss. A császár is szülés, a gyerek felnevelkedett benned addig, míg kész nem lett a kinti létre és ez a te MŰVED!
Én a helyedben nem foglalkoznék vele (nehogy már a hülyesége miatt elkezdjed rosszul érezni magadat, amikor nincs miért!!!), hanem valóban ha erről beszél legközelebb, akkor ezeket mondjad: Aha, hát peeeersze... Meg ilyeneket. Ne legyen miről vitatkoznia veled.
Ha kell, mondd neki, hogy nézze meg bátran a neten, ha nincs tisztában a fogalmakkal, a szülés egyik vállfaja a nem hüvelyi úton való szülés, azaz a császár. Úgyhogy a témáról max. ennyit vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!