Előfordult gyerekkorodban, hogy valamilyen megaláztatást kellett elszenvedned büntetésből?
Hát..ha valami rosszul sikerült (pl. rossz bizonyítvány), akkor a szüleim egy alkalmat sem hagytak ki, hogy mások előtt befeketítsenek.Pl. kérdezi valaki: Na és hogy megy a tanulás?- nekem esélyem sem volt soha válaszolni, még ha csak pár négyesem volt, akkor sem, mert a szüleim mindig mondták, hogy 'Na, ő inkább ne szóljon egy szót se, ilyen bizonyítvány után!'-És soha nem tudtam elmagyarázni senkinek, hogy ez a katasztrofális dolog mindössze pár négyest jelent, így kb. mindenki azt hitte, hogy bukásra állok, meg semmirekellő vagyok.
A legtöbbször mondjuk csak úgy, semmilyen előzmény nélkül aláztak meg..volt, hogy valaki megdicsért, azt mondta, hogy szép vagyok, a szüleim meg mondták, hogy 'hát én ezt azért nem mondanám, kicsit túlzás..'.
Olyan is volt, hogy a szüleimnek autómosójuk volt, én pedig ott voltam velük..a nővérem megkért, hogy vigyem oda neki az egyik rongyot a vödörből, odavittem, de nem azt, amelyikre gondolt (10 éves voltam, nem tudhattam..), erre apám mindenki szeme láttára leöntött az egész vödörnyi vízzel, amiben a rongyok áztak.
17:48-as, ez szomorú.
Többieknek: Az én ovónénim is egy szörnyeteg volt, ebéd utáni alvásnál ki kellett mennem pisilni, ez meg nem engedte meg, hiába könyörögtem, hogy nagyon kell, így bepisiltem, erre kiállított a többiek előtt, hogy nevessenek ki mert bepisiltem. :(
Mindenkinek ilyen rossz ovónénis sztorija van?
Nekem 3 ovónénim is volt, de mindegyik nagyon kedves, aranyos volt. Meg az osztályom kb 90 százaléka ugyanabba az ovodába járt mint én és mindenki egyetért velem h nagyon rendesek voltak, csak néha-néha volt olyan, h valakit sarokba állítottak.
Viszont oszt.társaim, akik másik oviba jártak, mesélték, h ha nem úgy volt valami, ahogy az ovónénijük akarta, vagy mikor valaki felkelt az ebéd utáni alvásból, akkor azt az ovónénijük egyből elfenekelte :(
Első lennék:
Én olyan főiskolára jártam, ahol volt óvóképzés is. Valószínűleg amiatt kerül ki ennyi szadista óvó(nő), mert felvételinél nincs pszichés vizsgálat. Persze beszélgetnek az év folyamán a hallgatókkal a tanárok, de nem tanácsolhatják el azt, akiről sejteni lehet, hogy "zizzent". Ha végig tudod csinálni a 3 éves képzést, akkor akármilyen "beteg" vagy, mehetsz óvodába.
Úristen ez az utolsó nagyon durva :(
Anyukád mit szólt ehhez? Elmondtad neki? Vagy nem is tudott róla?
01:24
Nagyon durva! Apádnak börtönben lenne a helye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!