Előfordult gyerekkorodban, hogy valamilyen megaláztatást kellett elszenvedned büntetésből?
Nem, azon szerencsés emberek közé tartozom, aki nem részesült ilyen jellegű nevelésben. És ellenzem is, hogy a gyerekeket megalázás "segítségével" neveljük.
Egy pedagógus
Kb. 10 éves lehettem, mikor a barátnőimmel elszöktem az iskolából. Az egész suli minket keresett, este hazamentem, mintha mi sem történt volna. Apuék kérdezték, hogy hol voltam, én meg hazudtam. Erre apu úgy elvert, hogy tiszta véraláfutásos lett az arcom, a homlokom, a karom. Másnap úgy kellett elmennem iskolába. Hibás voltam a dologban, nem is kicsit, mégsem kívánom senkinek azt az érzést, ahogyan a többiek néztek rám.
Ja, hozzáteszem, hogy apukám nem az a verekedős típus.
Volt egy nagyon szemét óvónő,aki ki nem állhatott engem-hihetetlen,de ok nélkül.Csendes,szófogadó gyerek voltam,1ébként a saját óvónénim szeretett,ez egy másik csoporté volt és csak néha vigyázott ránk,de akkor ott alázott meg,ahol tudott.Pl olyat mondott rám,h büdös vagyok...csak hozzáteszem,anyám minden nap megfürdetett,szép,tiszta ruhákban jártam.Volt 1 olyan eset,h bekerült hozzánk egy cigány csaj,a gyerekek azonnal kicikizték,éppen a lánywc-ben voltunk,amikor az egyik barátnőm azt mondta a többieknek,h milyen csúnya a csajszi lakkcipője...1szót nem szóltam,a többiek röhögtek,az óvónő ott állt nem messze,szóval végig hallotta/látta a szitut,erre odajött és úgy megrántott a karomnál fogva,h majd kiszakadt és elkezdett velem ordibálni,h azonnal kérjek bocsánatot...én,aki még csak el sem mosolyodtam...
Lehet h hihetetlen,de így higgyétek el,ahogy van...Végül is ma már nem csodálkozom rajta,kórházban is egyesek csak azért dolgoznak h kiélhessék magukat...
Engem is utált az óvónőm.
A többiek előtt kukoricára térdeltetett, aztán szépen végignézték, ahogy ott térdelek fél órán keresztül.
Én is mindig visszahúzódó voltam, így nem érdemeltem meg.
Egyszer pedig értem jött a mamám az oviba és menni kellett volna valami énekórára, de én nem akartam és elkezdtem sírni. Ezt persze meglátta az óvónő és másnap mondta a többi 20 gyerek előtt, hogy mutassam meg hogy hogyan hisztiztem előző nap. Addig nem hagyott békén, amíg nem produkáltam valamit. Így kénytelen voltam levetni magam a földre hassal és úgy hisztizni, csak hogy jót röhöghessenek rajtam.
Persze anyukám előtt mindig adta a kedves, odaadó óvónőt.
Huh! Meglepett ez a sok negatív élmény az óvónőkkel kapcsolatosan... Nem semmi! Tényleg vannak a szó szoros értelmében értett szadista, kegyetlen óvónők!
Az első válaszoló voltam
Borzasztó!!
Hogy adjuk így óvodába a gyerekeket? Így is eléggé parázok, pont ilyenektől. Pláne, ha olyan kicsi a gyerek, hogy még elmondani sem tudja..
nagyon sz@r gyerekkorom volt,de én meg egy partizán voltam
úgyhogy 1:1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!