Történtek veled gyerekkorodban olyan dolgok amit akkor nem értettél de később minden világossá vált?
nekem van egy ilyen emlékem amikor kb 9 éves voltam és a barátnőméknél aludtam és reggel korán felkeltünk és reggelit csináltunk hogy az anyukája örüljön de mindenből csomót elhasználtunk és az anyukája nem örült mert nagyon szegények voltak és mindig hó elején vásároltak alapvető élelmiszereket és mi ezeket elhasználtuk
később értettem meg
Persze!
Jézuska, Télapó, húsvéti nyuszi....
Rengeteg ilyen van. Miért nem lehetett megvenni a "legjobb" játékokat, édességeket. Miért volt másnak számítógépe, nekünk nem. Mások miért mentek külföldre nyaralni. Miért volt másoknak 1-2-3 testvére, fiatalabb anyukája, márkás ruhája, stb.
27/F
Viccen kívül, nekem kb 6-7 éves koromig az volt a vesszőparipám, hogy megtanulok repülni. Csak úgy, mindenféle gép nélkül, mint a madarak.
Szüleim egy ideig győzködtek, hogy nem lehet, majd anyám megunta, elém csapott egy madár és egy emberi anatómiai rajzot és elmagyarázta, hogy se tollam, se megnagyobbodott mellizmom, se lyukacsos csontjaim és nem is lesz soha.
Akkor elég nagy traumaként éltem meg :)
Sok minden van.
Miért neveltek szigorúan és féltettek a körülöttem legyeskedő fiúktól. - Lányom van igaz 2 éves de már most akadna udvarló a kisfiúk (1-6 év korosztály) állandóan ölelgetni meg puszilgatni akarják ha megyünk valahova.
Miért nem lehetett megvenni azt a csokit-cukrot-kazettát! amit szerettem volna. - Nem volt rá keret.
Miért voltunk napközisek és miért csak este 6 után jöttek értünk a szüleink és a mama vitt minket oviba-suliba reggel. - Dolgoztak, apukám 2 helyen is.
Miért szereti anyukám a csirkeszárnyat-lábat mikor sokkal finomabb a melle húsa. - Mert nekünk akarta adni a legfinomabb falatokat, ő beérte jóval kevesebbel!
Azzal, hogy anya lettem nagyon nagyon sok dolgot másképp látok, mint gyerekként-tiniként. Lázadó voltam és már szégyenlem azokat amiket elkövettem, még ha kicsinységek voltak. S szégyenlem, hogy a mostani tinik (kivétel erősíti a szabályt) hogy merészelnek követelni, jogaikról papolni, mellüket döngetni ahelyett, hogy azt néznék a szüleik milyen áldozatokat hoznak értük BOLDOGAN és MEGKÖSZÖNNI azt amit értük tesznek még ha azt korlátnak tartják is.
34N
Több is van.
Az egyik, amit sosem értettem... pl elestem a biciklivel és szaladtam anyuhoz, mert lehorzsoltam a térdem. Ő meg csak annyit mondott: "a jóság jele"
Nagyon sokáig nem értettem mi a fene az, hogy a jóság jele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!