Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben merjem ezt...

Ebben a helyzetben merjem ezt kérni a férjemtől a gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A férjemnek az előző házasságából van egy hétéves gyereke. Nemrég véletlenül kiderült, hogy nem ő az apja.(Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat.)

Én megértem, hogy a férjem ettől még ugyanúgy szereti a gyereket, hisz nem a gyerek tehet róla, és azt is megértem, hogy nem tud és nem is akar úgy tenni, mintha sose létezett volna.

Én viszont örülnék, ha innentől nem fizetne gyerektartást, legalábbis nem minden hónapban 90ezret, amennyit eddig fizetett. OKé, hogy továbbra is támogatni akarja a gyereket, de igazán fizethetné ennek az összegnek a felét vagy a harmadát. Nemrég született meg a közös babánk, jól jönne az a plusz pénz.

És azt is szeretném, hogy ezentúl ne legyen itt nálunk minden második hétvégén a gyerek. Persze nem azt mondom ezzel, hogy soha ne találkozzanak, ettől még ugynaúgy csinálhatnak közös programot, csak ha lehet ne hozza ide. Bőven elég lenne a havi kettő helyett havi egy olyan hétvége, amikor itt is alszik. És a szüneteket se lenne muszáj itt töltenie, átugrana 1-2 napra és kész. De nem nagyon szeretném így már például a nyári szünetben hat héten keresztül pesztrálgatni.

Tudom, hogy csúnyán hangzik és nem szabadna ezt mondanom, de eddig se kedveltem túlságosan, mert hiperaktív (szakember állapította meg), nehezen kezelhető, neveletlen, szófogadatlan. Eddig a férjem miatt elviseltem és igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, de 4 év alatt sem bírtam megkedvelni a gyereket. És megmondom őszintén, most hogy kiderült hogy még csak nem is a férjemé, örülnék, ha nem lenne a nyakamba akasztva egy idegen gyerek ilyen rendszerességgel, pláne egy újszülött mellett.

Csak nem tudom, kérhetem-e ezt a férjemtől. Így is nagyon nehéz neki, és nem szeretném megbántani, vagy még több gondot okozni neki.

Ti mit tennétek, illetve mit gondoltok a szituációról?

2015. febr. 17. 10:47
 81/102 anonim ***** válasza:
36%

"90 ezer Ft a közös kasszából egy vadidegen gyerekre. Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy bárki azt volt képes itt mondani, hogy ehhez neked semmi közöd. Már hogyne lenne? Azt mondják itt sokan, hogy majd apuka eldönti... Na persze. Ha te szó nélkül kivennél ezentúl 90 Ft-ot a közös kasszából, mert úgy döntöttél, és odaadnád valakinek, csak mert neked úgy tetszik, akkor ugyanezek a válaszolók eret is vágnának magukon, meg persze szóban rajtad is. Innentől, hogy nem kötelező, azt hiszem megbeszélés kérdése, hogy mennyit vesz ki a férjed a KÖZÖS kasszából jótékony célra, és támogat egy idegen gyereket. "

Egy kicsit el vagy tévedve szerintem. A gyerek 7 éves, a kérdező 4 éve van együtt a párjával, a babájuk meg nemrég született. Tehát feltételezem, hogy a kérdező párja már akkor is fizetett havi 90 ezer forintot a gyereke után, amikor még se kérdező, se közös kassza nem volt. A kérdező pedig annak tudatában, és olyan anyagi feltételekkel vállalta a babáját a párjával közösen, hogy a kasszából 90 ezret már egy másik gyerek ellátására kell fordítani. És ez a másik gyerek nem egy holmi vadidegen, hanem a fia.

És igen, egy 7 éves gyereknek vannak érzései. Az is lehet, hogy megviseli, hogy kiderül, az apja nem az igazi apja, de mit érezne, ha ezentúl borítanák az életét, nem támogatnák, mert csak egy kakukkfióka?

Vannak neked érzéseid? A egyik válaszoló apuka nagyon jól megfogalmazta a lényeget. Ő már nincs együtt a hasonló gondolkodású közös gyerek anyjával.

2015. febr. 17. 20:11
 82/102 anonim ***** válasza:
39%
Azért azt hozzáteszem, hogy egy 90 ezres gyerektartást feltételezhetően nem egy nettó 120 ezres fizura állapította meg a bíróság. Szóval innentől szerintem az anyagiakat hagyjuk.
2015. febr. 17. 21:09
 83/102 anonim ***** válasza:
59%

"És ez a másik gyerek nem egy holmi vadidegen, hanem a fia. "

Éppenséggel bebizonyosodott, hogy nem a fia, hanem az exének és egy vadidegen férfinak a közös gyereke, tehát mint olyan, a közös kassza és a jelenlegi család szempontjából mindenképpen vadidegen.

A Kérdező azt vállalta a kapcsolat elején és később is a közös gyermekük megszületésekor, hogy van a férjének egy fia, egy múltbeli kötelessége, akit 90 ezer Ft-tal támogatnak. Nem azt vállalta, hogy az exasszony és a szeretőjének a gyerekét pénzelik. Már pedig most ez a helyzet állt elő, ami ha tetszik a férjnek, ha nem, új megbeszélést kell, hogy eredményezzen, mert innentől kezdve, hogy nem kötelezően fizet, nagyon is van joga mérlegelni a jelenlegi feleségnek, hogy mekkora összegben tegye.

2015. febr. 17. 22:43
 84/102 anonim ***** válasza:
26%
"közös kassza" - jól hangzik, de azért sejtjük ugye, hogy a töltögetése hogy is zajlik... :D
2015. febr. 17. 23:29
 85/102 anonim ***** válasza:
72%

"Éppenséggel bebizonyosodott, hogy nem a fia, hanem az exének és egy vadidegen férfinak a közös gyereke, tehát mint olyan, a közös kassza és a jelenlegi család szempontjából mindenképpen vadidegen. "

A jelenlegi családba apuka is beletartozik, és ő nem érzi vadidegennek.

Másrészt válasszuk külön, hogy van biológiai apa, meg van, aki felnevel. A kérdező férjénél bebizonyosodott, hogy az első eset nem áll fenn, de szeretne a második lenni a fia életében. Ezt olyan nehéz megérteni?

De most már én is azt mondom, hogy állj elé az ötleteddel, nagyon kíváncsi vagyok mit reagál. Én a helyében nagyot csalódnék, az biztos.

2015. febr. 18. 08:21
 86/102 anonim ***** válasza:
69%

Mellesleg érdekelne, hogy mennyit teszel bele te a közös kasszába, és mennyit tesz bele ő. Gondolom nem keveset, ha telik 90 ezres gyerektartásra.

Mindenki az anyagiakon rágódik, akkor hadd kérdezzem meg, hogy van-e 90 ezer forint különbség kettőtök bevétele között az ő javára? Mert ha igen, akkor miért ne gondolhatná úgy, hogy mindketten egyformán hozzájárultok a közös kiadásokhoz, a többletet meg a fiára költi?

2015. febr. 18. 08:25
 87/102 anonim ***** válasza:
36%

Ha szigorúan vesszük a gyerektartást, akkor olyan fél millát visz haza apuka hivatalosan. Amellett nem nyomorog az ember. A nőnek nyilván nem volt hátrány a vastag pali, ezért elviselte a gyereket, de mindig utálta hiszen csak elviszi a pénzt tőle. Most hogy kiderültek a dolgok, tökéletes ürügy lett ez arra, hogy végleg kitegye a gyereket az életükből és a pénz is visszakerüljön.

Ősrégi sztorik ezek, így működnek a pénzéhes nők.

2015. febr. 18. 08:36
 88/102 anonim ***** válasza:
69%
#87, most már csak az a kérdés, hogy melyik nő a pénzéhesebb, a Kérdező, vagy a kakukkfióka-neveltető csaló... ha utóbbiban halvány morzsája lenne a gerincnek, miután lebukott, eleve lemondana a gyerektartásról azzal, hogy "adsz, amikor és amennyit jónak látsz"...
2015. febr. 18. 09:34
 89/102 A kérdező kommentje:

A férjem nem keres fél millát, nem is tudom, honnan vettétek. Ez a 90ezer, amit havonta utal, a fizetése 40%-a. Nem a bíróság állapította meg, hanem ő ajánlott ennyit anno, tudjátok létezik közös megegyezés is, olyankor nem kell a bíróságnak beleszólnia.

És azt sem értem, miért veszitek készpénznek, hogy a férjem továbbra is a sajátjaként tekint a gyerekre. Tök jó, hogy mindenki biztosra veszi, miközben még a férjem sem tudja, hogy mit érez vagy hogy mit tegyen, Mivel nemrég derült ki ez az egész (ami néhány napot jelent), teljesen ki van borulva és össze van zavarodva, fogalma sincs, hogy mit csináljon.

Engem pedig pénzéhesnek titulálni azért, mert nem tetszik, hogy a fizetése közel felét egy idegen gyerekre költi (mert hiába mondjátok, az a gyerek nem a gyereke), az a legalja. Nálunk is van helye annak a pénznek egy kisbaba mellett, pláne hogy én GYEDen vagyok.

Jó, hogy azt nem írjátok, takarodjak vissza dolgozni a kéthónapos babánk mellől, csak hogy a férjem nyugodtan pénzelhessen egy random kölyköt. De gondolom mindjárt megkapom azt is, hogy nem csak pénzéhes, hanem munkakerülő is vagyok, mert hát miért kellene otthon maradni a kéthónapos babával.

2015. febr. 18. 10:06
 90/102 anonim ***** válasza:
70%

Na, hát én már oldalakkal ezelőtt kérdeztem, hogy a férjed, hogy vélekedik a helyzetről. Jó, hogy így a 9. Oldalon végre választ is kapok.

Mint írtad ki van borulva, fogalma sincs mi van vagy mi lesz most , hogy nézzen a gyerekre akit eddig a vérének hitt.Te meg eléállnál,hogy de jó, legalább nem kell tovább pénzelnünk a hiperaktív gyereket, amúgy sem szeretem.

Gondolom a férjednek előbb volt nejével lesz egy nem túl kellemes beszélgetése, annak függvényében alakulnak a továbbiak.

Annyit kérdeznék még, ha a férjed úgy dönt továbbra is küldi a gyt.-t, és hozni akarja láthatásra mit teszel?

2015. febr. 18. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!