Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben merjem ezt...

Ebben a helyzetben merjem ezt kérni a férjemtől a gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A férjemnek az előző házasságából van egy hétéves gyereke. Nemrég véletlenül kiderült, hogy nem ő az apja.(Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat.)

Én megértem, hogy a férjem ettől még ugyanúgy szereti a gyereket, hisz nem a gyerek tehet róla, és azt is megértem, hogy nem tud és nem is akar úgy tenni, mintha sose létezett volna.

Én viszont örülnék, ha innentől nem fizetne gyerektartást, legalábbis nem minden hónapban 90ezret, amennyit eddig fizetett. OKé, hogy továbbra is támogatni akarja a gyereket, de igazán fizethetné ennek az összegnek a felét vagy a harmadát. Nemrég született meg a közös babánk, jól jönne az a plusz pénz.

És azt is szeretném, hogy ezentúl ne legyen itt nálunk minden második hétvégén a gyerek. Persze nem azt mondom ezzel, hogy soha ne találkozzanak, ettől még ugynaúgy csinálhatnak közös programot, csak ha lehet ne hozza ide. Bőven elég lenne a havi kettő helyett havi egy olyan hétvége, amikor itt is alszik. És a szüneteket se lenne muszáj itt töltenie, átugrana 1-2 napra és kész. De nem nagyon szeretném így már például a nyári szünetben hat héten keresztül pesztrálgatni.

Tudom, hogy csúnyán hangzik és nem szabadna ezt mondanom, de eddig se kedveltem túlságosan, mert hiperaktív (szakember állapította meg), nehezen kezelhető, neveletlen, szófogadatlan. Eddig a férjem miatt elviseltem és igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, de 4 év alatt sem bírtam megkedvelni a gyereket. És megmondom őszintén, most hogy kiderült hogy még csak nem is a férjemé, örülnék, ha nem lenne a nyakamba akasztva egy idegen gyerek ilyen rendszerességgel, pláne egy újszülött mellett.

Csak nem tudom, kérhetem-e ezt a férjemtől. Így is nagyon nehéz neki, és nem szeretném megbántani, vagy még több gondot okozni neki.

Ti mit tennétek, illetve mit gondoltok a szituációról?

2015. febr. 17. 10:47
 51/102 Andizsuzsi ***** válasza:
73%
A férjed kérte az apaság vélelmének a megdöntését a bíróságon? Annak kimondása megtörtént? Mert amíg nem, addig DNS vizsgálat ide vagy oda, bizony ex jogszerűen kéri a gyerektartást. Teljesen mindegy, hogy te mit szeretnél.
2015. febr. 17. 12:24
 52/102 anonim ***** válasza:
37%

szépen kérlek a férjednek is így add majd elő

te szerethető asszony

53/102 anonim ***** válasza:
91%

Hagyjátok már a vércsoporton lovaglást! Valószínűleg anyuka nagyon is tisztában volt végig a vércsoporttal, és azzal is, hogy nem a férj a gyerek apja, de jó volt a fejős tehénkétől a havi 90 ezres gyt. Minek mondta volna meg, hogy nem az övé a gyerek?! Az apa valószínűleg nem is nézegette a kórházi iratokat, kiskönyvet, nem ő hordta orvoshoz, tanácsadásra, nem is volt fontos ez a tényező.

Most lett gyanús, most lett fontos és tessék, íme az eredmény.

Szép dolog az érzelem, de mi lesz ezután? Pénzeli tovább a kvázi idegen gyereket, de nem nevelheti, ha kamaszként hülyeséget csinál a gyerek, nem szólhat rá, mert akkor majd a fejéhez vágják, hogy nem a te gyereked, nincs jogod beleszólni az életébe! Vagy éppen a gyerek fogja az arcába köpni, hogy ne ugasson, mert nem az apja!

Mivel nem ő az apa, vállalhat kötelezettségeket (fizetés, kapcsolattartás), de a jogai megszűnnek!

Anyuka kerítse elő az illetőt, aki felcsinálta anno és kérje tőle a gyerektartást!

A férjednek kell döntenie, hogy ezek után mennyire támogat egy idegen gyereket. Hiába szereti, az érzések megváltozhatnak, meg is fog változni. Ha ránéz arra a gyerekre, mindig eszébe fog jutni a megaláztatás, az évekig tartó hazudozás, az átverés.

Kérdező, szerintem hagyd egy kicsit pihenni a dolgokat. A férjednek fel kell ezt dolgoznia, tudni kell az anyuka terveit/álláspontját. Ne te legyél a sárkány és a bűnbak.

A férjednek kell döntenie.

54/102 Andizsuzsi ***** válasza:
29%

"Mivel nem ő az apa, vállalhat kötelezettségeket (fizetés, kapcsolattartás), de a jogai megszűnnek!"

Ne beszélj már hülyeségeket. Amíg a bíróság az ellenkezőjét nem mondja ki, addig pont annyi jog illeti meg, mint bármely más apát az országban. A jogok megszűnésével megszűnik a kötelezettség is, és fordítva.

2015. febr. 17. 12:27
 55/102 anonim ***** válasza:
100%

Okulj kérdező, és a többi hozzászóló:

"4:113. § [Névviselés és kapcsolattartás az apasági vélelem megdöntése után]

(1) Ha a bíróság az apasági vélelem megdöntése iránti keresetnek helyt ad, indokolt esetben, kérelemre

a) a gyermeket feljogosíthatja családi nevének további viselésére; és

b) azt a férfit, aki a gyermeket hosszabb időn keresztül a családjában a sajátjaként nevelte, feljogosíthatja a gyermekkel való kapcsolattartásra.

(2) Az (1) bekezdés a) pontja szerinti családi nevet a gyermek tovább viselheti akkor is, ha az apai jogállást már más tölti be."

A férjednek joga lesz kapcsolatot tartani a nem vérszerinti gyerekkel. a kötelezettségei megszűnnek!

2015. febr. 17. 12:31
 56/102 anonim ***** válasza:
25%
Pofonegyszerű a megoldás: elmész otthonról amikor apás hétvége van.
2015. febr. 17. 12:32
 57/102 anonim ***** válasza:
93%
Most a legfontosabb a türelem! Várj amíg te is lehiggadsz, és a férjed is megemészti. Utána döntsetek KÖZÖSEN!
2015. febr. 17. 12:34
 58/102 anonim ***** válasza:
69%

"Ne beszélj már hülyeségeket. Amíg a bíróság az ellenkezőjét nem mondja ki, addig pont annyi jog illeti meg, mint bármely más apát az országban. A jogok megszűnésével megszűnik a kötelezettség is, és fordítva."

Igen, és utána, mi lesz? Továbbra is ragaszkodna a kapcsolathoz, de ha anyuci erre nemet mond? Hm? Mert itt mindenki hülye, aki kicsit is a kérdező mellé áll....

Jogilag még a kérdező férje az apa, de ha kimondja a bíróság, hogy megdőlt az apaság, utána már semmilyen formában nem lesz az. Mégis milyen jogon tartaná a gyerekkel a kapcsolatot? Mert pénzelte évekig? Mert minden második hétvégén ott volt? Mert a gyerekének hitte, mert szereti? Ez akkor már senkit sem fog érdekelni.

2015. febr. 17. 12:42
 59/102 anonim ***** válasza:
32%
Sajnos úgy beszélsz a gyerekről kérdező, mint egy megunt, többé nem kívánatos tárgyról aki útban van neked. Próbáld meg a gyerek szemszögéből is nézni a dolgot. Szerintem nem fogják neki elmondani a szülők, hogy nem az apukája a vérszerinti apja, mivel az apa is továbbra is szeretné vele tartani a kapcsolatot, és támogatni, ide vagy oda vérszerintiség. Adott egy 7 éves gyerek, aki annyit érzékelne, hogy többet nem mehet az apjához, az apja nem foglalkozik vele, és csak útban van. Neked hogy esne kérdező, ha valaki a te gyerekeddel így bánna, holott nem tehetne az égvilágon semmiről? Nem hogy támogatnád a férjed, és megpróbálnátok ésszerűen megoldani a felmerülő problémákat, még rá is tennél 5-6 lapáttal, hadd legyen a lepényben még több sz*r. Hol van ilyenkor a jóban- rosszban fogadalmad? Honnan tudod, hogy a te gyereked milyen lesz később? Utálni egy gyereket azért mert hiperaktív, meg mert különben sem a tiéd? Van neked egyáltalán szíved? De még ha az nincs is, akkor elment a józan eszed is, felnőtt ember, anya létedre? Egyszerű a történet. Ha nem akarsz találkozni a gyerekkel, akkor csnálj magadnak te programot, vagy a gyerkeddel menjetek el közös programot csinálni, így ti sem lesztek útban!!!!
2015. febr. 17. 12:50
 60/102 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, te totál sötét vagy. És az ilyen nőnek van saját gyereke?! Te jó ég! Tudod, a probléma az, hogy eleve összeálltál valakivel, akinek utáltad a gyerekét. Gondolom nagyon jól keres. Most jött egy jó ürügy, hogy még jobban eltávolítsd és ezzel akarsz is élni. Ne te döntsd már el hogy mennyit fizet a férjed... Ez továbbra is CSAK rá tartozik! Bárki bármit mond is. Majd Ő eldönti hogy csinál - e belőle ügyet vagy sem. Tök mindegy hogy az ő vére - e. A gyerek akkor is az ÖVÉ !!! és ritka az, hogy egy apa emiatt eltávolodik tőle, hiszen pont ők ketten a szenvedő alanyok. Az egyetlen korcs a történetben az a nő, aki mindenkinek hazudott. Plusz jelen esetben Te, a beteges gondolkodásoddal. Sajnálom szerencsétlen férjedet, kétszer is jól beválasztott. Anyának te sem vagy való. Kattanj le a dologról, mert továbbra sincs semmi közöd hozzá. Szívből remélem hogy a férjed letöri a szarvadat. :) Attól hogy fel tudtad magadat csináltatni, még nincs több becsületed mint annak a szegény kisgyereknek. Ehhez nem kell művészet. Semmivel sem vagy jobb a másik nőnél, mindketten olcsó áru vagytok, ez lejön a soraidból.
2015. febr. 17. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!