Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben merjem ezt...

Ebben a helyzetben merjem ezt kérni a férjemtől a gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A férjemnek az előző házasságából van egy hétéves gyereke. Nemrég véletlenül kiderült, hogy nem ő az apja.(Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat.)

Én megértem, hogy a férjem ettől még ugyanúgy szereti a gyereket, hisz nem a gyerek tehet róla, és azt is megértem, hogy nem tud és nem is akar úgy tenni, mintha sose létezett volna.

Én viszont örülnék, ha innentől nem fizetne gyerektartást, legalábbis nem minden hónapban 90ezret, amennyit eddig fizetett. OKé, hogy továbbra is támogatni akarja a gyereket, de igazán fizethetné ennek az összegnek a felét vagy a harmadát. Nemrég született meg a közös babánk, jól jönne az a plusz pénz.

És azt is szeretném, hogy ezentúl ne legyen itt nálunk minden második hétvégén a gyerek. Persze nem azt mondom ezzel, hogy soha ne találkozzanak, ettől még ugynaúgy csinálhatnak közös programot, csak ha lehet ne hozza ide. Bőven elég lenne a havi kettő helyett havi egy olyan hétvége, amikor itt is alszik. És a szüneteket se lenne muszáj itt töltenie, átugrana 1-2 napra és kész. De nem nagyon szeretném így már például a nyári szünetben hat héten keresztül pesztrálgatni.

Tudom, hogy csúnyán hangzik és nem szabadna ezt mondanom, de eddig se kedveltem túlságosan, mert hiperaktív (szakember állapította meg), nehezen kezelhető, neveletlen, szófogadatlan. Eddig a férjem miatt elviseltem és igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, de 4 év alatt sem bírtam megkedvelni a gyereket. És megmondom őszintén, most hogy kiderült hogy még csak nem is a férjemé, örülnék, ha nem lenne a nyakamba akasztva egy idegen gyerek ilyen rendszerességgel, pláne egy újszülött mellett.

Csak nem tudom, kérhetem-e ezt a férjemtől. Így is nagyon nehéz neki, és nem szeretném megbántani, vagy még több gondot okozni neki.

Ti mit tennétek, illetve mit gondoltok a szituációról?

2015. febr. 17. 10:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
45%

figyelj, szerintem én is nehezen tudnám elviselni, ha a férjemnek másik házasságából lenne gyereke.

EZÉRT nem kezdek olyan férfival, akinek van már gyereke.

Te felnőttként olyan társat választottál, akiről tudtad, hogy van gyereke, és tudtad, hogy mentálisan sérült gyereke van.

Most már viseld a döntésed következményeit.

2015. febr. 17. 12:08
 42/102 anonim ***** válasza:
42%

Ne hivatkozz arra, hogy azért nem fogadod el mert nem a gyereke, te már akkor is utáltad, mikor az "övé" volt. Úgy kötötted hozzá az életed, hogy úgy tudtad az ő gyereke. Mégis mit gondoltál? Te vagy tipikusan az a nő, aki felháborodik, ha az apának valami oknál fogva magához kell venni a gyereket.

Azt hiszed 7 év után el fogja dobni a fiát? Nem válaszoltál arra a felvetésre, hogy ha évek múlva kiderülne, hogy nem a saját gyereked neveled, mert elcserélték, mégis hogy reagálnál?? Eldobnád azt a gyereket akit évekig szerettél?

2015. febr. 17. 12:08
 43/102 A kérdező kommentje:

Akkor idéznék a kérdésemből, mert látom sokan nem bírták elolvasni normálisan:

"Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat."

Tehát igen, volt DNS teszt, és nem a férjem a gyerek apja.

2015. febr. 17. 12:09
 44/102 anonim ***** válasza:
26%

nem kívánom, de majd ha esetleg a te gyerekednek lesz vmi baja, őt is kivágod mert idegesít?

a gyerek miatt nem mondom h legyen...de neked nem ártana vmi...

2015. febr. 17. 12:10
 45/102 anonim ***** válasza:
30%
Nem elég baj az, hogy a kérdező is mentáslisan sérült???
2015. febr. 17. 12:11
 46/102 anonim ***** válasza:
16%
*mentálisan
2015. febr. 17. 12:12
 47/102 anonim ***** válasza:
85%
Le lehet pontozni de én megértem a kérdezőt. A férjednek meg mondd el elvégre, milyen kapcsolat az ami véget ér egy nyilvánvalóan jogos kérés miatt? Gondolom a válaszolók örömmel fizetnének egy olyan gyerek után akihez gyakorlatilag semmi közük jogilag sem, csak az átverés része, és örömmel vennék el a vér szerinti gyereküktől a pénzt.
 48/102 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező azért gondolom nem számítottál arra, hogy támogató válaszokat kapsz. Nekem is van egy hatévesem, és ha kiderülne hogy nem az enyém, akkor sem tudnám elengedni soha. Ő az aki babaként rám mosolygott, akit el tudtam altatni, aki akkor nyugodott meg ha ringattam, akit először kísértem el az oviba, és aki csillogó szemekkel rám nézett játék közben és azt mondta: "Én úgy szeretlek apa!"

Ez a kötelék szerintem erősebb, mint a házastársi kötelék és ha megpróbálod elszakítani, csak veszíthetsz.

49/102 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem meg totál igazad van és még rendes is tőled hogy hagynád ezek után is fizetni a férjedet a saját gyereketek kárára!Találkozni meg máshol,de nem nálatok egy csecsemő mellett!A kapcsolatotokat fogja ez a dolog szétcincálni és akkor a férjed saját vér szerinti gyerekét is más apa fogja nevelni esetleg évek múlva? Én megértelek!
2015. febr. 17. 12:15
 50/102 A kérdező kommentje:

"Ez a kötelék szerintem erősebb, mint a házastársi kötelék és ha megpróbálod elszakítani, csak veszíthetsz."

Most mondom sokadszor: én nem akarom elszakítani ezt a köteléket köztük. Én csak azt szeretném, ha nekem nem kellene találkoznom a gyerekkel. Mert NEKEM semmi közöm hozzá. Ha a férjem továbbra is szenvedni akar vele, tegye, de tőlem ne várja el ugyanezt, én hadd szabaduljak meg ettől a kellemetlen kötelességtől.

2015. febr. 17. 12:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!