Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben merjem ezt...

Ebben a helyzetben merjem ezt kérni a férjemtől a gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A férjemnek az előző házasságából van egy hétéves gyereke. Nemrég véletlenül kiderült, hogy nem ő az apja.(Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat.)

Én megértem, hogy a férjem ettől még ugyanúgy szereti a gyereket, hisz nem a gyerek tehet róla, és azt is megértem, hogy nem tud és nem is akar úgy tenni, mintha sose létezett volna.

Én viszont örülnék, ha innentől nem fizetne gyerektartást, legalábbis nem minden hónapban 90ezret, amennyit eddig fizetett. OKé, hogy továbbra is támogatni akarja a gyereket, de igazán fizethetné ennek az összegnek a felét vagy a harmadát. Nemrég született meg a közös babánk, jól jönne az a plusz pénz.

És azt is szeretném, hogy ezentúl ne legyen itt nálunk minden második hétvégén a gyerek. Persze nem azt mondom ezzel, hogy soha ne találkozzanak, ettől még ugynaúgy csinálhatnak közös programot, csak ha lehet ne hozza ide. Bőven elég lenne a havi kettő helyett havi egy olyan hétvége, amikor itt is alszik. És a szüneteket se lenne muszáj itt töltenie, átugrana 1-2 napra és kész. De nem nagyon szeretném így már például a nyári szünetben hat héten keresztül pesztrálgatni.

Tudom, hogy csúnyán hangzik és nem szabadna ezt mondanom, de eddig se kedveltem túlságosan, mert hiperaktív (szakember állapította meg), nehezen kezelhető, neveletlen, szófogadatlan. Eddig a férjem miatt elviseltem és igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, de 4 év alatt sem bírtam megkedvelni a gyereket. És megmondom őszintén, most hogy kiderült hogy még csak nem is a férjemé, örülnék, ha nem lenne a nyakamba akasztva egy idegen gyerek ilyen rendszerességgel, pláne egy újszülött mellett.

Csak nem tudom, kérhetem-e ezt a férjemtől. Így is nagyon nehéz neki, és nem szeretném megbántani, vagy még több gondot okozni neki.

Ti mit tennétek, illetve mit gondoltok a szituációról?

2015. febr. 17. 10:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/102 A kérdező kommentje:

Úgy csináltok, mintha a szeretetet ki lehetne erőszakolni. Pont ez az, hogy próbáltam, de nem tudtam megszeretni. Most akkor meg kellene játszanom magam és álszent módon azt hangoztatni, hogy én mennyire imádom a gyereket, miközben nem is? Az mennyivel lenne jobb?

Vagy ti tudjátok irányítani az érzelmeiteket és varázsütésre meg tudtok kedvelni valakit, aki ellenszenves?

2015. febr. 17. 11:48
 32/102 anonim ***** válasza:
83%
Jól van már na. Azt már tudjuk, hogy az a gyerek a sátán ivadéka, de azt még mindig nem, hogy mi a férjed álláspontja mióta megtudta, hogy nem ő az apja.
2015. febr. 17. 11:48
 33/102 anonim ***** válasza:
28%

ellenszeves egy beteg gyerek????? azta...

szeretni nem kell, elfogadni igen, mert te választottál ilyen pasit, akinek gyereke van, és igen a gyerek jön vele.

ha anyuka meghal akkor majd a gyerek megy az árvaházba, mert te nem "csiped"???

2015. febr. 17. 11:49
 34/102 anonim ***** válasza:
14%
nem b+ de megölöd ezzel a szerencsétlen kiskölköt! mint az Ibsen drámában olvasd el, kötelező neked és a férjednek!!! pont ez a szituáció és megölik vele as gyereket(akit addig állítólag szerettek) miért nem maradtál magadnak, miért kellett ez?
2015. febr. 17. 11:50
 35/102 anonim ***** válasza:
85%

Sokban függ, hogy a párod hogyan éli meg ezt az egészet.

Ha ezek után elfordul tőle, akkor lehet esélyed (és akkor valóban összeilletek), de ha nem, akkor még az is lehet, hogy te húzod a rövidebbet. Fordított esetben te mit tennél?

Szóval készült egy rendes apasági vizsgálat DNS mintavétellel meg minden? Mert ha csak a vércsoport miatt jött ez a gondolatmenet, akkor felejtsd el.

Apropó vércsoport: a válaszolóknak is üzenném, hogy nem mindenhol nézik a babák vércsoportját. Két gyerekem van, 2008-ban és 2011-ben születtek és egyiknek sem tudom a vércsoportját.

2015. febr. 17. 11:52
 36/102 anonim ***** válasza:
20%

Azért kellett neki ez, mert a férj nyilvánvalóan nem a csóró kis köcsög...ennyi!

egy csóró köcsög miatt nem csinálta volna végig az x évet a férj gyerekével!

2015. febr. 17. 11:53
 37/102 A kérdező kommentje:

"szeretni nem kell, elfogadni igen, mert te választottál ilyen pasit, akinek gyereke van, és igen a gyerek jön vele. "

DE NEM A GYEREKE! És igen, állati ellenszenves tud lenni egy hiperaktív gyerek, amelyik nem tud megülni a seggén 2 percig se, és nem lehet lekötni a figyelmét semmivel. Sokszor még a szülőknek is megterhelő, de ha te ennyire pártolod a kölyköt, tölts el vele néhány órát, aztán majd meglátod.

2015. febr. 17. 12:01
 38/102 anonim ***** válasza:
39%

de a gyereke te észlény!

nem a vére, de sok évig nevelte, szerette

egyikről napról a másikra ne beszéljen vele???

hiőeraktiv? és???!!!! ez egy betegség. nem tehet róla!

tudod remélem otthagy a férjed a píbe!

2015. febr. 17. 12:04
 39/102 anonim ***** válasza:
16%

(a vércsoportot minden újszülöttnél megállapítják, csak max elfelejtik közölni)

"Szóval készült egy rendes apasági vizsgálat DNS mintavétellel meg minden? Mert ha csak a vércsoport miatt jött ez a gondolatmenet, akkor felejtsd el"

- ez így van! nem csak a te ábrándod ez???

2015. febr. 17. 12:05
 40/102 A kérdező kommentje:

"nem a vére, de sok évig nevelte, szerette

egyikről napról a másikra ne beszéljen vele???

hiőeraktiv? és???!!!! ez egy betegség. nem tehet róla!"

Hol írtam, hogy ne beszéljen vele? Találkozzon vele amennyit akar, csak innentől engem kíméljen meg a kölyök társaságától, rólam vegye le végre a terhet. Ha ő akar idegen kölyköt pesztrálni, tegye, de nekem ne lkegyen már kötelező program. És hiába nem a gyerek tehet róla hogy hiperaktív, attól még bizony rohadt idegesítő.

2015. febr. 17. 12:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!