Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben a helyzetben merjem ezt...

Ebben a helyzetben merjem ezt kérni a férjemtől a gyerekével kapcsolatban?

Figyelt kérdés

A férjemnek az előző házasságából van egy hétéves gyereke. Nemrég véletlenül kiderült, hogy nem ő az apja.(Nem stimmelt a vércsoport, gyanús lett a dolog, és később a DNS vizsgálat is igazolta, hogy nincs köztük rokoni kapcsolat.)

Én megértem, hogy a férjem ettől még ugyanúgy szereti a gyereket, hisz nem a gyerek tehet róla, és azt is megértem, hogy nem tud és nem is akar úgy tenni, mintha sose létezett volna.

Én viszont örülnék, ha innentől nem fizetne gyerektartást, legalábbis nem minden hónapban 90ezret, amennyit eddig fizetett. OKé, hogy továbbra is támogatni akarja a gyereket, de igazán fizethetné ennek az összegnek a felét vagy a harmadát. Nemrég született meg a közös babánk, jól jönne az a plusz pénz.

És azt is szeretném, hogy ezentúl ne legyen itt nálunk minden második hétvégén a gyerek. Persze nem azt mondom ezzel, hogy soha ne találkozzanak, ettől még ugynaúgy csinálhatnak közös programot, csak ha lehet ne hozza ide. Bőven elég lenne a havi kettő helyett havi egy olyan hétvége, amikor itt is alszik. És a szüneteket se lenne muszáj itt töltenie, átugrana 1-2 napra és kész. De nem nagyon szeretném így már például a nyári szünetben hat héten keresztül pesztrálgatni.

Tudom, hogy csúnyán hangzik és nem szabadna ezt mondanom, de eddig se kedveltem túlságosan, mert hiperaktív (szakember állapította meg), nehezen kezelhető, neveletlen, szófogadatlan. Eddig a férjem miatt elviseltem és igyekeztem jó képet vágni a dologhoz, de 4 év alatt sem bírtam megkedvelni a gyereket. És megmondom őszintén, most hogy kiderült hogy még csak nem is a férjemé, örülnék, ha nem lenne a nyakamba akasztva egy idegen gyerek ilyen rendszerességgel, pláne egy újszülött mellett.

Csak nem tudom, kérhetem-e ezt a férjemtől. Így is nagyon nehéz neki, és nem szeretném megbántani, vagy még több gondot okozni neki.

Ti mit tennétek, illetve mit gondoltok a szituációról?

2015. febr. 17. 10:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 A kérdező kommentje:

" ha a férjed úgy dönt továbbra is küldi a gyt.-t, és hozni akarja láthatásra mit teszel?"

Egyelőre semmit, mivel a babánk még nagyon pici. Aztán ha nagyobb lesz, akkor szépen elmegyek vele otthonról azokon a hétvégéken, amikor jön a gyereke.

A gyerektartással kapcsolatban sok mindent ne tudok tenni, ha ő fizetni akarja továbbra is. De hogy örök tüske marad bennem, hogy egy idegenre többet (vagy ugyanannyit) költ, mint a közös babánkra, az biztos.

2015. febr. 18. 10:35
 92/102 anonim ***** válasza:
14%
Jó, figyi. Szar helyzet ez az biztos. Az exhez nem biztos, hogy nem lenne pár keresetlen szavam. De ha most indulatból a férjednek állsz csak veszíthetsz. Várj egy-két hónapot, lehet a férjed hozzáállása is változni fog. A gyerek meg tényleg nem tehet semmiről, jó lehet vannak magatartásbeli problémái, de ez biztos a válásnak is köszönhető. Meg lehet tényleg nem a világ legjobb gyereke, de szerintem az ex iránti ellenszenvedet is kivetíted rá, főleg most.
2015. febr. 18. 10:48
 93/102 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező (#89) "Engem pedig pénzéhesnek titulálni azért, mert nem tetszik, hogy a fizetése közel felét egy idegen gyerekre költi (mert hiába mondjátok, az a gyerek nem a gyereke)" - na, ebben meg neked nincs igazad, ugyanis a gyerek attól az ember gyereke, hogy önként vállalja, ha a férjed az előzmények ismeretében kijelenti, hogy "nem számít, akkor is az én gyerekem" az már semmiben sem különbözik egy örökbe fogadástól tényleg, akkor az a gyerek az ő gyereke, és kész. Na, ezért van ilyenkor a férfi kezében a döntés, hogy indít-e pert az apaság vélelmének megdöntésére vagy nem, mert ebben csak neki egymagának van döntése, senki másnak - még az államnak se, sőt a gyerek biológiai apjának se. Neki van a tény megismerésétől számítva 1 éve, hogy meghozza a saját döntését, hogy a saját gyerekének tekinti-e továbbra is a gyereket, vagy nem. És ebbe nincs senki másnak beleszólása, és nem tartozik senkinek se felelősséggel, ha így dönt, ha úgy.

(a véleményed nyilván elmondhatod, és ennyi)

2015. febr. 18. 10:58
 94/102 anonim ***** válasza:
38%

"És azt sem értem, miért veszitek készpénznek, hogy a férjem továbbra is a sajátjaként tekint a gyerekre. Tök jó, hogy mindenki biztosra veszi, miközben még a férjem sem tudja, hogy mit érez vagy hogy mit tegyen, Mivel nemrég derült ki ez az egész (ami néhány napot jelent), teljesen ki van borulva és össze van zavarodva, fogalma sincs, hogy mit csináljon. "

Akkor marha csodás kis feleség vagy, hogy ahelyett,hogy támogatnád a nehéz döntésben, még jól meg is nehezíted ezt...

Neki fogalma sincs mit csináljon, te meg már kitaposnád legszívesebben a gyerek(?? aki mellesleg nem tehet semmiról) belét!

Szóval inkább visszavehetnél és háttérbe vonulhatnál, merrt nem a te döntésed lesz, hiába vered itt magad!

2015. febr. 18. 14:29
 95/102 anonim ***** válasza:
28%

Az is egy kérdés, " hogy a férjem továbbra is a sajátjaként tekint a gyerekre. "

Az meg egy másik, hogy a férjed továbbra is a feleségének tekint-e?

Nálunk ez bizonyult egyszerűbben megválaszolhatónak, de nem a hosszú kapcsolat titka az, hogy, ha jön a gyereke, akkor te meg lelépsz a közös gyereketekkel.

2015. febr. 18. 21:28
 96/102 anonim ***** válasza:
76%

Hmm! Elég érdekes válaszok születtek! A legjobban azok "tetszenek" amelyekben szegény kérdezőt fikázzák és inkább őt dobnák ki a férj helyében a saját vér szerinti gyermekével,csak nehogy szegény másik gyerek lelke megsérüljön! És a picié? A sajáté? Hello!Nem vagyunk mindannyian Terézanyák,bár itt mintha kissé több lenne belőlük az átlagnál és a kérdező csak leírta azokat az őszinte érzéseit,amik bizony rengeteg más,hasonló helyzetben levő nő agyában is megfordulnak,csak hát ők veszettül tagadják,mert az ugye nem helyes,inkább színészkedjünk,alakoskodjunk ugye? Csak nehogy csorbuljon az a fene nagy ego!Nehogy megszóljon a barátnő,a rokon,a szomszéd,a körmös meg a sarki boltos,hogy nem vagyok egy szent,mi?

Uramisten! A kérdező lelki válságban van,inkább itt írja ki a gondolatait,nehogy megbántsa a férjét,ráadásul nem is sárkányosan áll hozzá a dolgokhoz! Őszinte! Lehet,hogy anyagias is,de ki nem lenne az az ő helyzetében?A saját picije érdekeit nézi és gondolom félti a kapcsolatát is,amit ez a szerencsétlen helyzet nagyon is veszélyeztet! És akkor itt földbe döngölitek,rúgtok bele párat még a nagy szent jószívűség és önfeláldozás meg társaik zászlaja alatt? Bravo!

2015. febr. 18. 21:40
 97/102 A kérdező kommentje:

#96,

köszönöm a válaszodat, de hagyd csak, már rájöttem hogy hiba volt itt segítséget kérnem.

Beszéltem pszichológussal, aki szerint az lesz a legjobb, ha elmondom a férjemnek, amit érzek, úgyhogy ez is fog történni. Eleve szakemberhez kellett volna fordulnom ahelyett, hogy itt próbálok érdemi válaszokat kapni a fikázás helyett. Mert ezen az oldalon mindenki csupa szívjóság, és aki nincsen odáig meg vissza a párja valós vagy vélt gyerekétől, az csakis egy szívtelen szörnyeteg lehet.

2015. febr. 19. 07:57
 98/102 anonim ***** válasza:
74%

Én örülök hogy találsz szakszerű segítséget! Én volt hogy GYK-n kaptam tök jó válaszokat de nem ilyen témakörben!

Sajnos egyébként van aki csak trollkodni jár ide!

Minden jót!

2015. febr. 19. 09:02
 99/102 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező (#97) nem valószínű, hogy bárki is téged akarna fikázni, te feltettél egy kérdést, mások meg válaszoltak rá, nem túl valószínű, hogy rosszat akarva neked. Viszont az meg egyszeregy, hogy a férjedet egyikünk sem ismeri, nem tudhatjuk, hogy ő hogy reagál, csak azt, hogy mi hogyan reagálnánk egy ilyen helyzetben.

Az megint csak egyszeregy, hogy valamikor kell beszélnetek egymással ezekről a témákról, az a nagyon nem mindegy, hogy mikor meg hogyan teszitek...

2015. febr. 19. 09:04
 100/102 A kérdező kommentje:

"Kérdező (#97) nem valószínű, hogy bárki is téged akarna fikázni, te feltettél egy kérdést, mások meg válaszoltak rá, nem túl valószínű, hogy rosszat akarva neked."

Hadd idézzek be ide csak néhány kommentet a sok közül, ami szerintem se nem válasz a kérdésemre, és ami bőségesen kimeríti a fikázás fogalmát:

"Undorító vagy Kérdező! A nők szégyene!!!"

"Remélem kivág a férjed előbb-utóbb mint macskát s.arni!

Ilyen kérdéseknél szégyellem,h nő vagyok!"

"Akkor marha csodás kis feleség vagy, hogy ahelyett,hogy támogatnád a nehéz döntésben, még jól meg is nehezíted ezt...

Neki fogalma sincs mit csináljon, te meg már kitaposnád legszívesebben a gyerek(?? aki mellesleg nem tehet semmiról) belét!

Szóval inkább visszavehetnél és háttérbe vonulhatnál, merrt nem a te döntésed lesz, hiába vered itt magad!"

"mond meg a férjednek, hogy bocs szivi elviseltem a kis taknyot, amíg azt hittem a véred, na de most tipli...

nyugika. neked lesz tipli!

akkor is ő nevelte, ugayanúgy szereti, ha vére, ha nem!

gusztuslana egy nő vagy!!!!"

"Így az utolsó kommentedet olvasva módosítanám a soraimat: Te csak kipottyantottál egy gyereket, az ilyen nem szül. Aki ilyet mond, az nem való anyának. Te jó ég... Kopár lelked lehet rendkívüli módon. Ha én ilyet mondanék, úgy b aszna ki a férjem, mint macskát sz arni. Mutasd meg neki ezt a kérdést, mert van egy olyan sejtésem hogy fogalma sincs róla kivel él..."

"ja aztán ha ballag, érettségizik, diplomázik a gyerek akkor te el se mész?

milyen ember vagy te???

az hogy mentálisan beteg, az meg a legalja, hogy ezt kibeszéled! nem tehet róla szegény!

egy nagyon undorito, gusztustalan lény vagy. nem is ember! nézzél magadba! nincs rá szó, hányok tőled!"

És még sorolhatnám tovább.

2015. febr. 19. 09:15
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!