Anya terhes! Valamiért nem tudok megbékélni a gondolattal. Mit tegyek? (lent) 14/L
Anya 44 éves, és pár napja mondta el, hogy terhes. Úgy éreztem, mintha gyomorszájon vágtak volna. Váratlanul jött, és mivel már kiskorom óta hevesen tiltakoztam, amikor felhozták a kistesó-témát, úgy érzem, hogy nem tudom, vagy nem akarom elfogadni ezt a dolgot. Szerettem egyke lenni. Nem azért, mert mindig velem foglalkozott, mert ez nem igazán volt így.
Az is gond, hogy anya élettársát abszolút nem bírom, sőt, ki nem állhatom.
Mit tegyek?? Hogyan békéljek meg a gondolattal, hogy testvérem lesz, ha soha nem akartam, hogy legyen?
Amugy kapasbol 3 ismert no jutott eszembe, aki kozel a 40-hez vagy a folott szult.
Pl.: Eros Antonia (ikreket), Beres Alexandra, Jakupcsek Gabriella 43 evesen. Tudomasom szerint egyik gyerek sem beteg...
Szerencsére az, hogy az embernek van-e testvére nem az ember döntése. Még jó, hogy nem szabod meg, hogy lehet-e testvéred, ez az édesanyád és ez esetben az élettársa kérdése. Remélhetőleg nem a te károdra vállalták, értem ezalatt, hogy nem vonnak meg tőled semmi fontosat miatta. 14 évesen jórészt otthon sem vagy a suli miatt, később meg főleg nem leszel otthon, aztán el is költözöl. Mitől félsz egyáltalán? Hogy megesz? :D Nem értelek.
Lehet bevonnak majd a gondozásába, abba meg nem halsz bele, majd ha neked is lesz(?) legalább tudod, hogy bánj vele. Ha nem lesz, akkor meg lesz egy tökéletesen hasznosíthatatlan tudásod. Naés.
Ha zavar a sírása, az ciki, de talán fogsz még kollégiumban lakni, nem árt hozzászokni a hangos szomszédokhoz.
Aterzem. En sem akarnek tesot a helyedben. Amugy anyamra is rajott egy ilyen "gyereket akarok szulni" korszak, amikor 14-15 eves voltam, szinten 40 korul . Az ocsemmel egyutt csak neztunk, mint borju az uj kapura, hogy megis miert? Meg hova? Kinek? Szerencsere lemondott rola, mert apam sem akart egy negyedik gyereket, majdnem 50 eves letere.
Amugy itt van a kozepiskola siman elmehetsz koliba, utana pedig egyetem/ foiskola is var rad. Igy konnyebb lesz! Hidd el!
"Ma a nok 70-80%-a 35 folott szul, szoval lehet oregezni, de minek"
Szerencsére ez nem így van...sok öreg nő szül,de azért nem ennyi az arány.
Nyilván meg kell békélned a gondolattal, mert nem a te döntésed, viszont rád is kihatással van, úgyhogy néhány határozott kérésed lehet szerintem. (Lehet, hogy alapvetőnek tűnik, amit leírok, de sok szülőnél nem az). Megkérhetnek, hogy vigyázz a gyerekre, viszont ha a épp más programod van, vagy csak szimplán nincs kedved, akkor mondhass nemet. A másik, hogy szeparálják el a baba szobáját a tiedtől, esetleg szigetelés, hogy minél kevésbé hallatszon át a sírás éjszakánként.
Ha ezeket betartják, és te is pozitívabban állsz hozzá, akkor nem lesz gond, meg is fogod szeretni idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!