Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak igaza van, és...

Anyósomnak igaza van, és ezzel most lelki sérülést okoztam a gyereknek?

Figyelt kérdés

A kislányommal eléggé elszaladt a ló, újabban nagyon követelőző lett, és nem értékel semmit sem. Persze az sem segített, hogy a nagyszülőktől, rokonságtól rengeteg ajándékot kapott karácsonyra, hiába kértük, hogy ésszel vásároljanak a gyereknek.

Ezért a hatodik születésnapjára "csak" olyasmit kapott, amire szüksége van, ruha, cipő, stb, semmi játékot.

Meg volt torta, és elvittük (volna) színházba.

De ebéd után, mikor felvágtuk a tortát és megkapta az ajándékokat, hatalmas hisztit rendezett, hogy ő miért csak ezeket kapja,mi az hogy játékot nem is, és ő ezt meg azt meg amazt AKAR kapni. Ezen eldurrant az agyam, és szépen elraktam a szülinap ajándékait, hogy ha nem kell neki, hát akkor nem kapja meg ezeket sem, illetve mentünk volna színházba, de ha nem fejezi be a követelőzést, akkor nem megyünk. Hisztizett tovább, így nem vittük el. Sőt, összepakoltam azokat a játékait is, amiket legalább egy éve nem használt, és betettem őket egy dobozba, hogy majd jövő héten elajándékozom a szegény gyerekeknek.

Anyósom persze kiakadt ezen, és elmondott mindenféle gonosz nőnek, aki alkalmatlan anyának, szerinte nem így kell gyereket nevelni és szégyellhetném magam, amiért ilyen kőszívű vagyok és összetörtem a gyerek lelkét.

Ugyan nem értek vele egyet, de belerakta a bogarat a fülembe, hogy talán mégis túl messzire mentem. Szerintetek?

2015. jan. 2. 15:16
1 2 3 4 5
 41/41 anonim válasza:
18%

Szerintem a szülinap nem kifogás. Attól még, hogy van miért ünnepelni, az élet ugyanaz marad.

Én - mint gyerek - igazságosnak tartom, hogy elvetted a szülinapi ajándékokat, szerintem így magába száll a gyerek - legyen akárhány éves is - és rájön, hogy ez így neki se lesz jó.

A színház kihagyását se tartom rossz ötletnek. A régebbi játékai elkobzását azonban egy kicsit túlzásnak tartom, de csak azért, mivel ez nem az egyetlen dolog, amit tettél.

Én a helyedben nem hallgatnék az anyósodra, elvégre a te gyereked, és te döntöd el, hogy hogyan neveled. Nyugodtan leülhettek megbeszélni, hogy mindenki megismerhesse a másik álláspontját, de nem muszáj hallgatnod rájuk.

Nem törted össze a gyereked lelkét, nem vagy kőszívű, se gonosz, és alkalmatlan anya se vagy, a helyzet csupán az, hogy eltérő a véleményed a gyereknevelést illetően.

2015. febr. 20. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!