Meg kellene bocsátanom anyósomnak, és meg kéne látogatnom karácsonykor?
Anyósom a legelső pillanattól utált engem, és nem is igyekezett titkolni. Nyáron teli torokból leálltt velem ordítani, amikor náluk voltunk, mert szerinte "a paprkiás krumplit csak mikróban szabad melegíteni, különben odaég, ezt mindenki tudja". Továbbá amikor csak teheti, engem szid a rokonság előtt. Szerencsére a többiek kedvelnek, és nem foglalkoznak anyós hülyeségével. Illetve a páromnak is folyamatosan engem szapul. Nemrég volt az esküvőnk, ő nem jött el, de előző nap még felhívta a páromat, és könyörgött neki, hogy gondolja meg magát, most még megteheti, ne vegyen el egy olyan semmirevaló nőt, mint amilyen én vagyok.
Amikor elmondtuk neki, hogy jön nálunk a baba, akkor is csak a száját húzta, annyit nem volt képes kipréselni magából, hogy gratulál. Sosem kérdez semmit a gyerekről, azt sem tudja, mikorra vagyok kiírva vagy hogy fiú vagy lány lesz-e az unokája.
És mindezek után tegnap meghívott minket karácsonyra. A férjem közölte vele, hogy az én szüleimnél leszünk, esetleg majd ő egyedül elugrik anyóshoz 27-28-án, de rám ne számítson. És erre anyós ismét magából kikelve elkezdte, hogy én mekkora szemét vagyok, és mit képzelek, hogy az ő "békülési kísérletét így semmibe veszem, stb". Én részemről úgy vagyok vele, hogy ha bocsánatot kért volna tőlem, akkor TALÁN elgondolkoznék a dolgon, de így semmiképp sem. Semmi kedvem elszúrni a karácsonyomat azzal, hogy anyóssal bájologjak, miközben
pontosan tudom, hogy utál.
Ti mit tennétek? Elmennétek hozzá? Megpróbálnátok megbocsátani neki?
Igen, elmennék.
Anyósodnak több gondja van szerintem és a fiát el kell engednie. Nem hiszem, hogy neked kell megmutatni ebben a helyzetben, hogy ki a keményebb, de nehéz lehet megállni.
Ha meghívott, próbálkozik és lehet, hogy nem fog tudni magán uralkodni, de adjál neki szerintem rá lehetőséget.
Békülés?
Csak ő volt paraszt ha jól értem. Senkinek nem vagyok a kutyája, bár én a kutyámmal sem bánok így. Szóval ha felhív és bocsánatot kér megfontolom. Ennyi. De semmiképp nem mennék el hogy megint vele ordibáljon az antiszociális viselkedése miatt, amit nem tud kontrollálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!