Miért a gyereknek kéne alkalmazkodnia?
ideális esetben mindenkinek alkalmazkodni kellene
de azért én rákérdeznék h nevelőapa miben alkalmazkodik ..
mert lehet h nem tudsz róla de ö is sokban !
Egyrészt, ez nem most kezdődött, szóval én is gyerek voltam még akkor.
Másrészt, ha tudnék elköltöznék.
Harmadrészt, minden nap megy a veszekedés köztük. Ez nem egy boldog párkapcsolat... Múltkor itthon se voltam, mert dolgoztam, de azon veszekedtek (mint utólag megtudtam), hogy én nem becsülöm meg őt. Ja, végülis most rugatta ki magát még egy munkahelyről...
De amúgy nem az én helyzetemet, akartam szóbahozni az előző kommentemmel, csak azért írtam, hogy az, hogy a gyerek nem fogadja el anyuka új barátját, nem biztos, hogy egyszerűen féltékenységből fakad.
Utolsó, pont, hogy van beleszólása. Ha ő vinné oda állandóra a barátját, anyuka is beleszólhatna, ha valami zavarja.
Kérdező: normális esetben mindenkinek kéne, ez lenne a természetes, de a felnőttek zöme ezt leszrja, merthogy ő felnőtt (felsőbbrendű, WTF?!), a gyerek meg gyerek.
Mikor összeköltöztünk a mostohámékkal, ő élte ugyanúgy az életét, apa meg én alkalmazkodtunk. Mármint apa teljesen, én meg egy idő után menekültem abból a légkörből, mert hiába csináltam bármit, semmi nem volt jó.
Én egyetértek abban, hogy nincs beleszólása a gyereknek az anyja kapcsolatába és fordítva. De itt most nem is erről volt szó. Én azt mondom, hogy elvárják valakitől, akit belekényszerítenek ebbe a helyzetbe, hogy alkalmazkodjon. A mostohának természetes, hogy alkalmazkodnia kell, hisz ez az ő döntése is volt. Mondhatta volna azt is, hogy nem vállalom ezt az összeköltözést, mert nem tudnék alkalmazkodni. De a másik félnek nem volt választása...
De már írtam, hogy a kérdés nem konkrétan rólam szól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!