Katolikus vagy reformatus vallásnál lehet két keresztanyukája a gyereknek?
Figyelt kérdés
A férjem huga és az én hugom is nagyon szeretne keresztanya lenni.
Lehetséges ez?Hogy zajlik ilyenkor a keresztelő?
2014. máj. 1. 10:36
2/10 anonim válasza:
Lehet. Úgy zajlik, mint egy keresztanyával, vagy épp hárommal. Valaki tartja a gyereket, a többiek is kiállnak mellé. Nincs változás
3/10 anonim válasza:
Mivel a keresztanyaság úgymond, nem hivatalos dolog, nyugodtan lehetnek ketten.
4/10 A kérdező kommentje:
jajj de jó,köszönöm szépen!!
Esetleg valamelyikőtök gyerekének van két keresztanyukája,vagy csak hallottatok ilyenről ?
2014. máj. 1. 10:45
5/10 anonim válasza:
Lehet keresztszülőnek az egyház szemében semmi más dolga nincs minthogy katolikus hitre nevelje a gyereket, erre tesz esküt az egyháznak erre 2 nő pont úgy képes mint egy nő és egy férfi.
6/10 anonim válasza:
Most volt a nővéremék fiának a keresztelője. Két keresztanyja és két keresztapja van. Vagyis két pár összesen.
Második voltam.
7/10 anonim válasza:
Erdélyben 12-14 pár is szokott keresztszülő lenni, de szerintem semmi értelme ilyen sok mert mire felnő a gyerek nem is tartják a gyerekkel a kapcsolatot.
8/10 anonim válasza:
Csakis kizárólag a szcientológusoknál lehet!
9/10 anonim válasza:
Én így tudom:
Ha valakit református vallásra keresztelnek, akkor lehet több keresztszülő is, aki lehet református vagy akár katolikus is.
Katolikus keresztelő esetében csak katolikus lehet keresztszülő; aki nem katolikus (de megkeresztelt!), az csak a keresztség tanúja lehet, szóval katolikus keresztszülő mindenképpen kell.
10/10 anonim válasza:
Hát igen sokat változik a vallás is, a világ és így a keresztszülőség is. Amúgy ez újítás. Régen katolikus hitben, csak egy keresztszülőpár, és az is házaspár lehet leginkább - nemeseknél tettek kivételt, - még a tizenkilencedik század elejéig. Nekik volt kötelességük gondoskodni a gyerekről, ha az árvaságra jutna. Ahogy régen csak templomi esküvő volt, a árvákról is az egyház ilyen formán gondoskodott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!