Én római katolikus vagyok, a párom református. Hogyan, milyen templomi esküvőnk lehet?
Első,ez hülyeség.Ha az ember áttér a másik vallására,nincs az a pap,amelyik ne adná össze a két embert.
Itt meg áttérni sem kell,símán házasodik a Pravosláv a Római Katolikussal.
Na szóval összeadnak titeket,csak meg kell érdeklődni a menetét.
Sok boldogságot!
A reformátusok jó arcok, minden további nélkül összeadnak akármilyen vallású embereket is. Zsidót, görögkeleti, római katolikust, muzulmánt, ateistát, unitáriust stb és ezek akármilyen kombinációját:D
Elvégre a házassággal megkapod Isten áldását, és egy felsőbb hatalom által is összeköttetik az életetek. Hogy azt Allahnak vagy mittudomén Szentléleknek hívod, az már olyan mindegy. Bár magam római katolikus vagyok, ez a reformátusoknál nagyon szimpatikus hozzáállás. Csak a római katolikus egyház szórakozik, hogy bérmálkozva legyen mindkét tag, meg eleget kell jattolni a papnak, és már össze is ad. Hát kössz...
"Csak a római katolikus egyház szórakozik, hogy bérmálkozva legyen mindkét tag, meg eleget kell jattolni a papnak, és már össze is ad. "
Paptól függ. Nálunk én vagyok katolikus, de nem bérmálkoztam, a férjem református és neki sem kellett semmit csinálnia, sőt nagyon még jattolni sem. Az egész esküvőt pár ezer forintból megúsztuk.
Amúgy a református nekem is jobban tetszik. Voltam már egy-két református misén vasárnap, sokkal emberibb volt számomra, közelebbinek éreztem magamhoz.
Ha a református mellett maradunk, akkor is kell jegyesoktatásra járni? Vagy ez csak a római katolikusoknál van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!