Római katolikus gyereknek lehet református keresztszülője?
Nem. A keresztszülő azért felel, hogy a gyerek követi a vallást. Másvallásúként kicsit érdekes lenne...
Persze sajnos az egyházban is már a pénz dominál, biztos majd írnak olyan eseteket, amikor megkenhető volt a pap.
Lehet! Én pl. ateista vagyok, mégis felkértek keresztszülőnek, és a pap bevàllalta. Elfogadta, hogy rám majd mint világi emberre támaszkodhat a gyermek, de ott lesz a másik keresztszülő, aki segíti majd a hitben.
Ja, és nem pénzért vállalta, mielőtt bárki rosszra gondolna. Én pedig a család iránti szeretetből teszem. Mert bár nem vagyok hívő, de nagyon megtiszelőnek éreztem a felkérést.
Egyházjogot tanult emberként mondom, hogy ilyen esetben csak református keresztszülő nem elég.
És ez nem papfüggő.
Ha két keresztszülő van, akkor az egyiknek katolikusnak kell lennie. Ha csak egy, akkor pedig az ő vallásának kell katolikusnak lennie.
Elég érdekes!
Én római katolikus vagyok,és a párom is. Így a kislányunkat is annak keresztelnénk. Akit szeretnénk keresztszülőnek református.
Apám katolikus,anyám református. Még két testvérem van,ők is katolikusok.
Nekem katolikus keresztszülőm van(apám öccse),viszont a testvéreimnek református(anyám testvérei). És nem tudok róla hogy lenne nekik másik keresztszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!