A parom reformatus en meg katolikus, hol kereszteljuk gyerekunket? Hogyan valasszunk keresztszuloket? Szamit hogy Ok milyen vallasuak?
Amilyen vallásban szeretnétek nevelni, olyan templomban érdemes kereszteltetni.
Ha jól tudom, ha katolikus keresztelő lesz, 1 keresztszülőnek katolikusnak kell lennie, de a többi lehet ref. is. A református szabályozást nem ismerem.
Szerintem egyrészt Nektek kell ezt eldönteni.
Másrészt a keresztelést végző lelkészt kell megkérdezni, mert nem mindenhol egyformán ugyan úgy működik a dolog ahogy a "nagykönyvben" le van írva.
Gondolom egyiken sem jártok templomba,mert különben megkérdeztétek volna a papot.
Még nem késő, most sem.
A reformátusoknál (ált.) nagyobb rugalmasságra számíthattok.
Milyen esküvőtök volt? A katolikus esküvő része egy ígéret, hogy a gyerekek KATOLIKUSOK lesznek!
A református esküvőn csak kérik, hogy legyenek reformátusok.
Ezt nektek kell eldontenetek, lehet katolikus es reformatus is a gyereketek. Menjetek el mindket paphoz, es kerdezzetek meg mi a menete, aztan dontsetek el.
Nyilvan ha katolikusnak keresztelitek a gyereket, akkor a keresztszulo is katolikus legyen. Ha reformatus, akkor nyilvan a keresztszulo is reformatus legyen.
Nálunk pont most volt keresztelő (református és katolikus is)... úgyhogy picikét kikupálódtam ebben a témában. :)
Én a helyedben református keresztelést választanék, mert sokkal kötetlenebb. Nálunk a református keresztelőnél az egyik keresztszülő református, a másik katolikus volt és nem volt belőle semmilyen probléma, a lelkész szóvá sem tette.
A katolikus keresztelésnél voltak szigorú kikötések, pl. csak katolikus keresztszülők, csak családtagok, stb.
Az én édesapám szintén református és anyukám katolikus, de a hagyományok figyelembevétele nélkül is katolikus lettem. Egyébként azt tartja a hagyomány, hogy a fiú gyermek az édesapja, a lány gyermek édesanyja vallását követi.
Ha esetleg tudnék még valamit segíteni, nyugodtan keress meg privátban! Ha tudok, szívesen segítek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!