Aki katolikus hogy élte meg a válást? Vagy inkább nem vált? Mert Isten előtt mindig házasok leszünk. Házasodtál ujra? Nem volt lelkiismeretfurdalásod?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 1. 18:05
1/13 anonim válasza:
Aki hű katolikus,és hűen gyakorolója is a katolikus vallást az soha nem fog elválni..Aki elvált,az csak katolikusnak van keresztelve,de nem gyakorolja a vallást.Az ilyen emberek ugyanúgy élnek tovább.Ha úgy adódik újra házasodnak,ha úgy adódik akár többször is elválnak..
2/13 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel, ma inkább "álszentek" az emberek a templomi esküvő csak azért kell, mert de szép, meg de romantikus, de semmi komoly tartalom vagy elv nincs mögötte, szerintem ez elég szánalmas, de mindenki úgy él ahogy neki tetszik.
3/13 anonim válasza:
Az olyan vallás semennyire sem emberközpontú, amelyik erőlteti egy már elromlott kapcsolat meg nem szüntethetőségét. Kényszerből együtt maradni egy rossz kapcsolatban? Hát jópofa egy isten lehet, amelyiknek ez a célja...
4/13 anonim válasza:
na igen..hiszel de a párod nem és ö el akar válni? a hívő pedig kénytelen bele menni?
5/13 anonim válasza:
Elvileg van katolikus válás is. Régebben hallottam még, hogy az egyház manapság már engedélyezi, de a férfié ebben az utolsó szó asszem.
6/13 anonim válasza:
Parom egyik unokatestvere elvalt, miutan felesege megcsalta.
Az egyhaztol kerte, hogy ervenytelenitsek a hazassagukat.Ez meg is lett, majd ujra felesegul vett egy fiatal lanyt es most babat varnak. Az elso hazassagbol is lett egy kisfiu.
7/13 anonim válasza:
Katolikus vagyok és volt templomi esküvőnk is. A férjemre ráakaszkodott egy nő, így ő válni akart. Nem volt más választásom, muszáj volt beleegyeznem a válásba. Persze ő két év múlva már máshogyan gondolta, de addigra már nem volt visszaút, mert akkor kezdtem egy új kapcsolatba, ami azóta is tart. :-) Ennek ellenére még mindig hiszek a házasság szentségében.
8/13 anonim válasza:
Nem vagyok megkeresztelve,és nem is értek egyet a dogmatikus vallásossággal... éppen ezért az én szememben Isten egy megértő Isten,magyarul ha a férjed ver, erőszakos és részeges állat vagy esetleg egy szemét csaló aki minden útjába akadó nőt megdönt, és Te ezért el akarsz válni,nyilván Isten nem fog ezért "megbüntetni".Azt gondolom, a vallásosság nem lehet egyenlő a dogmatikussággal... szóval templomi esküvő ide vagy oda, van,hogy a válás szükséges,és nyilvánvaló,hogy ezt Istennek is el kell fogadnia.
9/13 anonim válasza:
A katolikus hit szerint a megköttetett házasságot felbontani nem lehet. Hívő katolikus nem is fog válópert indítani. Ha a társa menni akar, azt viszont el fogja engedni. Az a katolikus, aki maga kezdeményezi a válást, nem "vakhitű". Sok olyan vallásos ember van a világon, akik hisznek ugyan, de mégsem tartanak be minden szabályt. Pl a házasság előtti nemi élet, hogy ne menjek messzire.
10/13 anonim válasza:
aki valóban igyekszik a biblia tanítása szerint élni (és itt most nem a bigott agyamentekről beszélek, hanem a normális katolikusokról) az igyekszik úgy élni a házasságban, hogy ne fajuljanak idáig a dolgok. tehát megbeszélik egymással a felmerülő problémákat, mindig úgy állnak a dolgokhoz, hogy meg lehet oldani mindent, csak akarni kell.
na meg persze felelősen választanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!