Aki katolikus hogy élte meg a válást? Vagy inkább nem vált? Mert Isten előtt mindig házasok leszünk. Házasodtál ujra? Nem volt lelkiismeretfurdalásod?
A katolikus vallás nem a válásba egyezik bele, hanem bizonyos esetekben érvénytelennek tekinti a házasságot. Ilyen eset például, ha az egyik fél a házasságkötés után úgy dönt, mégsem akar gyermeket, vagy nem akar egynél, kettőnél stb. több gyermeket, míg a másik igen.
Valamint az anyagi érdekből megkötött házasság sem szent, tehát érvénytelen. Van pár kitétel, és egyházi bíróság tárgyalja az ügyet. Tehát nem elválasztják a feleket, hanem kérésre semmisnek nyilvánítják azt a megkötött házasságot, amiben bármelyik fél vétett annak szentsége ellen.
Nem Isten a jópofa, az emberek hülyék! Nem kéne szinte azonnal belerohangálni a házasságba hanem átgondolni hogy tényleg ő e az "életem". Ezzel kifejezetten az Isten előtti eskütételre gondolok!
Én nagyon szeretem a bnőmet és vele tervezek de nem kapkodom el a (divat) miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!