Az baj hogyha nem ünneplem a katolikus ünnepeket?
nálunk ezek az ünnepek alkalmak egy újabb családi bulira. egyébként is sűrűn összejárunk, a húsvét viszont csak azért más mert a gyerekek csokinyuszit kereshetnek akertben és sonkát eszünk. :)
maga a katolikus ünnepi volta mellékes, gondolom kiderült nem vagyunk hívek
Kérdezőnek:
Én tiszteletben tartom mindenki vallását,ezért elvárom mindenkitől, hogy tartsa tiszteletben azt, hogy én nem vagyok vallásos /semmilyen/.
Katolikus vagyok és szerintem nem baj.
Akik nem ehhez a valláshoz tartoznak azoknak amúgy sincs nagyon mit ünnepelni(leszámítva a zsidókat persze)
Ahogy fentebb írta valaki egymást tiszteletben kell tartani.
Állj!
Mit értesz azon, hogy nem ünnepled?
Azt, hogy nem mész családi körbe? Egyedül attól még ünnepelheted. Sőt tovább megyek, ha elmész a húsvéti szertartásokra valamilyen szintem már meg is ünnepelted.
Ezt lélekben kell ünnepelni, egyáltalán nem az a lényeg, hogy 6 tonna sonkát megcsinálsz, és körbejársz locsolkodni a rokonokhoz. Az csak népszokás.
Nem kell a húsvétot ünnepelni, az Jézus előtt is tartották, egy pogány ünnep volt. Semmi köze Jézushoz.
Tehát ha keresztény vagy akkor nem kell megtartanod, ha pogány vagy akkor sem.
Úgy ahogy a Karácsonyt sem kell, mivel a papság szintén a Saturnalé pogány ünnepből vették át, amit megspékeltek Jézus születésével. Bebizonyított, hogy Jézus ősszel született és nem dec. 24-én.
Végülis akik a Karácsonyt tartják, azok azt ünneplik, hogy sötét van, hosszúak az éjszakák és űzzük már el a depressziónkat.
Az emberek tiszta butaságokhoz ragaszkodnak és adnak ki egy csomó pénzt. A kereskedelemnek jót tesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!