Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Katolikus-református pár...

Katolikus-református pár vagyunk, élettársi kapcsolatban élünk. Megkeresztelik így a kisgyerekünket katolikus szertartás szerint?

Figyelt kérdés
Nem kizáró ok, hogy nem vagyunk összeházasodva?
2014. jan. 11. 22:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Meg keresztelik.(Keresztszülőnek a feladata a gyerek keresztény hitre nevelése nem a szülőké)
2014. jan. 11. 22:36
 2/15 anonim ***** válasza:
61%

Változó...

Tesómat nem keresztelték meg, vagyis a pap akkor tette volna meg, ha anyu (reformáus) átkeresztelkedik, és összeházasodnak templomban (is) és kifizetnek 5 év! egyházi adót..

Míg engem a másik pap előtte 3 évvel simán megkeresztelt:)

Pap és egyházközösség függő... Kérdezzétek meg!

2014. jan. 11. 22:57
 3/15 anonim válasza:
33%
Nem keresztelik meg míg a szülők nem házasodnak össze katolikus módon.Ez ilyen iratlan szabály,nagyon nagyon ritka esetekben van kivétel!!
2014. jan. 11. 23:06
 4/15 anonim ***** válasza:
61%
Pénz beszél....
2014. jan. 11. 23:08
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
De igen megketesztelik. Én református vagyok, férjem katolikus. Nem vagyunk összeházadodva, de a lányaink meg vannak keresztelve.
2014. jan. 11. 23:09
 6/15 anonim ***** válasza:
62%
Hülyeség, hogy nem megkeresztelik, egyházi adott meg úgyis fizetek ha keresztények eddig is, szóval pénzbe sem kerül.
2014. jan. 11. 23:34
 7/15 anonim ***** válasza:
78%

Megkeresztelik és úgy tudom, ha nem fizetsz egyházi adót, akkor is ingyenes, csak ha valami extrát kérsz, akkor kell fizetni, díszítés, meg ilyesmi. Legalábbis régebben így volt.

A keresztszülőknek kell azt hiszem, ha házasok, egyházi házasságban élniük.

2014. jan. 11. 23:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Megkeresztelik.
2014. jan. 12. 00:43
 9/15 anonim ***** válasza:
86%
Édesapám katolikus, édesanyám evangélikus, hárman vagyunk testvérek, mindhármónkat megkereszteltek. Mi mindhárman evangélikusak lettünk. Nem tudom, ha katolikus szertartást szeretnétek, ott mi a helyzet.
2014. jan. 12. 03:10
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
ha, fizeted az egyház adót, megkeresztelik, különben nem
2014. jan. 12. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!