Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Katolikus-református pár...

Katolikus-református pár vagyunk, élettársi kapcsolatban élünk. Megkeresztelik így a kisgyerekünket katolikus szertartás szerint?

Figyelt kérdés
Nem kizáró ok, hogy nem vagyunk összeházasodva?
2014. jan. 11. 22:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előző, tényleg hallani ilyen híreket, hogy van, ahol elkérik az egyházközösségi hozzájárulást. Általában nem szokták, igazából nem is lenne feltétele a keresztségnek. Volt egy pár keresztelő mostanában a rokonságban és senki sem fizeti, soha nem is fizette. A legtöbb településen nem szokott gond lenni ebből.

Kérdező, utána kell járni, hogy nálatok hogy működik, mert egyházmegyénként változó lehet.

2014. jan. 12. 08:57
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem. Házasság kell hozzá.
2014. jan. 12. 10:27
 13/15 anonim ***** válasza:
57%
Pap függő, de általában nincs ebből probléma. Én 11 évesen döntöttem úgy, hogy szeretnék megkeresztelkedni. Édesanyám katolikus, apu református, református esküvőjük volt és még is engedélyezték, nem kellett fizetnünk érte. Egyedül annyi volt a kritérium, hogy a keresztszülőnek legyen meg minden szentsége, vagyis bérmálkozott, ha házas, katolikus templomban esküdött.
2014. jan. 12. 11:46
 14/15 anonim ***** válasza:
57%

Engem nem kereszteltek meg pont ezért, mert nem voltak összeházasodva a szüleim. Továbbmegyek egy barátnőmet azért nem akarták, mert csak polgári házassága volt a szüleinek :D Őt végül átvitték másik paphoz, aki meg simán megkeresztelte.

Ha nektek fontos, akkor simán találtok olyan papot, aki megkereszteli a gyereket, maximum lehúznak rólatok pár évnyi egyházi adót.

2014. jan. 12. 12:09
 15/15 anonim válasza:

Szerintem igen. Apám szülei református-katolikus pár, apám nem tudom, hogy meg van-e keresztelve, de azt hiszem igen. Talán abból csináltak bajt, amikor házasodott, hogy nem volt elsőáldozó, de találtak olyat, aki így is összeadta őket katolikus szertartással. Én és a testvéreim pedig katolikus keresztelést kaptunk. Unokatestvéremnek egyik szülője sincsen megkeresztelve, ő katolikus lány gimnáziumba járt, ahol megkapta a keresztséget, az első áldozást és a bérmálkozást is.

Szóval biztos, hogy lesz pap, aki megkereszteli katolikus szertartással.

2014. febr. 9. 02:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!