Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyósomnak igaza van, és...

Anyósomnak igaza van, és ezzel most lelki sérülést okoztam a gyereknek?

Figyelt kérdés

A kislányommal eléggé elszaladt a ló, újabban nagyon követelőző lett, és nem értékel semmit sem. Persze az sem segített, hogy a nagyszülőktől, rokonságtól rengeteg ajándékot kapott karácsonyra, hiába kértük, hogy ésszel vásároljanak a gyereknek.

Ezért a hatodik születésnapjára "csak" olyasmit kapott, amire szüksége van, ruha, cipő, stb, semmi játékot.

Meg volt torta, és elvittük (volna) színházba.

De ebéd után, mikor felvágtuk a tortát és megkapta az ajándékokat, hatalmas hisztit rendezett, hogy ő miért csak ezeket kapja,mi az hogy játékot nem is, és ő ezt meg azt meg amazt AKAR kapni. Ezen eldurrant az agyam, és szépen elraktam a szülinap ajándékait, hogy ha nem kell neki, hát akkor nem kapja meg ezeket sem, illetve mentünk volna színházba, de ha nem fejezi be a követelőzést, akkor nem megyünk. Hisztizett tovább, így nem vittük el. Sőt, összepakoltam azokat a játékait is, amiket legalább egy éve nem használt, és betettem őket egy dobozba, hogy majd jövő héten elajándékozom a szegény gyerekeknek.

Anyósom persze kiakadt ezen, és elmondott mindenféle gonosz nőnek, aki alkalmatlan anyának, szerinte nem így kell gyereket nevelni és szégyellhetném magam, amiért ilyen kőszívű vagyok és összetörtem a gyerek lelkét.

Ugyan nem értek vele egyet, de belerakta a bogarat a fülembe, hogy talán mégis túl messzire mentem. Szerintetek?

2015. jan. 2. 15:16
1 2 3 4 5
 21/41 Költőnő? ***** válasza:
47%

Tudom, nem tartozik szorosan a kérdéshez, de:

Nem tudom, hol van az megírva, h a gyerek csak játékot kaphat...

Mi szinte mindig hasznos ajándékot kaptunk, ruhát, ezt azt, ami épp kellett. Nagyon ritkán kaptunk úm "luxus" dolgokat...

Emberek lettünk mégis.

2015. jan. 2. 16:45
 22/41 anonim ***** válasza:
87%

oké, költőnő, de mi ezt szoktuk meg.

Ez a gyerek eddig nem tanulhatta meg, mi az, hogy nem játék, hanem hasznos, szükséges ajándék, mert nem kapott rá esélyt, elhalmozták minden szarral. ÉS elvárják tőle, hogy hopp, tudja magától, hogy ez pont olyan csúcsszuper, mit a barbibaba...

Egy hat évestől igenis el lehet várni, hogy fogjon fel valamit a tárgyak értékéből, csak akkor úgy is kell nevelni, hogy ez tudatosuljon benne. Ez a kislány ezt eddig nem tanulhatta meg.

ÉS most anyuka hiszivel akarja leszoktatni a hisztiről. MErt egy szülinapos hatévesnek azt mondani, összecsomagolom a játékaidat és másnak adom, az semmivel sem jobb, mint nem örülni a ruhának, és sírni a játékért.

Majd ha a szüő képes lesz normálisan nevelni, akkor a gyerek is normális lesz. Addig meg jó lenne, ha nem háborogna.

2015. jan. 2. 16:52
 23/41 Költőnő? ***** válasza:
33%

Jó hát elreszelték de vhol el kell kezdeni akkor is.... Anyuka meg ne szóljon bele, mert ahhoz is asszisztált, h elkapassák a gyereket. Akkor ne hőbörögjön, hanem abban is legyen partner, h KÖVETKEZETESEN helyrehozzák.

Egy gyereknek egyetlen dolog kell. Következetesség. Sztem el lehet neki mondani az ő kis szintjén, h mi történik és miért. De akkor aztán ahhoz következetesen ragaszkodni is kell ám.

A gyerekek sokmindent megértenek csak őszintén az ő szintjükön kell nekik elmondani a dolgokat.

Mi is sokmindent megértettünk.

2015. jan. 2. 17:00
 24/41 anonim ***** válasza:
45%
Ezt nagyon rosszul csináltad, ráadásul te jobban hisztiztél, mint a gyerek. Miért pont a szülinapját kell elszúrni? A 6 éveseknek a játék a fontos, engem sem érdekeltek a ruhák ilyen korban. Nem csodálnám, ha megutálna, ha elvennéd a játékait.
2015. jan. 2. 17:25
 25/41 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem meg pontosan így kell gyereket nevelni, jól csináltad. Hogy szülinapja van vagy sem, az nem lényeg. Nem verted meg stb. Egy gyerek ilyen szankciókból tanul. 6 évesen már nem olyan kicsi.

Csak arra figyelj, hogy mindig következetes legyél, ha egyszer nemet mondtál, akkor nem. Anyósoddal meg ne foglalkozz, úgy neveled a saját gyerekedet ahogy akarod.

2015. jan. 2. 17:32
 26/41 A kérdező kommentje:

Azt hol olvastátok, hogy eddig mindig játékot kapott a szülinapjára? Eddig sem így volt, és ezután sem lesz így. Mellesleg a színház, az élmény miért nem jó ajándék? Az más kérdés, hogy végül nem vittük el, mégis ki akar egy üvöltöző gyerekkel kínlódni a tömegben?

És azt hol olvastátok, hogy mi kényeztettük el a férjemmel? Azt írtam, hogy MOSTANÁBAN szaladt el vele a ló, és azt is írtam, hogy főként a nagyszülők meg a rokonság vásároltak neki össze ész nélkül minden sz@rt, a kifejezett kérésünk ellenére. Nem lehetett megtenni, hogy ezeknek a cuccoknak a felét félretesszük, mert amint beléptünk bármelyik rokon ajtaján, már adták is a gyerek kezébe a cuccokat, hogy "tessék, ez a tiéd".

És azt honnan szedtétek, hogy én őrjöngve, mindenféle magyarázat nélkül elpakoltam a gyerek összes játékát? Írtam ilyet? Természetesen elmagyaráztam neki, hogy mi miért történik, és ahogy írtam is, azokat a játékokat szedtem össze, amikkel kb egy éve nem játszott.

2015. jan. 2. 17:34
 27/41 Költőnő? ***** válasza:
45%

Kérdező én veled értek egyet, még ha nem is úgy tűnt...

"anyuka" az anyós akart lenni.

2015. jan. 2. 17:43
 28/41 anonim ***** válasza:
58%

1. Gyereket nem a születésnapján nevelünk, nyilván játékot vár és nem cipőt.

2. Anyósodnak marhára nincs köze a nevelési módszereidhez.

Szerintem menjetek el a kislánnyal válasszon magának valami kisebb kaliberű játékot, a régieket válogassátok át, a mama meg fogja be a száját. Nehogy azt higgyed, hogy ő soha nem b..tt el semmit a nevelésben.

2015. jan. 2. 17:46
 29/41 anonim ***** válasza:
29%

Én egyetértek veled kérdező!

A színház az igenis jó ajándék lett volna.

Az én fiamnak júliusban van szülinapja, augusztusban a névnapja, ezért augusztusban mi sem ajándékot veszünk, hanem elvisszük valami programra.

Én amúgy sem vagyok híve a sok játéknak a 80%-át nem használja a gyerek. De különben egy jó felsőnek is lehet örülni, ha például a kedvenc mesehőse van rajta. Szóval ezzel sem tettél rosszat.

A hisztit meg kell akadályozni, jobb előbb, mint később.

2015. jan. 2. 19:33
 30/41 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is elcseszted. Gondolom,nem is kifejezetten gyerek előadásra vitted volna,ha ti meg elmentetek. Elég gáz.
2015. jan. 2. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!