Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernetek igy masodik...

Ti mernetek igy masodik gyereket vallalni?

Figyelt kérdés
Leirom,hogy hogy elunk, mit erzunk, mert nagy a dilemma (bocsanat, de nincs ekezetem). A kisfiunk 4 eves, en szeptemberben jottem vissza dolgozni arra a munkahelyere, ahol egy 5 eves kulfoldni munka elott is dolgoztam. Nyilvan nagyon sok minden valtozott, de egesz jol megy az alkalmazkodas, ovono vagyok, ami egy csaladbarat munka- szerintem. Kulfoldon nanny voltam, ket kisfiura vigyaztam napi 10 oraban. Utana jott a fiunk, ugye napi 24 oraban. Segitsegunk nem volt, mert a ferjem szulei nem elnek, az enyemek meg mindig kulfoldon vannak (az anyukam nem is magyar, nem hiszem, hogy hazajonnek). Csak a ferjem testverei vannak Pesten. Na most az a nagy kerdes az eletunkben, hogy hogyan tovabb. Tudjuk, hogy jo lenne egy kistestver a gyerekunknek, es mi is nagyon szeretnenk ot, de felek, hogy gyorsan megunnek vele otthon lenni. Most lett rendes munkam, szeretnek ervenyesulni es nem csak orakon keresztulni gagyogni. Szeretnem, ha a gyerekeim minden figyelmet megkapnanak, de felek, ha ketto lenne, mar nem menne (hiszen evekig csinaltam ezt, es eleg nehez volt). Azt is tudom, hogy rengeteg dolgot tanulhatnanak a testverkapcsolatbol, es a nagy korkulonbseg mas, mint a kicsi (nekem van 2 evvel kisebb hugom is, es 14 evvel kisebb is). Lakas van, a ferjem se keresi magat halalra, de van egy masik lakasunk, ami ki van adva, s mar csak fel evig fizetjuk belole a hitelt, utana plusz bevetel lenne. Ugy kb. 270 ezer maradna a honapban, amibol meg lehet elni. Most nem tudjuk, hogy mit csinaljunk, minden velemenyre, tapasztalatra kivancsi vagyok! Ti belevagnatok?
2014. okt. 18. 08:56
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

"Bizony nem minden a testvér. Inkább a pénz a lényeg, ezt tapasztalatból mondom. Úgy legalább több jut annak az egynek. Emlékezzetek a szavamra és az egyedül lévő emiatt sokkal többet kapó gyereketeket kérdezzétek meg ha felnő, hogy jó e neki így, nem kellett volna-e egy testvér. Hidd el, hogy nem kell. Milliárdszor többet ér egy szerető apa és anya a gyereknek. Testvér nem kell."

Jó egy gyökér vagy, már ne is haragudj! Tapasztalatból mondod? Te max annyit tapasztaltál, hogy nem volt testvéred, de arról fingod nincs milyen az, ha valakinek van.

Pénz kell, testvér nem! Ez aztán a mentalitás! Mert ha anyu és apu meghal, jobb lesz egyedül megkapni az örökséget, nem? Semmint megosztozni mondjuk egy öcsivel a bánaton... Idióta barom!

Nekem sokáig nem volt testvérem! 10 év van köztem, és a legidősebb öcsém közt, és van még rajta kívül kettő. Én aztán tényleg TUDOM, hogy milyen, mikor tesója lesz valakinek, pont azért, mert sokáig voltam nélkülük. És igen, nyilván jobban álltunk anyagilag, de egy szeretetteljes családi kapcsolatot soha nem fog pótolni a pénz. És eszembe se jutna olyat kívánni, hogy bárcsak ne születtek volna meg, mert akkor én többet kapok.

Pont az ilyen önző mentalitás elkerülése végett kell minimum 2 gyerkőc a családba.

2014. okt. 19. 02:06
 32/33 A kérdező kommentje:
Koszonjuk szepen a valaszokat, kulonosen azoknak, akik megertettek, hogy nem a penzen aggodunk, hanem az itthonlettol es a korkulonbsegtol. Tartjuk magunkat ahhoz, amit elotte irtam, szerintem 270 ezer ft nem olyan keves, hogy abbol ne tudjunk megelni. Arrol nem beszelve, hogy ket lakasunk van, ha nagyon nagy baj lenne (pl.:baleset, betegseg, munkanelkuliseg), az egyik lasat meg mindig el tudjuk adni. Szep estet Mindenkinek! :)
2014. okt. 19. 21:29
 33/33 anonim ***** válasza:

Kérdező olvasd el ezt a kérdést, szerintem ezek után ti még tíz gyereket is vállalhatók.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2014. okt. 19. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!