Ti mernétek vállalni 2. gyereket?
Figyelt kérdés
Jövedelem:
Párom fizuja 130.000 ft
enyém netto 75000 ft
első gyerek csp 12000
plssz jövedelem 35000 ft
Kiadás lakás rezsi össz:45000 ft
hitel nincs saját autó
plusz kiadás kb 15000ft. ennyi.
2014. júl. 25. 21:25
2/27 anonim válasza:
Ha több nyugdíjat akarsz, muszáj lesz.
3/27 anonim válasza:
Ha nincsenek túl jó kilátásaitok, és a közeljövőben nem várható valamilyen anyagi előrelépés a munkában, akkor ne vállaljatok egyelőre második gyermeket. Nem tudom, hány éves az első, de arra készüljetek, hogy az általános iskolától minimum az érettségiig nagyon "sokba fog kerülni".
4/27 anonim válasza:
Hát én nem nagyon. És hogy a csudába jön ki a rezsin kívül minden tizenötezerből?
Kaja, tisztálkodószerek, utazás-költségek... Kizártnak tartom. :S
5/27 anonim válasza:
Először is a számok azt mutatják, hogy jóval több a bevétel mint a kiadás, tehát igen. Másodszor pedig ez a jelenlegi helyzeted. Honnan tudhatja bárki is, hogy két hét, két hónap vagy két év után milyen anyagi helyzetben lesz? Ha valaki most szül, mert megy a szekér és két év múlva alig csurran-cseppen valami, akkor beadja majd zaciba a gyereket?
6/27 anonim válasza:
Nem, ennyi pénzzel még elsőt sem, de még állatot sem tartanék, hogy őszinte legyek. Helyette inkább tanulnék hogy lehessen jó állásom a későbbiekben.
7/27 anonim válasza:
Ha gyereket akarsz, akkor nem kifogásokat keresel, hanem legyártod és felneveled. Annyiból, amennyi van. Régen is ezt tették.
9/27 anonim válasza:
Én nem vállalnék így második gyereket.
10/27 anonim válasza:
Hihetelen, hogy ennyien nem vállalnának ennyi pénzből...
Gondolom az első gyerektől sok minden megmaradt(babakocsi, kiságy, ruhák...), így egy ideig nem kellene ezekre költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!