Mernétek családot alapítani és gyerekeket vállalni egy olyan nővel/férfivel, aki pánikbeteg? Nem félnétek, hogy ez az enyhe mentális betegség később majd komolyabbra fordul?
A pánikbetegség nem betegség, hanem a) egy állapot, annak következménye hogy az illető a stresszhelyzetet nem tudja helyesen kezelni, a feszültséget nem tudja levezetni, így az felgyülemlik és egy idő után testi tünetekben (nehézlégzés, magas pulzus, szédülés stb) jön ki, autogén terápiával 1-2 hónap alatt ki lehet belőle gyógyulni b) egy neurológiai probléma, nem kellőképpen működik egy neuroreceptor, azaz a szerotonint egyből visszaszívja. Ez triptofánnal csodásan kiküszöbölhető 1-2 hét alatt.
Eléggé buta látásmódja van annak, aki egy ilyen miatt eldobná magától a párját, ahelyett hogy segítene neki kilábalni belőle.
Nyilván más, ha az illető ki sem akar belőle gyógyulni.
De bár igen, ezen az oldalon nem túl toleránsak, itt a többség nem maradna együtt a férjével ha az balesetet szenvedne v súlyos beteg lenne, nem házasodna olyannal, akinek valamilyen (amúgy gyorsan és maximálisan gyógyítható) betegsége van és még folytathatnám.
A pánikbetegség (a nevével ellentétben, amúgy az orvosi neve nem ez, csak a média hívja így) nem egy komoly mentális betegség, hanem egy néhány hónap alatt ragyogóan gyógyítható átmeneti állapot.
Engem ez semennyire nem befolyásolna a döntéshozatalban.
Bár kíváncsi lennék, hogy akik egyből nemmel válaszoltak, mit tennének ha házasság után alakulna ki a férjüknél ez az állapot? Egyből tipliznének? Mert hogy ez akármikor kialakulhat, akár egy állásvesztés, halálhír vagy autóbaleset után is.
nekem is volt már pánikrohamom, betegségnek nem mondanám, mert max kettőt éltem át eddig. megszüntettem az okát, megszűnt a "betegség". ez ennyire egyszerű, nem kell túldrámázni.
ha valami bajom van, azt azonnal kezelem, így sokkal könnyebb kilábalni belőle, mint a szakadék széléről visszamászni. akár testi, akár lelki a gond.
ha ismered a párod már régóta, tudod milyen értékrendje van, hogyan áll hozzá a fontos a kérdésekhez, akkor egy kezelhető tünetegyüttes nem tántoríthat el a családalapítástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!