Anyukámnak vásárlási betegsége van. Drága és felesleges dolgokat vesz, úgy hogy tele vagyunk adóssággal. Mi tegyek?
ne magad okold
tuti nem miattad van csak nem valja be magának h a saját hülyesége
mindig könnyebb mást okolni
és egy tipp szépen lassan adogasd el amiket megvesz
kezd a régebbiekkel
tedd fel vaterára teszveszre jófogás apród stb....
ami bejön pénz azt meg az adósságba forgasd vissza
nem kell h tudjon róla csak tegyél el minden emailt levelet egyebet h később meglegyen
Az a baj, hogy nem ismeri fel, hogy ez nem helyes.
Ugyanaz, amikor valaki több tíz ezret elkölt cigire, de másra meg nem telik.
Ha tényleg nem akarja elfogadni, hogy nem helyes, amit csinál, s nem is akar változtatni rajta, akkor nem hiszem, hogy te tudsz valamit is tenni.
Én a helyedben megejtenék még egy utolsó, de komolyabb beszélgetést.Választás elé állítanám, hogy döntse el mi a fontosabb. Ha nem sikerül tisztázni lépnék.
Sajnos cigizik is de azzal már nem is piszkálom...most jöttem haza hogy ne legyen egyedül,és ne kelljen nyomorognunk mindkettőknek külön..nagyon el vagyok keseredve :(
hogyan győzhetném meg hogy marhasagot csinál?
Szerintem te nem fogod tudni megváltoztatni.Felnőtt embernek fel kellene fognia azt, ha tele van adóssággal, akkor nem vesz meg minden kacatot, amit nem is használ. S mellette még cigizik is.
Ezeket nem kellene külön megmagyarázni neki, ha érdekelne.
Saját példát is tudok felhozni.Családomban van aki havi 50 ezret költ cigire, de egy normális nadrágja nincs, fodrászra nincs pénze, s mindig panaszkodik emiatt.
AMikor rákérdeztem, hogy abból a pénzből mennyi mindenre telne, amit cigire költ, akkor azt válaszolta, hogy neki annyi jár.
Ja, hát akkor én kérek elnézést,cigizzen el havi 50ezret,de ne panaszkodjon.
Nem tud rá se hatni senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!