Ti mernétek vállalni 2. gyereket?
Jövedelem:
Párom fizuja 130.000 ft
enyém netto 75000 ft
első gyerek csp 12000
plssz jövedelem 35000 ft
Kiadás lakás rezsi össz:45000 ft
hitel nincs saját autó
plusz kiadás kb 15000ft. ennyi.
35 évesen szültem a második gyereket, és azt tudom csak írni saját tapasztalatból, hogy ha szeretnétek még egy gyereket, akkor teljesen mindegy mikor (ha nincs hitel, és van lakás). Mert az életben nem lesz az a helyzet, mikor "na, most elég a pénz!" Sosem elég, bármennyi is van, mivel a bevétel növekedésével növekszenek az ember igényei is. Ha most jól elvagytok, el lesztek 2 gyerekkel is, persze némi áldozatokkal jár, mert a baba nagyon drága. Viszont megoldható sok minden, pl. használt, nagyon jó állapotú babakocsi, kinőtt ruhák a barátnőktől, rokonoktól. Első egy- két év a keményebb, míg nem azt eszi a baba, amit Ti, amíg pelenkázni kell (de hát ezt Te is tudod, hiszen volt már gyerek.
A másik dolog, hogy nem muszáj a babának összevásárolni minden vackot. Elsőnek én is vettem amit csak megláttam és tetszett, másodiknál rájöttem, hogy sok kacat teljesen felesleges. ;) A babánk most 1 éves, úgy is spórolok, hogy minden nap főzök neki, nem vásárolok drága dobozos, üveges bébi ételeket. Kicsit macerásabb, de jóval olcsóbb. Az interneten rengeteg recept van.
NEM!!!!!
Bár össznépi játék lett itthon nyomorogni, úgy hogy biztos sokan javasolják, majd, hogy igen, mehet.
Mi 5 évet vártunk arra, hogy minden aktuális legyen. Lejárjon a lakáshitel, az autóhitel, de rá kellett jönnöm, hogy akkor is megéltünk, ahogy most is. Felesleges volt várni. Netes hirdetésekben olyan babaruhákat veszek pár száz forintért, hogy szinte újak. De neked sok mindened lehet az első után. Az igényeit, te alakítod, csak rajtad múlik, hogy a márkás méregdrága holmikhoz szoktatod, vagy a közepes esetleg az olcsó ruhákhoz, játékokhoz.
A mai világban nem tudsz 18-23 évre előre gondolkodni, nem tudod, hogy melyik középiskolába, vagy egyetemre fog menni. Ha csak az anyagiak az akadály, akkor ne gondolkodj! Ha jól számolok, akkor 192 ezer Ft amivel gazdálkodhatsz havonta. (252 ezer a bevétel, és 60 ezer a kiadás) Ez azért nem a nyomorgás kategória.
Nem tudom ti hogy éltek,hogy 45 ezer a rezsi,kaja minden és ezen felül 15 ezret költötök egyéb szórakozásra havonta.
Nekem ez már csak azért is furcsa mert kb min 30 ezret élek el egyedül minden nélkül csak kajára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!