Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mernétek vállalni 2. gyereket?

Ti mernétek vállalni 2. gyereket?

Figyelt kérdés

Jövedelem:

Párom fizuja 130.000 ft

enyém netto 75000 ft

első gyerek csp 12000

plssz jövedelem 35000 ft

Kiadás lakás rezsi össz:45000 ft

hitel nincs saját autó

plusz kiadás kb 15000ft. ennyi.

2014. júl. 25. 21:25
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
82%

35 évesen szültem a második gyereket, és azt tudom csak írni saját tapasztalatból, hogy ha szeretnétek még egy gyereket, akkor teljesen mindegy mikor (ha nincs hitel, és van lakás). Mert az életben nem lesz az a helyzet, mikor "na, most elég a pénz!" Sosem elég, bármennyi is van, mivel a bevétel növekedésével növekszenek az ember igényei is. Ha most jól elvagytok, el lesztek 2 gyerekkel is, persze némi áldozatokkal jár, mert a baba nagyon drága. Viszont megoldható sok minden, pl. használt, nagyon jó állapotú babakocsi, kinőtt ruhák a barátnőktől, rokonoktól. Első egy- két év a keményebb, míg nem azt eszi a baba, amit Ti, amíg pelenkázni kell (de hát ezt Te is tudod, hiszen volt már gyerek.

A másik dolog, hogy nem muszáj a babának összevásárolni minden vackot. Elsőnek én is vettem amit csak megláttam és tetszett, másodiknál rájöttem, hogy sok kacat teljesen felesleges. ;) A babánk most 1 éves, úgy is spórolok, hogy minden nap főzök neki, nem vásárolok drága dobozos, üveges bébi ételeket. Kicsit macerásabb, de jóval olcsóbb. Az interneten rengeteg recept van.

2014. júl. 25. 21:54
 12/27 anonim ***** válasza:
49%
Ennyibő nem.Nyomorogni akartok?
2014. júl. 25. 21:55
 13/27 anonim ***** válasza:
54%

NEM!!!!!

Bár össznépi játék lett itthon nyomorogni, úgy hogy biztos sokan javasolják, majd, hogy igen, mehet.

2014. júl. 25. 22:00
 14/27 piroska és a farkas ***** válasza:
74%
Ne haragudjatok, de ezen mi a nyomorgás? Azzal egyetértek, hogy ez a jelenlegi állapot, és nem lehet tudni, hpgy mi lez 5-10-15-20 stb év múlva, nade mi pillanatnyilag ugyanennyi pénzből gazdálkodunk, egy gyerekkel, csak autó nékül, és még félre is tudunk tenni. Ahogy írták is, meg lehet oldani a baba dolgait hazsnált cuccokból, babaruhabörzén, egyebek, pelenkából is van olcsóbb, főzni is lehet az üveges bébiétel helyett, és ha az elején nincs anyatej - nekünk volt ilyen gondunk - egy heti tápszeradagunk kb 350 ft-ba került, mert felírta a gyerekorvos. A nagyobb kiadások szerintem pont később jönnek, mert van, amiből nem engedek, pl cipőt használtan nem, de ezek nem összespórolhatatlan összegek. Azt mondjuk nagyon fontosnak tartom, nemcsak második, de első baba vállalásánál is, hogy legyen valamennyi félretett pénz.
2014. júl. 25. 22:08
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Mi 5 évet vártunk arra, hogy minden aktuális legyen. Lejárjon a lakáshitel, az autóhitel, de rá kellett jönnöm, hogy akkor is megéltünk, ahogy most is. Felesleges volt várni. Netes hirdetésekben olyan babaruhákat veszek pár száz forintért, hogy szinte újak. De neked sok mindened lehet az első után. Az igényeit, te alakítod, csak rajtad múlik, hogy a márkás méregdrága holmikhoz szoktatod, vagy a közepes esetleg az olcsó ruhákhoz, játékokhoz.

A mai világban nem tudsz 18-23 évre előre gondolkodni, nem tudod, hogy melyik középiskolába, vagy egyetemre fog menni. Ha csak az anyagiak az akadály, akkor ne gondolkodj! Ha jól számolok, akkor 192 ezer Ft amivel gazdálkodhatsz havonta. (252 ezer a bevétel, és 60 ezer a kiadás) Ez azért nem a nyomorgás kategória.

2014. júl. 25. 22:20
 16/27 anonim ***** válasza:
32%
Igen.
2014. júl. 25. 22:56
 17/27 anonim ***** válasza:
56%

Nem tudom ti hogy éltek,hogy 45 ezer a rezsi,kaja minden és ezen felül 15 ezret költötök egyéb szórakozásra havonta.

Nekem ez már csak azért is furcsa mert kb min 30 ezret élek el egyedül minden nélkül csak kajára.

2014. júl. 25. 23:03
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Na ja, csak a kaja 2 emberre 45 ezer, de csak ha szert is esznek. különben fejenként olyan 30 ezer minimum. És még ebben a rezsi is benne van?
2014. júl. 25. 23:07
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
A mi rezsink sem több: villany 11 ezer, víz 5 ezer, net, tv 8 ezer.
2014. júl. 25. 23:10
 20/27 A kérdező kommentje:
A rezsink tényleg nem több ennél. A plussz kiadásnál telefon és tv számlára gondoltam.....természetesen a kaja pénz ebben nincs benne.Az első gyerek 9 éves.....én 30 vagyok a párom is.Igaz nem tudom mi lesz 10 meg 20 év mulva de ha mindenki igy gondolkodna nem hinném hogy sok gyerek születne.Van aki még kutyát sem vállalna ennyi pénzből???Hát nem tudom.....elég magadnak való lehetsz.Sosem voltunk gazdagok szerintem nem is leszünk de normális életünk van.Ennyi pénzből egyszer elmegyünk nyaralni igaz nem szállodába és nem külföldre de nem is ez a lényeg hanem hogy együtt van a család.Mi sem akartunk eddig 2.gyereket,az elsőnek mindent meg tudunk adni viszont ha mi nem leszünk már akkor "egyedül "lesz és mivel páromnak sincs testvére tudja milyen rossz.
2014. júl. 26. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!