Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernetek igy masodik...

Ti mernetek igy masodik gyereket vallalni?

Figyelt kérdés
Leirom,hogy hogy elunk, mit erzunk, mert nagy a dilemma (bocsanat, de nincs ekezetem). A kisfiunk 4 eves, en szeptemberben jottem vissza dolgozni arra a munkahelyere, ahol egy 5 eves kulfoldni munka elott is dolgoztam. Nyilvan nagyon sok minden valtozott, de egesz jol megy az alkalmazkodas, ovono vagyok, ami egy csaladbarat munka- szerintem. Kulfoldon nanny voltam, ket kisfiura vigyaztam napi 10 oraban. Utana jott a fiunk, ugye napi 24 oraban. Segitsegunk nem volt, mert a ferjem szulei nem elnek, az enyemek meg mindig kulfoldon vannak (az anyukam nem is magyar, nem hiszem, hogy hazajonnek). Csak a ferjem testverei vannak Pesten. Na most az a nagy kerdes az eletunkben, hogy hogyan tovabb. Tudjuk, hogy jo lenne egy kistestver a gyerekunknek, es mi is nagyon szeretnenk ot, de felek, hogy gyorsan megunnek vele otthon lenni. Most lett rendes munkam, szeretnek ervenyesulni es nem csak orakon keresztulni gagyogni. Szeretnem, ha a gyerekeim minden figyelmet megkapnanak, de felek, ha ketto lenne, mar nem menne (hiszen evekig csinaltam ezt, es eleg nehez volt). Azt is tudom, hogy rengeteg dolgot tanulhatnanak a testverkapcsolatbol, es a nagy korkulonbseg mas, mint a kicsi (nekem van 2 evvel kisebb hugom is, es 14 evvel kisebb is). Lakas van, a ferjem se keresi magat halalra, de van egy masik lakasunk, ami ki van adva, s mar csak fel evig fizetjuk belole a hitelt, utana plusz bevetel lenne. Ugy kb. 270 ezer maradna a honapban, amibol meg lehet elni. Most nem tudjuk, hogy mit csinaljunk, minden velemenyre, tapasztalatra kivancsi vagyok! Ti belevagnatok?
2014. okt. 18. 08:56
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
55%
A pénz valóban nem lényeges. Úgy a jó ha nem kell, s milliókat szórhatunk el havonta.
2014. okt. 18. 09:34
 12/33 anonim ***** válasza:
68%
simán elég a pénzetek rá... fél milla 4 embernek??? hol éltek ti??? nekem 3 testvérem van és el se tudom képzelni milyen lenne egykeként... imádom őket, mindegyikkel nagyon jó a kapcsolatom... én azt mondom vágj bele! 2 éves korában beadod bölcsibe és mehetsz dolgozni... 2 év otthonlét hidd el megéri! nekem 2 gyermekem van de már gondolkodunk a 3.-on... :) nekem nagyon furcsa aki jól érzi magát testvér nélkül (bár így nőtt fel azt se tudja milyen lenne ha lenne neki) a másik meg igaz hogy vannak rossz testvéri kapcsolatok, de én elképzelni se tudom minek kéne történnie ahhoz hogy ne álljak bármelyikükkel is szóba...
2014. okt. 18. 10:01
 13/33 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem is kevés pénz ez még egy gyerekkel. Sajnos ez van. :(
2014. okt. 18. 10:08
 14/33 anonim ***** válasza:

12:nézd meg a testvéri kapcsolatok rovatot, fogsz találni bőven ötletet. Pl. tesód elszereti a férjed, meglop milliókkal, megveri a szüleiteket stb...

Ne azért szüljön a kérdező, mert "testvér kell az elsőnek", hanem azért mert szeretne még egy kisbabát, szeretné még egyszer átélni a férjével a gyerekvállalás örömét. Nehogymár kényszerből szüljön az első miatt.

2014. okt. 18. 10:09
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

270.000-ből maximum akkor lehet kijönni, ha hitelmentes ingatlanotok van.

100.000 legalább elmegy ételre 2 gyerekkel, és akkor az még kevés is.

50-60.000 rezsire.

10-30.000 benzinre, autó költségeire.

Marad 80-100.000 ruhákra, kikapcsolódásra, gyerekcuccokra mint pelenka, gyógyszer, játékok, stb.

Ha nincs hitel, albérleti díj, akkor így ki lehet jönni spórolva.

2014. okt. 18. 10:22
 16/33 anonim ***** válasza:
90%
Irta, hogy mar csak fel evig fizetnek hitelt. En egyebkent elfogult vagyok, mivel nekem hihetetlenul jo a kapcsolatom a testveremmel, dacara annak, hogy 10 ev van koztunk. Ebbol kovetkezik, hogy a szuleink mar idosek, 60-on felul, bar en meg csak 26 vagyok (nem tudom, ti mennyi idosek vagytok), de a tudat, hogy ha ok mar sajnos nem lesznek, mi - remelhetoleg - itt leszunk egymasnak. Egy barat nem potolhatja a testvert szerintem. Volt rengeteg baratom, aztan masfele vitt az utunk, es eltavolodtunk. Persze mindig vannak ujak, de ritka barat az, akivel egyutt nosz fel es egy eletre melletted marad. Mi a tesommal mindent megbeszelunk, nekem o a legjobb baratom, es tudom, ez igy is marad, amig csak elunk. En mindenkepp kettot vallalnek. A penz nem minden... Ez nem egy veszesen keves osszeg, amit kerestek.
2014. okt. 18. 11:44
 17/33 anonim ***** válasza:

Azt is írta, hogy egy gyerekkel 100-120.000 a kaja. Ez 35-40.000/fő. 2 gyerekkel akkor eleve 130-160.000 közötti lesz ez az összeg. Plusz 50.000 rezsi, ami 2 gyerekkel szintén magasabb lesz valamennyivel. Ha csak 60.000-et számolunk rá, akkor is már csak 80-50.000 ft maradt, és ahogy írtam, még akkor nincs kifizetve az autó, és nem is tankoltak, nem vettek pelenkát, gyógyszert, ruhát, stb.

Szerintem ez igencsak necces.

2014. okt. 18. 11:53
 18/33 A kérdező kommentje:
Ket lakasunk van, amiben lakunk, az hitelmentes, a masik pedig ki van adva. Ezen van egy 60 ezer ft-os hitel, amit a berleti dijbol fizetunk. Ez a penz lesz szabad fel ev mulva, mert letelik a hitel, de a berlok maradnak. En 34 eves vagyok, a ferjem 36. Ma megint beszeltunk errol a ferjemmel, es arra jutottunk, hogy most biztosan dolgozok annyit, hogy kapjak gyedet, es utana megint felvetjuk a temat. A korkulonbseg miatt aggodok. Le merem irni oszinten, a gyerekre vagyunk, imadnank, szeretnenk, de az itthonlet nem hianyik. Dolgozni akarok. lehet, hogy keresnek fel allast, vag a ferjem menne el gyedre, ha mondjuk betoltotte az fel evet... Nem tudom, hogy mi lenne a helyes. Ugy erzem, hogy kicsit el vagyunk csuszva. Barcsak fiatalabbak lennenk. :)
2014. okt. 18. 11:53
 19/33 A kérdező kommentje:
A pelenka, gyogyszer, ruha, cipo tenleg opcio, de nalunk a kocsi es a benzin kiesik, mert a varosban lakunk, es a berletek fizetve vannak.
2014. okt. 18. 11:55
 20/33 anonim ***** válasza:
Mennyi bevételetek lenne akkor egy hónapban, ha te gyedre mennél?
2014. okt. 18. 12:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!