Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mernetek igy masodik...

Ti mernetek igy masodik gyereket vallalni?

Figyelt kérdés
Leirom,hogy hogy elunk, mit erzunk, mert nagy a dilemma (bocsanat, de nincs ekezetem). A kisfiunk 4 eves, en szeptemberben jottem vissza dolgozni arra a munkahelyere, ahol egy 5 eves kulfoldni munka elott is dolgoztam. Nyilvan nagyon sok minden valtozott, de egesz jol megy az alkalmazkodas, ovono vagyok, ami egy csaladbarat munka- szerintem. Kulfoldon nanny voltam, ket kisfiura vigyaztam napi 10 oraban. Utana jott a fiunk, ugye napi 24 oraban. Segitsegunk nem volt, mert a ferjem szulei nem elnek, az enyemek meg mindig kulfoldon vannak (az anyukam nem is magyar, nem hiszem, hogy hazajonnek). Csak a ferjem testverei vannak Pesten. Na most az a nagy kerdes az eletunkben, hogy hogyan tovabb. Tudjuk, hogy jo lenne egy kistestver a gyerekunknek, es mi is nagyon szeretnenk ot, de felek, hogy gyorsan megunnek vele otthon lenni. Most lett rendes munkam, szeretnek ervenyesulni es nem csak orakon keresztulni gagyogni. Szeretnem, ha a gyerekeim minden figyelmet megkapnanak, de felek, ha ketto lenne, mar nem menne (hiszen evekig csinaltam ezt, es eleg nehez volt). Azt is tudom, hogy rengeteg dolgot tanulhatnanak a testverkapcsolatbol, es a nagy korkulonbseg mas, mint a kicsi (nekem van 2 evvel kisebb hugom is, es 14 evvel kisebb is). Lakas van, a ferjem se keresi magat halalra, de van egy masik lakasunk, ami ki van adva, s mar csak fel evig fizetjuk belole a hitelt, utana plusz bevetel lenne. Ugy kb. 270 ezer maradna a honapban, amibol meg lehet elni. Most nem tudjuk, hogy mit csinaljunk, minden velemenyre, tapasztalatra kivancsi vagyok! Ti belevagnatok?
2014. okt. 18. 08:56
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Én a hitel leteltét már megvárnám, azon a féléven semmi nem múlik és utána vágnék bele.
2014. okt. 18. 13:44
 22/33 anonim ***** válasza:
90%
a hitel fél év múlva telik ugye le.. míg össze jön egyáltalán a baba, míg megszületik, a legjobb esetben is (ami valljuk be igencsak ritka) 10 hónap mire megszületik.. :) tehát addigra már nem lesz... nekem van 3 testvérem, két húgom 9 és 10 évvel fiatalabb nálam... már felnőttek vagyunk mindannyian, egyáltalán nem számít a nagy korkülönbség... (40 N)
2014. okt. 18. 13:50
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem utolsó én a próbálkozással megvárnám a hitel leteltét hisz bármi közbe jöhet ami miatt mégsem jön be a havi 70 ezer plusz, aztán ott áll fél idős terhesen már sok választás nem lenne.
2014. okt. 18. 13:56
 24/33 anonim ***** válasza:
25%
ezzel az a baj, hogy késöbb is bejöhet bármi ami miatt adósság lesz...
2014. okt. 18. 14:07
 25/33 anonim ***** válasza:
A másik nagy baj az, ha felmondja az albérlő, és ott állnak 200.000 bevétellel, és 180-210.000 kiadással..........persze új albérlőt mindig lehet találni, csak kérdés, hogy mennyi idő alatt.
2014. okt. 18. 14:19
 26/33 anonim ***** válasza:

Mekkora a lakásotok? Elférnétek kényelmesen, adott esetben külön szoba a gyerkőcöknek? Meg plusz egy főnél nyilván számolni kell azzal, hogy egy kisgyerek azért már eszik rendesen, adott esetben egy felnőtt adagot, plusz, ha négyen mentek el valahova az is nyilván többe kerül.

Egyébként nem muszáj otthon maradnod 3 évig, mondjuk 1 évet te maradsz otthon 1 évet a férjed utána meg már mehet bölcsibe a kicsi.

2014. okt. 18. 14:31
 27/33 A kérdező kommentje:
Mint irtam, van felretett penzunk arra az esetre, ha az alberlo felmondja (800 ezer kb.). Meg kell dolgoznom, hogy gyedet kapjak, es idokozben meg is beszeltuk, hogy biztosan dolgozok meg egy evet. Ezido alatt, mind a hitelmentesseg, mind a gyed biztositva lenne. Ez a lakasunk 2 + fel szobas, a masik 1+2 kicsi. Maradnank ebben, ennek a kozoskoltsege se sok. Szerintem elfernenk boven. Kicsit megnyugodtam, hogy nem feltetlen hatrany a nagy korkulonbseg, ne feljek tole. Azt pedig, hogy ki mennyi ideig lesz gyeden, hogy alakul a bolcsi, majd akkor dontjuk el, ha nem birom, es unom az egeszet. Nem akarok idegbajos Anyuka lenni... Nem tudom... Most akkor ugy nez ki, hogy nyarig dolgozok, aztan ha belefer, belevagunk. Azert az a masik lakas eleg nagy biztosagot ad nekunk, ha barmi baj van, legrosszabb esetben is eltudjuk adni 14-15 millioert. Koszonom a valaszokat! :)
2014. okt. 18. 14:51
 28/33 anonim ***** válasza:
61%

Ha ennyire biztosak vagytok magatokban, akkor miért kérdezel minket? Szinte mindenki azt írta válaszként, hogy az anyagi helyzetetek jelenleg nem épp a legbiztosabb, ha ketten kerestek 200.000-et és te ebből még gyedre mész, hát...

de nektek kell tudni.

Pozitívum, hogy van félretett pénz, és hitelmentes lakás lassan, de ne bízzátok el magatokat.

Személyes véleményem, hogy 2+1 fél szobában nem tudom, hogyan fér el 2 felnőtt 1 csecsemő és egy kisgyerek, de a magánügyetek.

2014. okt. 18. 15:09
 29/33 anonim ***** válasza:
67%

Én biztos, hogy vállalnék. Nagyon anyagiasak mostanában sokan, de nekünk sem volt sok pénzünk, mégsem érzem, hogy gond lett volna. Amire kellett, arra telt.

Egy gyerek egyébként nem jelenti azt, hogy évekig otthon kell poshadnod utána. Megértem a problémád, én csak két évig voltam háztartásbeli, olyan depresszióm lett, amit utána még sokáig kellett kezelni. De nem vagy köteles három évig otthon ülni. Ha akarsz, visszamehetsz dolgozni, és a férjed is elmehet gyedre. Esetleg megoszthatjátok. Nálunk is ez a terv, sőt ha esetleg nem lesz tejem, akkor valószínűleg ő lesz itthon végig, mert nekem a munkám is jobb és a jövedelmem is magasabb. Ma még ez szokatlan megoldás nálunk, de attól még nem elvetendő.

2014. okt. 18. 18:53
 30/33 anonim ***** válasza:
28-as komolyan a szobák számán akadsz fenn? 4-embernek 3 szoba nem elég???? ne vicceljünk már... szerinted hányan nevelnek másfél szobás panelben több gyermeket?? tuti mind pszichológushoz fog járni (és jár akiket már felneveltek) mert nem volt egy szobája... 29-esel teljesen egyet értek.. nagyon anyagias lett a világ... simán minden adott nektek még egy babához... bár már leírtam nem is egyszer :D
2014. okt. 18. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!