El van késve nagyon az a nő, aki csak 30éves korában szüli meg az első gyermekét? (Mert csak addigra lett biztos háttér, ház, munka, pénz, stb. )
Egyáltalán nem késő. Én most 29 évesen fogom az elsőt szülni. A páromat már régóta ismerem. De főiskolára jártam. Aztán lakás kellett, utánna összeházasodtunk, és kellett egy munka is, nem határozott idejű, hanem egy rendes amiről el lehet menni gyedre.
Muszáj volt a feltételeket megteremteni. Még igy se könnyű, iszonyat sok pénzbe kerül minden babacucc.(szerintem a kismamákon, és a babákon akarnak meggazdagodni!) De igy azért nyugodtabban merem vállalni.
Több féle szempontból lehet boncolgatni ezt a kérdést. Orvosi szempontból azt mondják 35 éven felül szülő nők kisbabájának nagyobb a valószínűsége bizonyos betegségek kialakulásának. A másik dolog, hogy aki harminc felett szüli az első babáját, valószínűleg nem fog még egyet, de főleg még kettőt szülni. A demográfiai helyzetünket pedig ismerjük.
Persze, akinek nincs párja, komoly kapcsolata az ne szüljön. A babának család kell. És bizony a párválasztás nagyon nehéz dolog, talán az ember életének legmeghatározóbb döntése. Munkahelyet lehet változtatni, új munkát megtanulni, de ha már gyereked születik valakitől, nem könnyű a szakítás, ha mégis kiderül, hogy mégsem ő az igazi.
Olyan állapot szerintem nincs, hogy most már mindenünk megvan: jöhet a gyerek. Mindig kell valamire költeni. Erre kár várni. Szerintem nem érdemes nagyon elhúzni ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!