El van késve nagyon az a nő, aki csak 30éves korában szüli meg az első gyermekét? (Mert csak addigra lett biztos háttér, ház, munka, pénz, stb. )
A genetikusok szerint a szüléshez a 20-30 közötti életkor az ideális.Efölött már nagyobb a kockázat,hogy a gyerek betegen születik.Ez nem azt jelenti,hogy akkor már nem születhet egészséges baba.
Tapasztalatom szerint a kései első gyereknél az a gond,hogy a szülő elkényezteti,túlságosan félti,és 20 éves korában,akár milyen fiatalos is a szülő,jobban kiütköznek a generációs problémák,mint egy fiatalabb szülő esetében.
A mai fiatalokkal pedig az a baj,hogy még nem elég érettek a gyermekneveléshez,a párkapcsolathoz,az egymáshoz való alkalmazkodáshoz.(Az anyagiakról nem is beszélve) Ezért van a sok válás is.
Nem lehet kijelenteni,hogy ki mikor érett a gyerekvállalásra.30 évesen még biztosan nem vagy elkésve.
Még egy megjegyzés,nem neked szólóan,csak általánosságban.
Ha valaki azért szül idősebben gyereket,mert csak akkor van biztos anyagi háttér,az OK.De aki azért nem szül fiatalon,mert a karrierjét építi,az ne szüljön egyáltalán gyereket.A karriert nem elég építeni,azt folyamatosan "karban kell tartani."Annak pedig a gyerek issza meg a levét.
én 3o előtt szeretnék két gyereket...
a fiatalabb anyák szerintem türelmesebbek és közelebb állnak a gyerekhez mint később(ez nem a 3o-asok kritikája:))
fiatal korban több a türelem, több a kedv...nemtudom hogy mondjam remélem érthető amit mondani akarok...
persze előszőr meg kell teremteni a megfelelő feltételeket, mer semmi értelme a huszas években szülni nem megfelelő apától anyagi háttér nélkül...
és nem vagy elkésve:)
Dehogy vagy elkésve!
Én is 30 évesen szültem az elsőt, és ezidáig egyetlent (3 éves). Sajnos egyedül nevelem, de még nem tettem le arról, hogy megtalálom azt a társat, aki az elsőnek is IGAZI apja lesz és akivel vállalhatunk egy kistesót is.
Még abszolút nem érzem magam öregnek, anyukám simán 10-et letagadhatna és engem is mindenki huszonévesnek gondol...
Én 30 leszek,most készülök a 3.-ra:)
Igaz nem az első, de akkor vele én is elkések:))))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!