Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » El van késve nagyon az a nő,...

El van késve nagyon az a nő, aki csak 30éves korában szüli meg az első gyermekét? (Mert csak addigra lett biztos háttér, ház, munka, pénz, stb. )

Figyelt kérdés
2010. jan. 16. 23:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
83%
Én szültem volna huszomévesen,viszont az akkori férjemnek fontosabb volt hogy előtte minden meglegyen.Mire meglett elváltunk.Pár évbe telt,mire megtaláltam azt az embert akitől májusra várom az első babámat és,addigra bizony betöltöm a 36-ot.És kit érdekel?Legalább a gyerekem egy boldog kapcsolatba fog születni,ahol már nagyon várják Őt.Sőt mi még tervezünk egy kistesót is neki 2-3 év mülva.
2010. jan. 17. 04:04
 32/80 anonim ***** válasza:
80%
30 évesen még senki nincs elkésve, hogy szüljön. Hallottam már olyan nőkről, akik jóval a negyven felett szültek, és meglehetősen sok van ilyen. Szerintem egyénenként változó az ideális szülési korhatár. Nem ártana erről egy nőgyógyász szakorvost is megkérdezni.
2010. jan. 17. 04:55
 33/80 anonim ***** válasza:
62%

A genetikusok szerint a szüléshez a 20-30 közötti életkor az ideális.Efölött már nagyobb a kockázat,hogy a gyerek betegen születik.Ez nem azt jelenti,hogy akkor már nem születhet egészséges baba.

Tapasztalatom szerint a kései első gyereknél az a gond,hogy a szülő elkényezteti,túlságosan félti,és 20 éves korában,akár milyen fiatalos is a szülő,jobban kiütköznek a generációs problémák,mint egy fiatalabb szülő esetében.

A mai fiatalokkal pedig az a baj,hogy még nem elég érettek a gyermekneveléshez,a párkapcsolathoz,az egymáshoz való alkalmazkodáshoz.(Az anyagiakról nem is beszélve) Ezért van a sok válás is.

Nem lehet kijelenteni,hogy ki mikor érett a gyerekvállalásra.30 évesen még biztosan nem vagy elkésve.

Még egy megjegyzés,nem neked szólóan,csak általánosságban.

Ha valaki azért szül idősebben gyereket,mert csak akkor van biztos anyagi háttér,az OK.De aki azért nem szül fiatalon,mert a karrierjét építi,az ne szüljön egyáltalán gyereket.A karriert nem elég építeni,azt folyamatosan "karban kell tartani."Annak pedig a gyerek issza meg a levét.

2010. jan. 17. 07:12
 34/80 anonim ***** válasza:
77%
33 éves vagyok. Májusban születik a babánk. Nem vagy elkésve, manapság már nem 20 évesen szülnek a legtöbben.
2010. jan. 17. 07:48
 35/80 anonim ***** válasza:
58%

én 3o előtt szeretnék két gyereket...

a fiatalabb anyák szerintem türelmesebbek és közelebb állnak a gyerekhez mint később(ez nem a 3o-asok kritikája:))

fiatal korban több a türelem, több a kedv...nemtudom hogy mondjam remélem érthető amit mondani akarok...

persze előszőr meg kell teremteni a megfelelő feltételeket, mer semmi értelme a huszas években szülni nem megfelelő apától anyagi háttér nélkül...

és nem vagy elkésve:)

2010. jan. 17. 08:22
 36/80 anonim ***** válasza:
0%
*mert
2010. jan. 17. 08:23
 37/80 anonim ***** válasza:
64%

Dehogy vagy elkésve!

Én is 30 évesen szültem az elsőt, és ezidáig egyetlent (3 éves). Sajnos egyedül nevelem, de még nem tettem le arról, hogy megtalálom azt a társat, aki az elsőnek is IGAZI apja lesz és akivel vállalhatunk egy kistesót is.

Még abszolút nem érzem magam öregnek, anyukám simán 10-et letagadhatna és engem is mindenki huszonévesnek gondol...

2010. jan. 17. 08:49
 38/80 anonim ***** válasza:
11%

Én 30 leszek,most készülök a 3.-ra:)

Igaz nem az első, de akkor vele én is elkések:))))))

2010. jan. 17. 08:54
 39/80 anonim ***** válasza:
13%
Nem, szerintem ebben a korban normális. Mit szólsz ahhoz aki 40-45 évesen szül :/
2010. jan. 17. 08:54
 40/80 anonim ***** válasza:
35%
Nem olyan nagy gond, ha már megvan a baba. Azt azért elmondanám, hogy eddig várni csupán azért veszélyes, mert ha kiderül, hogy baj van akkor a kezelés évekig is tarthat és sokkal kevesebb az esélye, hogy megfogan a gyerek. Ez sajnos saját tapasztalat.
2010. jan. 17. 09:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!