Így leléphetek már otthonról?
Nos, betöltöttem a 18-at, nemsokára 19 leszek.
A szüleimmel nem jó a kapcsolatom.
Munkám van, és egy kis félretett pénzem is.
Elszeretnék költözni albérletbe, de a szüleimnek nem szeretnék szólni róla, csak hagyok nekik egy levelet, hogy innentől soha többet ne keressenek, és nem akarom őket látni.
Szerintetek így korrekt? Nem tudnak semmit sem tenni ugye?
Köszönöm!
A levélnél mindenképp jobb megoldás, ha a szemükbe mondod.
Hasonló helyzetben mentem el én is otthonról, szintúgy 18 évesen, szóval részben értem a helyzeted, bár az indokok gyaníthatóan mások. :)
Ha van rá okod, kizárhatod őket az életedből, felnőttként mindenképpen megteheted, de a levélnél mindenképp jobb a személyes beszélgetés. Még ha olyan szüleid is vannak, akik felnőttként is irányítanának, ha kész tények elé állítod őket (megvan az albi, mész és pont), akkor nem tudnak mit tenni. Nálam bevált. ;)
Hidd el, évek távlatából örülni fogsz neki. Hogy csak egy példát mondjak: ha valaha gyereked lesz, és szeretnéd, ha nagyszülei lennének... :)
Köszönöm a válaszokat.
Én mindig is spórolós típus voltam, nem szórtam el a pénz hülyeségekre, és most sem szórom.
A fizetésem havi 100.000 Ft körül van.
Albérletet 35.000 Ft + rezsiért találtam.
Rezsi havonta kb. 20-25 ezer lenne
Kaja: a munkahelyen fizetik, itthon meg nem fogok enni nagyon, mondjuk olyan havi 15 ezret felszámolhatunk az itthonira
Egyéb költségek mondjuk 10 ezer.
Így még marad 20 ezer.
Ruha, cipő, könyv, mozi, egy üdítő a barátnőkkel néha, bérlet, orvos, gyógyszer, kilyukadt zokni, elszakadt nyaklánc javítása, stb stb. Ez mind menni fog abból a maradék húszasból?
Mit csinálsz, ha elveszted a munkád?
Jobb esetben akár 30-35 ezer is marad.
Nem kell minden hónapban ruhákat venni.
A többire meg kijön belőle.
A félretett pénzem 280.000Ft.
De ahhoz nem nagyon szeretnék hozzányúlni.
Ez mind nagyon szép és jó, hogy spórolsz, meg beosztod a pénzt, de bármikor lehet olyan helyzet, hogy segítségre lesz szükséged.
Akármi miatt haragszol rájuk, mégiscsak ők a szüleid. Neked is jobb, ha nem örök haraggal válsz el tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!