Fontos kérdés! Ha 18 leszek minden engedély nélkül elköltözhetek otthonról úgy, hogy a szüleim nem tudnak róla?!
Figyelt kérdés
Szóval ha én "elszökök", akkor ha jelenthetik a rendőrségnek, engem hazahozhatnak? vagy semmi nem történik mert nem fognak keresni mert 18 vagyok? a részleteket inkább nem írnám le hogy miért szeretnék elmenni..leginkább arra lennék kíváncsi , hogy ha én 18 vagyok és elszökök, akkor engem hazahoznak , vagy sem? vagy az én felelősségemre maradhatok ott ahova mentem? a szüleim sem hozhatnak haza mert nagykorú vagyok és az én döntésem? Neharagudjatok a sok kérdés miatt, de nem vagyok tisztában ezekkel, és szeretnék választ kapni ezekre :) Aki válaszol annak előre is köszönöm szépen a segítséget!2014. júl. 13. 13:33
1/31 anonim válasza:
Ha elmész szó nélkül, akkor a szüleid kerestethetnek, a rendőrség meg is keres, de ha megtalál, akkor megmondod, hogy szabad akaratodból jöttél el otthonról, és ennyi. Nem visznek vissza, mert jogilag nagykorú vagy, és szabadon költözhetsz.
2/31 anonim válasza:
oda mész ahova akarsz
viszont jól gondold meg, mert ezek után mondhatják a szüleid, hogy köszönik szépen, belőled nem kérnek többet, ne számíts kapcsolattartásra, vagy anyagi segítségre
3/31 A kérdező kommentje:
Ilyen egyszerű lenne , hogy én megmondom hogy szabad akaratomból vagyok itt és ennyi? a szüleim sem vitethetnek vagy vihetnek haza? amúgy köszönöm a válaszod :))
2014. júl. 13. 13:38
4/31 anonim válasza:
Hivatalosan felnőttkorúvá válsz, tehát költözhetsz az engedélyük nélkül.
Jelenthetik, hogy eltűntél akkor megkeresnek.
Azt javaslom írj nekik egy cetilt "Elköltöztem, ne keresetek" vagy valami hasonlót.
5/31 A kérdező kommentje:
Nem is várok tőlük semmit..kezdik tönkretenni az életem ezért döntenék így , csak még nem vagyok 18 ! :)
2014. júl. 13. 13:39
6/31 anonim válasza:
mondjuk talán az lehet kizáró ok, ha cselekvőképtelennek minősülsz, és nagykorúságod után is gyámság alá szorulsz
7/31 anonim válasza:
Azért jobb lenne, ha nem elszöknél, hanem amikor titokban már összecsomagoltál, közölnéd a szüleiddel, hogy elköltözöl. Ha 18 évig neveltek, gondoskodtak rólad, még ha nem is úgy, ahogy te szeretnéd, ennyit talán megérdemelnek.
8/31 A kérdező kommentje:
H én közölném velük , hogy elköltözöm úgy , hogy már össze is csomagoltam, akkor nem engednék hogy elmenjek, és még azt sem hagynák, hogy kimozduljak! ezért is szeretném ezt a hátuk mögött titokban intézni!
2014. júl. 13. 13:43
9/31 anonim válasza:
Nem láttál még eltűnt 50, 80, stb évest? ŐKet is keresi rendőrség. Keresni fognak, ahogy írták, de hazavinni nem.
Menj el, és hagyj ott egy levelet, hogy mi a bajod azért, aztán akkor nem kerestetnek, és ijednek meg, hogy mi történhetett. Bár gondolom, most is lekakilják már, ha ennyire menni akarsz.
10/31 anonim válasza:
Bátran elmehetsz,bár ez inkább most vakmerőség lenne részedről,és bárki részéről.Nem hoznak haza,mert nem tehetik,mivel teljes jogú magyar állampolgár vagy!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!