Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fontos kérdés! Ha 18 leszek...

Fontos kérdés! Ha 18 leszek minden engedély nélkül elköltözhetek otthonról úgy, hogy a szüleim nem tudnak róla?!

Figyelt kérdés
Szóval ha én "elszökök", akkor ha jelenthetik a rendőrségnek, engem hazahozhatnak? vagy semmi nem történik mert nem fognak keresni mert 18 vagyok? a részleteket inkább nem írnám le hogy miért szeretnék elmenni..leginkább arra lennék kíváncsi , hogy ha én 18 vagyok és elszökök, akkor engem hazahoznak , vagy sem? vagy az én felelősségemre maradhatok ott ahova mentem? a szüleim sem hozhatnak haza mert nagykorú vagyok és az én döntésem? Neharagudjatok a sok kérdés miatt, de nem vagyok tisztában ezekkel, és szeretnék választ kapni ezekre :) Aki válaszol annak előre is köszönöm szépen a segítséget!

2014. júl. 13. 13:33
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Persze írok nekik levelet előtte! Hát nem kakilják le, mert igazából korlátoznak mindenben..semmit sem engednek nekem , sokszor zsarolnak hogy még a barátommal sem találkozhatok, ha tehetnék bezárnának és soha nem engednének ki! Tudom jól azt, hogy ha elmegyek , egyből a rendőrségre mennének, és elmondanák hova mehettem , mert a barátomhoz szeretnék, és ők nagyjából tudják is a várost hogy hol lakik..de haza menni nem szeretnék utána soha többet!
2014. júl. 13. 13:47
 12/31 anonim ***** válasza:
96%
Ugye nem csak annyi a baj, hogy nem engednek a pasidhoz?
2014. júl. 13. 13:54
 13/31 anonim ***** válasza:
89%

Nem is kell.

Ismerek ilyen lányt, folyton korlátozták őt is. Aztán dacában összejött egy zűrös csávóval, mert az első, aki szépeket mondott neki elvarázsolta.

Megszökött ő is, össze a sráccal. Haza nem hozatták, de kitagadta az apja (az apjával élt csak, aki egy gyökér tényleg, már az is, ahogy hozzá került a lány...).

Nah mindegy, nem tanult tovább, pedig ötösre érettségizett, okos lány, de nem volt rá pénze, aztán terhes is lett, most tehát kismama is, és ..persze, ehet mégnormális pasija is, ha ezt ott meri hagyni, de nem csodálom, hogy megszökött...

2014. júl. 13. 13:56
 14/31 anonim ***** válasza:
72%
A túlzott szigorral ezt lehet elérni, tönkretenni a gyereked életét ( persze egy baba nem tönkretétel, de ráért volna), meg összevezsik szülővel, elmenekül...és gondolom, már beszéltél velük erről, és nem változnak szüleid.
2014. júl. 13. 13:57
 15/31 A kérdező kommentje:
Nem dehogy is nem csak ennyi a baj! Ha kiszeretnék menni a sarki boltba, 17 vagyok! akkor is engedélyt kell kérnem , és szájhúzva elengednek nagy nehezen! Ha találkozni szeretnék a pasimmal , akkor jön anyum is pedig csak 3 sarokra egy parkban szeretnék vele lenni, kettesben! az első randimra is elkísért, végig minket figyelt :( kiabálnak folyton , néha mint egy idegbeteg! sosem hallgatnak meg! csak lehülyéznek.. a barátommal több mint 1 éve vagyok együtt szóval nem zűrös vagy ilyesmi! :) de ezt a családot már nem bírom elviselni..
2014. júl. 13. 14:04
 16/31 anonim ***** válasza:
96%

Engem érdekelne, hogy ha 18 évesen elköltözöl, utána hogyan, miből fogsz megélni??

Mert nem árt tudni valamit.

A pénz hiánya nagyon-nagyon sok esetben bonyodalmakat okoz egy kapcsolatban is. Ha a barátodhoz költözöl, és gyakorlatilag ő fog eltartani, akkor együtt lakva/élve, minden olyan gond előjön ami most nincs. Ha összevesztek lesz hova menned? Bebiztosítottad magad, hogy ha mégsem alakul jól a kapcsolat a barátoddal akkor ne kerülj az utcára??

2014. júl. 13. 14:13
 17/31 A kérdező kommentje:
ahogy elmentem innen, természetesen szeretnék dolgozni, nem várom el hogy eltartsanak!
2014. júl. 13. 14:32
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

És mi lesz akkor,ha a pasiddal nem működik az együttélés és elhagy, neked pedig nincs munkád,mert azt nem olyan könnyű találni egy érettségivel.Akkor mit fogsz csinálni?

Munka,pénz,lakás nélkül?

2014. júl. 13. 15:30
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Jó tanács:

Addig amíg nincs fix munkád, fix bevételed ne költözz.

2014. júl. 13. 15:39
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Elmehetsz, senki sem kényszeríthet rá, hogy maradj, de aztán mikor kidob a pasid, akkor meg a szüleidet senki sem kényszerítheti rá, hogy befogadjanak. Ennyi.

Különben nem is értem a kérdést. Elég nagy vagy ahhoz, hogy a magad életét éld, és olyan egyszerű dologgal nem vagy tisztában, minthogy aki betölti 18. életévét, az nagykorú, TEHÁT szabadon megy, ahova akar?

2014. júl. 13. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!