Fontos kérdés! Ha 18 leszek minden engedély nélkül elköltözhetek otthonról úgy, hogy a szüleim nem tudnak róla?!
20-as vagyok. Egyébként a 18-at nemrég betöltő húgom hasonló helyzet előtt áll. Ő is elég nagylány ahhoz, hogy őneki ne mondják meg, mit csináljon, de elmosogatni nem tud maga után. Neki is az a nagy terve, hogy majd simán bekerül egy olyan gyárba 120 nettóért, ahova havi szinten több 1000 ember jelentkezik, és együtt éldegél a barátjával, akivel még fél éve sincsenek együtt.
Mit mondjak, meseszép tervek! Kár, hogy neki is bilibe lóg a keze.
Persze nála komoly okok vannak, miért akar elhúzni onnan, amit meg is értek (alkesz anya, idegbeteg apa), de nem épp így kéne megoldania... Aztán ha a pasija dobja, és majd nem fogadják vissza a szülei, utána a jó marha nővére (=én) befogadja, gondolom, ez a B terve...
Személyi igazolvány nem azért kell, hogy a rendőrség ha igazoltat, tud magad igazolni. Személyi igazolvány nélkül nem boldogulsz. Ha nincs akkor nem tudsz munkát vállalni, nem tudsz bankszámlát nyitni, nem tudsz létezni. Bárhol bármikor odaállhat a rendőr eléd, hogy igazold magad, és ehhez még elköltöznöd sem kell.
Azt írod sokan eltértek a tárgytól, mert megkérdezték, hogy ugyan miből fogsz élni. Tudod ez is hozzátartozik az új élethez.
Mégis meddig jutottál a tervben?
Betöltöd a 18-at, és odaköltözöl a barátodhoz..Utána???Mi lesz?
Mik a tervek? Gyári munka? Egyáltalán milyen munka?
Nézd, sokan vagyunk akik valószínű, hogy rosszabb körülmények között éltek mint ahogy most te élsz. A magam élete sem volt leányálom. Alkoholista szülők, akik agresszívak is voltak. Már el sem tudnám sorolni, hogy anyám hány csontomat törte el, mert olyan kedve volt. Vagy az utolsó eset amikor végre tett is valamit az igazságszolgáltatás amikor apám és anyám részegen kínoztak, égő cigit nyomtak el rajtam (ennek még jó pár év után is nyoma maradt)..Olyan, hogy jaj, nem engednek a barátomhoz, nekem csak dicséret lett volna a pokolban..
Nem tudtam, hogy mikor érkezik el az a pont amikor rájönnek a szervek, hogy baj van, hogy ki kell menteni a gyereket a pokolból, ezért én 15 éves korom óta terveztem, hogy ha másképp nem megy akkor a törvény adta korhatár elérésekor végleg lelépek. 15 éves korom óta titokban gyűjtöttem a pénzemet, 16 évesen már dolgoztam. Nem sokkal 18 éves születésnapom előtt vittek el egy intézetbe,mondván mi megmentünk téged..Még a tárgyalás el sem kezdődött amikor betöltöttem a 18-at, és jelezték nincs hely számomra az intézetben, végül is felnőtt lettem. De addigra már volt pénzem, munkám, így tudtam lépni.
Na és te?? Ha annyira pokol az életed akkor miért nem terveztél előre? Miért nincs kész terved? Mert neked csak ennyi van:
18 évesen barátomhoz költözök és majd eltart amíg nem találok munkát. Ha nincs munka mit csinálsz? Szerinted meddig fogja a barátod tolerálni, hogy egyre többet kell dolgoznia, mert téged is el kell tartania 1 fizetésből??
Ha kidob van hova menned???
Ha annyira pokol az életed, hogy el se tudjuk képzelni, akkor miért nem kérsz segítséget? Ha neked rosszabb mint amiben én éltem, akkor a segítség szinte azonnal ott lesz.
(én sajnos nyomás hatására sokáig védtem a szüleimet)
"de igazatok van hogy felteszitek ezeket a kerdeseket, de sajnos azt nem tudjatok hogy milyen komoly okok miatt szeretnek meg elmenni, hisz nem irtam le"
Mindegy, mik az okaid, hisz, mint írtam, húgomnak is van oka elhúzni a szüleitől. Csak épp attól még nem lesz minden szép és jó. Általában rég rossz, ha egy összeköltözés azért történik meg, mert az egyik fél menekül valahonnan. Jó vége nem szokott lenni.
diákigazlványról, és anyakönyvi kivonatból, ha akarja, elhiszi, csak az nem hivatalos irat, így ...
Kérj akkor kölcsön. Személyi nélkül melót se tudsz vállalni, csak szólok.
Személyi igazolványt 14 éves korában minden Magyarországon élő magyar állampolgárnak KÖTELEZŐ csináltatni. A szüleid erre kötelesek lettek volna pénzt adni, akár mész valahova, akár nem.
(Ha csak nem változott az erre vonatkozó törvény az utóbbi időben.)
Ezen az sem változtat, ha van diákigazolványod, bár az is hivatalos okirat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!