Ezt hogy adagoljam be a páromnak? Nem szeretném megsérteni sem Őt, sem a családját.
Sziasztok!
25 éves vagyok, 4 éve vagyunk együtt a barátommal, az első kisbabánkat várom :) A párom cigány származású, amit én soha egyetlen percig sem szégyelltem, mert Ő egy csodálatos ember, és tudom, hogy remek apukája lesz a fiunknak. Ő azonban nagyon érzékeny, és nagyon magára veszi a dolgokat. Hiába bizonyítja a viselkedésével, hogy nem különbözik semmiben, csak abban, hogy nem idén nyáron barnult, az előítéletek megvannak. A családja is tisztességes, nagyon aranyosak a szülei, és van egy öccse, aki a legrendesebb kissrác a Földön :) Szóval tényleg az égvilágon senkinek egy rossz szava nem lehet rájuk. Dolgoznak, nem segélyből élnek, a barátom egyetemet végzett, az öccse pedig szintén kis okos, jól teljesít a suliban :)
A problémám az, hogy mi most Dániában élünk, és pár évig a munkahelyünk miatt még maradni is fogunk. A gyermekünk az óvodát még szinte 100%, hogy itt fogja kijárni. Olyan nevet dog kapni, amit itt és otthon (viszonylag gyakran járunk haza) is használni tud majd, megkímélve attól, hogy folyton visszalkérdezzenek, betűznie kelljen...stb. Ez egyelőre úgy néz ki, hogy a Noel lesz. Azonban a párom vezetékneve Orsós, amivel ugye elég bugyután hangzik. Azt szeretném, ha a kicsi az én vezetéknevemet kapná, ami rövid, és ráadás külföldi is, sok van belőle, nem okoz gondot idekint, hogy 'na, ezt hogy kell írni?'. Illetve természetesen játszik az is, hogy nem szeretném, hogy később a fiamat is érjék ugyanazok a beszólások, mint a páromat, és elítéljék, amint meghallják a nevét. A barátom és a családja sem tehet arról, hogy más a bőrszínük, ezt nem Ők kérték. De nem tudom, mennyire gonosz tőlem, amit szeretnék, és mennyire bántanám meg ezzel Őket.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszol!
Orsós Noel :DD Majd jó barátok lesznek Lakatos Márióval.
Komolyra fordítva, ezt bizony be nem adagolod a párodnak, hogy "jaj, én nem szégyellek téged, de a gyerek ne a te cigány vezetéknevedet kapja, jó" ez durva sértés. Te döntöttél vegyesházasság mellett, akkor idd meg a levét te is, a gyerekeitek is, ez van.
Én nő vagyok, de ha beleképzelem magam a férfi helyébe, nekem nagyon rosszul esne. Ezzel szerintem inkább te is csak erősítenéd benne azt, hogy előítéletes vele szemben az emberek.
Kint nem hiszem, hogy emiatt bármi atrocitás érne titeket az Orsós név miatt.
Itthon pedig nem csak a névből, de a vonásokból is látják általában az emberek, hogy valaki cigány származású. Ami egyébként nem gond, nekem is vannak cigány barátaim.
Ezt felejtsd el! Sértő amit mondasz!
Egyébként Dániában senkit sem fog ez zavarni, itthon meg szintén senkit sem fog zavarni, főleg ha valami normálisabb iskolába fogod járatni ahol rendesen tanulnak a gyerekek és ő is nem fogja érni szerintem semmilyen hátrány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!