Ezt hogy adagoljam be a családomnak?
Sajnos nem vettek fel az egyetemre,de rájöttem,hogy nem is szeretnék orvos lenni.Anya biztat,hogy ezt most csak azért gondolom,mert elsőre nem sikerült a bejutás,de tényleg nem érdekel a dolog.
Stewardess szeretnék lenni,a tanfolyamot is külföldön szeretném elvégezni.De nem tudom,hogy ezt hogy mondjam el a családomnak.
Apa mániákusan félt mindentől,pl. van olyan,hogy felhív a nap közepén,hogy nem vagyok-e éhes,van-e rajtam kardigán és hasonló hülyeségekkel.Anya ugyanilyen.
A tesóm pedig hozzám van nőve szinte,anyáékkal mindenen veszekszik.
Beszélj simán, nyugodtan, átgondoltan a terveidről és számíts arra, hogy ki fognak akadni, főleg apukád.
Bárhogy csomagolod a tényeket, meg fognak rémülni, de ha látják, hogy komolyan gondolod a dolgod és minden jól megy, akkor biztos megbékélnek.
Kedves, örülhetsz, hogy ilyen családod van..
Annyira szeretnek. Lehet, APÁD hülyeségét tehernek érzed..
Majd változik az érzésed..ha már nem lesznek.
Mond el Nekik..megértik.
- anya, apa! nem akarok orvos lenni.
- es megis mi akarsz lenni, kislanyom?
- stewardess
- rendben, akkor repulsz!
Mondd el neki a terveidet, de ne csak közöld a tényeket, hanem érvelj, magyarázd meg, hogy miért nem szeretnél orvos lenni, és miért érdekel jobban a stewardess munka. Sorold fel az előnyeit, és mondd el nekik pontosan, mit hogyan tervezel - így látják, hogy nem csak egy hirtelen ötlet ami másnapra elmúlik, hanem komoly céljaid vannak.
Az orvosi még annak is kemény, aki szívvel-lélekkel csinálja és tényleg orvos akar lenni. Ha te csak kényszerből, kötelességből végeznéd el, nagyon nehéz éveid következnének, és lehet hogy a közepére megutálnád az egészet, és feladnád... Csináld azt, ami érdekel, amit szeretnél - csak ésszel, tudatosan, nézz utána minden lehetőségnek, stb.
ha így döntesz, akkor egyszerűen közöld velük. ne engedélyt kérj, hanem mond el mi van. persze azért hallgasd meg és mérlegeld utána az érveiket, de ha nem győznek meg. akkor ez van. te döntesz. nem alku van.
amúgy szerintem az jó dolog, hogy ha nem akarsz orvos lenni, akkor nem leszel. lehet ilyenekből lesznek a rossz orvosok, akik mégis átverekszik magukat, pedig tudják, hogy nem nekik valók.
mondjuk én a helyedben mindenképp tovább tanulnék azért. az egyetem teljesen más mint a közép iskola. az élet egyik legjobb időszaka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!