Ezt hogyan adagoljam be a családomnak?
1 éve élek párkapcsolatban,lassan szeretnénk összeköltözni. Igen ám,de még nem mutattam be őt a szüleimnek,ami már igen csak esedékes lenne. Az oka: a párom 14 évvel idősebb nálam. A szüleim és a testvéreim soha nem voltak túl jó véleménnyel a hasonló kapcsolatokról,ha ilyesmit láttak,halottak,olvastak valahol,soha nem állták meg,hogy a véleményüket elmondják. Úgy gondolják,hogy a fiatal lány csak a pénzért van a férfival,az idősebb férfi pedig kapuzárási pánikban szenved és csak szexre kell neki a lány és hogy csak kihasználja. Az a véleményük,hogy igaz szerelem nem alakulhat ki nagy korkülönbségű emberek között. Igazából nem a véleményük zavar,azzal nem törődök,mert tudom,mi igazán szeretjük egymást. Csak tartok a reakciójuktól,attól,hogyan fogadnák a választottamat. Ezért halogattam a bemutatását eddig is,és ők amúgy is úgy tudják,hogy csak fél éve találkozgatunk,a korát meg még nem is mertem elárulni. Szerintetek megenyhülhetnek még ha megtudják,milyen jó ember a párom?
25/N
Szerintem ha előbb elmondod a korát, akkor mielőtt megérkezne hozzátok kialakulna bennük egy előítélet, ami nem engedné, hogy igazán nyitottak legyenek felé. Mond el, hogy mennyire szereted és szeretnéd, ha elfogadnák a döntésedet és az érzelmeidet. De ne lássák rajtad az aggodalmat, mert attól támadhatóvá válsz.
Sok sikert és sok boldogságot!
Elsővel értek egyet. Gondolom, meséltél már a párodról, és remélhetőleg csak a jó dolgokat. Emeld ki a családodnak azokat a dolgokat, amiket szeretsz benne, azokat az eseteket, amikor melletted állt - gondolom, vannak ilyenek, hiszen máskülönben nem akarnál vele összeköltözni. Egyébként ha nem néz ki nagyon öregesen, én nem is mondanám a korát, amíg valaki kifejezetten rá nem kérdez. Ha nem kifejezetten rosszindulatú a családod (márpedig miért lenne), remélhetőleg el fogják őt fogadni, ha látják, mennyire szeret téged és milyen jól megvagytok. Elvégre nem vagy már 17 éves, el tudod dönteni, mi a jó neked.
Sok sikert, sok boldogságot!
Ő bemutatott már a családjának?
Szerintem próbáld meg a lehető leglazábban bemutatni őt és a legtermészetesebben.Kibírsz pár órát,aztán úgyis összeköltözöl vele és nem lesz gáz.(kivéve, ha most együtt élsz a szüleiddel,mert akkor hallgathatod a bemutatás utáni napokban,hetekben, hogy "te jó ég ne csináld lányom" bláblá)
Én csak annyit mondok, ne add fel.
Köztünk 23 év van a férjemmel. Amikor összejöttünk, ne tudd meg, mit kaptunk... Utána meg, amikor már együtt éltünk, és jöttek a gondok (pl: munkahely elvesztése, betegség, ilyesmik), akkor jöttek azok, hogy "na most fogtok szétmenni". Amikor teherbe estem, akkor jött az a rész, hogy "na most fog elhagyni, csak eddig kellettél neki". Hát, nem így lett. A második babánkat várjuk, már össze is házasodtunk, de vannak, akik nem bírják elfogadni, hogy nekünk jó.
Nem kell velük foglalkozni, aki igazán szeret, el fogja fogadni a boldogságodat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!