Hány évesen szeretnétek gyereket? (ha szeretnétek) és Miért akkor?
Figyelt kérdés
Lassan 19 vagyok, de még nem nagyon tervezem a gyermekvállalás gondolatát, most jönnek az egyetemi évek, (4-5) utána jó lenne egy kis pénz gyűjteni (4-5 év) leszek vagy 28-30 éves :S ez kínos, nem?
Ti hogy tervezitek? (akinek még nincs gyereke)
2014. jún. 9. 12:51
41/50 anonim válasza:
30 körül szerintem. Amikorra már megteremtettem a körülményeket ahhoz, hogy fel is tudjam őket nevelni
42/50 anonim válasza:
24 éves vagyok, de nem igazán szeretnék gyereket. Ez később megváltozhat persze, de 30 felett már nem szülnék. Nem vagyok babázós, aranyosak meg minden, de nem bírom elképzelni, hogy legyen sajátom. Szerintem úgy is lehet teljes egy család, ha vagyok én és a párom, meg két-három kutya:)
43/50 anonim válasza:
Egyszer éreztem azt szívemből, hogy gyereket akarok. Komoly kapcsolatban éltem akkoriban. Nálam ez ösztönszerűen jött, mert szerelmes voltam és egyszerűen vágytam arra, hogy legyen valaki, aki belőlünk való. De mivel ennek a kapcsolatnak vége lett, így a késztetés is elmúlt. Én nem tartozom azok közé a nők közé, akik már 20 évesen majd megvesznek egy gyerekért anélkül, hogy erre bármiféle anyagi és absztrakt indokuk meglenne; soha nem kéne szeretetpótléknak a gyerek. Úgyhogy nem tervezek semmit: ha megint találkozom olyannal, aki mellett feltámad a késztetés, akkor lesz gyerekem (ezt nem tudhatom, mikor jön el, lehet, hogy holnap, lehet, hogy 5 év múlva, de az is lehet, hogy soha), ha pedig nem, akkor nem.
44/50 anonim válasza:
En 31 vagyok, ket pici baba anyukaja. Huszas eveim elejen nem akartam gyereket soha, utana huszas evek kozepen, egyet, egy kisfiut, aztan 29 evesen vegulis szultem az elsot, ket evre ra a tesot. Meg szulnek, de nem tudom oszejon-e minden feltetel, mert dolgozni, elni is szeretnek mellettuk, de ez akkor lett volna konnyebb, megvalosithatobb, ha korabban kezdek neki a csaladalapitasnak. Igazabol akkor valsz anyava, ha megszulod (orokbefogadod) es nevelgeted az elsot es akkor latod magad elott igazan, hogy neked ennyi eleg volt vagy kene meg egy tucat gyerek. Csak hat ha utobbit erzed, az elment idot nem tudod visszahozni, hogy korabbra tervezhesd oket. Amugy szerintem kell egy kis elet, utazas, bulizas a csaladalapitas elott, hogy az embernek ne legyen hianyerzete, igy en azt mindom 25 korul kell szulni az elsot es elotte kihasznalni mindent az eletben ami csak adatik, de a gyerekek szuletesevel se alljon meg az elet, csak alkalmazkodjon hozza.
45/50 zabmester válasza:
"Kedves 23-as! Emellett azért stabil kapcsolatod volt, igaz? Mármint azért nem egyedül kellett szembenézned a dolgokkal? "
Kicsit későn, de azért válaszolok: Nem igazán. Ötéves koráig neveltem egyedül a fiam, mivel az apukájával való kapcsolatom finoman fogalmazva nem sikerült túl jól, de igazából szerintem ez nem tartozik ide.
46/50 anonim válasza:
Hogyne tartozna ide, a biztos kapcsolatba gyerekválás, pont nem a korán szülőkre igaz. Inkább szüljön valaki 30 túl, de ne legyen egyedül már fél éves gyerekkel.
47/50 anonim válasza:
Én is 28-30 leszek mire összejöhet, jó esetben. 23 vagyok, 24 leszek mire befejezem az egyetemet (5 éves képzés). Utána kéne dolgozni, pénzt gyűjteni, és még azt se tudjuk hogy melyik országban telepedjünk le. 6 éve vagyok a párommal, ebben a tervben ő szerepel, de hát ki tudja mi lesz. Ha szakítanánk, még tovább tolódna a gyerek kérdés.
48/50 anonim válasza:
én 27 vagyok, kb. másfél éve próbálkozunk, de még sajnos nem jött össze. Én már akkor éreztem, hogy jöhet a baba, bár a férjem még jobban szeretné. Azért akkor, mert bár nincs még saját lakásunk, de stabil munkahelyünk van, úgy gondolom, hogy ha saját lakásra várnánk, sosem lenne baba. Próbálkozunk, aztán majd amikor sikerül, akkor lesz.
49/50 anonim válasza:
21 éves vagyok, de szeretnék már babát. A párommal viszont reális gondolkodásúak vagyunk, így a tanulás és munka miatt, ki lesz tolva szerintem kb. 28 éves koromig.
50/50 zabmester válasza:
Hát szerintem meg nem igazán tartozik a kérdéshez. Lehetett volna máshogy is, de így lett, majdnem hét év távlatából tulajdonképpen már mindegy is. Valószínűnek tartom, hogy ha nekem akkor nem születik gyerekem, akkor most nagyon nem ott tartanék, ahol jelenleg tartok, pont azért, mert 19 évesen nagyjából semmi nem érdekelt, csak a kis baráti társaságom meg a szórakozás. Azt, hogy tanuljak bármit is, eleve hülyeségnek tartottam. Mondhatni, a fiam "komolyított meg" annyira, amennyire szükséges volt. Egy stabilnak mondott kapcsolatban viszont feltehetőleg továbbra is letojtam volna akár a tanulást, akár a normális munkát. Nekem egyszerűen kellett az, hogy magamra legyek utalva úgy, hogy felelősséggel is tartozom valakiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!