Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány évesen szeretnétek...

Hány évesen szeretnétek gyereket? (ha szeretnétek) és Miért akkor?

Figyelt kérdés

Lassan 19 vagyok, de még nem nagyon tervezem a gyermekvállalás gondolatát, most jönnek az egyetemi évek, (4-5) utána jó lenne egy kis pénz gyűjteni (4-5 év) leszek vagy 28-30 éves :S ez kínos, nem?

Ti hogy tervezitek? (akinek még nincs gyereke)

2014. jún. 9. 12:51
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam, azt hittem csak én akarok "ilyen későn" gyereket. Mindenkinek kívánom, hogy sikerüljön amit eltervezett ! :) lehet új kérdést kellene kiírni, de ideírom, A szüleitekkel mi a helyzet? Én néha úgy érzem, hogy már szeretnék, hogy megállapodjak és legyen egy kis unokájuk.. ("majd mi besegítünk") nem akarom őket kritizálni, de én másképp képzelem a gyermeknevelést, mint ők. És legfőbb képp, hogy ÉN szeretném fölnevelni.
2014. jún. 9. 13:23
 12/50 anonim ***** válasza:
84%
5 éven belül szeretnék már gyereket. Érettségi után elmennék egy 1-2 éves tanfolyamra és utána jöhet. Mindig is fiatalon szerettem volna babát és a barátom idősebb nálam, dolgozik úgyhogy az anyagiakkal se lenne gond és persze már ő is nagyon szeretné.
2014. jún. 9. 13:27
 13/50 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező!

Az első kérdésedre válaszolva, én legkésőbb 24-25 éves koromra már szeretnék gyereket. Sosem értettem, mi értelme van a "majd 30 fölött szülök egy gyereket, mert előtte nem volt rá pénzem" filozófiát. Anyáméknak se volt pénze, anya csak huszonegy volt, mikor születtem és mégis felneveltek nehézségek nélkül engem is, a tesómat is. Legfeljebb nem mentünk Görögországba nyaralni és nem vettünk meg minden fölösleges sz@rt. Ne vedd sértésnek, ez csak az én egyéni véleményem, a te életeddel azt csinálsz, amit akarsz. Elítélni se ítéllek el, csak nem értem. :)

A második kérdéseddel kapcsolatban csak annyit szeretnék mondani, hogy mondd meg nekik, majd lesz unokájuk, ha te szeretnéd. Amikor pedig már ott lesztek, hogy megvan a baba, és tényleg nagyon beleszólogatnak a nevelési módszeredbe, nyugodtan közöld velük, te gyereked, úgy neveled, ahogy akarod. Egyébként a "majd besegítünk" nem mindig azt takarja, hogy mindenbe bele fognak szólni, sokszor inkább olyasmit, hogy vigyáznának a babára, mikor te és a párod nem értek rá.

Azt hiszem, dióhéjban ennyi. :)

2014. jún. 9. 13:35
 14/50 anonim ***** válasza:
65%

30 éves korban kb. Stabil állás, aztán jöhetne 1...

Elb#szott egy világ van most. Anyám már 24 évesen 2 gyereket megszült. (22 évesen bátyám, 24 évesen engem.) Most meg... Se munka, se pénz.

F

2014. jún. 9. 13:49
 15/50 anonim ***** válasza:
63%

25 éves vagyok, párom 30. Az esküvőnkre készülünk. Saját bútorainkkal berendezett albérletben élünk, van valamennyi megtakarításunk. Ilyen körülmények közé mégsem vállalnék még gyereket. Amúgy csak egyet akarunk.

Szerettem volna 27, legkésőbb 28 évesen szülni, de nem tudom, mi lesz belőle. Egy biztos, 30 fölött már nem fogok szülni.

2014. jún. 9. 13:59
 16/50 anonim ***** válasza:
67%

25-30 éves korom között. 30 év felett már nem szeretnék, max ha nagyon nem jön össze hamarabb.

Én kései gyerek vagyok, rossz, hogy már mindkét szülőm nyugdíjas pedig a fősulit be se fejeztem.

2014. jún. 9. 14:01
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
30 körül, de inkább utána mint előtte. Indok teljesen egyszerű, szüleim is így vállaltak ezt láttam, és tökéletesen működött.
2014. jún. 9. 14:03
 18/50 anonim ***** válasza:
80%

35 éves korom előtt semmiképpen sem vagyok hajlandó szülni.

24 vagyok, egy éve kaptam meg a második diplomámat. Azóta dolgozom, most vesszük meg vőlegényemmel a saját lakásunkat, éppen azt keresgéljük. :)

Szeptembertől még elmegyek továbbképzésre, 1-2 évesre. Utána fel szeretném lendíteni a karrieram, visszafizetnia lakáshitelt, és végre egy kicsit utazgatni, pihengetni. Aztán 35 után esetleg jöhet a gyerek, de ha mégsem lesz hozzá kedvem, akkor nem fogok sírni amiatt, hogy nem lett.

2014. jún. 9. 14:03
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az is működött, hogy anyukám már 35 is elmúlt, mikor megszülettem, boldogabb gyerekkorom volt, mint sok olyan ismerős gyereknek, akiknek fiatal anyukájuk volt, de fordítva is biztos vannak példák. Szóval a kor semmit nem határoz.
2014. jún. 9. 14:05
 20/50 anonim ***** válasza:

Évvesztes voltam és 0.-os gimiben, tehát alapból két év csúszásban vagyok. 24 éves vagyok, idén diplomázok, megyek mesterképzésre. 26 leszek mire ott is végzek és ott fogok állni diplomával és egy szál semmivel a kezemben. Elkezdek dolgozni, gyűjtünk egy kis alapot és ha már úgy látjuk, hogy van esélyünk arra, hogy kicentizés nélkül beleférjen egy baba a keretünkbe, akkor vállalunk. Én szeretnék 30 alatt, de most nem hiszek benne, hogy össze fog jönni.

Engem egyébként ez inkább keserűséggel tölt el, hiszen én szerettem volna 30 alatt, 25-6 évesen szülni. Az más kérdés, hogy mostmár látom, hogy ez anyagilag semmiképpen sem lesz megoldható. A szülők nyakára én sem akarok.

A szüleim megértőek és ők is úgy gondolják, hogy amíg tanulok, addig nem kellene családot alapítanom, majd utána. Támogatnak, nem szekálnak. Majd meglátjuk mi lesz belőle.

2014. jún. 9. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!