Melyik gondolkodást preferálod: elvinni az 5 éves gyereket a temetőbe mert tudnia kell ezekről a dolgokról, vagy otthon marad valakivel mert 5 évesen még pici ehhez?
Párom külföldön van, Mindenszentekre elvileg hazajöhet 3-4 napra. Van egy 5 éves gyerkőce (előző kapcsolatból), és arra a pár napra elhozza.
Ki szeretnénk menni a párom szüleihez a temetőbe. Nem tudom, vigyük e a gyereket majd, vagy én maradjak itthon és csak a párom menjen egyedül?
Szeretnék ott lenni a párom mellett, nem órákig lennénk ott, csak 5-10 perc (mivel másik városban van, apukám vinne el minket autóval)
De én személy szerint túl korainak találom hogy a gyereket kivigyük a temetőbe.
Szerintetek?
Nyilván a gyerek szülei megfogják ezt beszélni, de én kíváncsi vagyok mások véleményére. Köszönöm a válaszokat.
Mi van akkor, ha viszitek, de te addig sétálsz vele, és nem a sírnál álldogáltok?
Akár be is mehettek a temetőbe, szerintem semmi baja nem lesz, de az unalmas lenne neki, amíg a párod elrendezgeti a sírt, meg virágot visz, gyertyát gyűjt, stb.
Csináljatok az eseményből egy kis kirándulást.
Semmi baja nem lesz tőle, ha kiviszitek.
Engem is hordott a nagyim kiskoromban, és szerettem segíteni neki rendezni a virágokat, kis söprűm is volt, szerettem nézni az érdekes köveket...
Csak lerakjuk a 2 mécsest, párom meggyújtja, nézzük pár percig és hazajövünk.
Nincsenek ott se virágok se semmi amit rendezni kéne.
Miért lenen korai az élet rendje. Számomra ez nem is kérdés, hogy ő is mint mindenki megy temetőbe.
Ha annyira nem tud erről inkább az fogja megijeszteni később. Jövőre iskolás, ott is előkerülhet a téma.
Ott nézzük hát ezen behaltam:)
Soha nem gondoltam bele, hogy a nem vallásosak nem imádkoznak érte ilyenkor.
Megmondom őszintén, fogalmam sincs mennyit tud a gyerek erről.
Soha nem beszélgettem vele erről, egyszer a párom mondta neki, hogy nem szabad az autók elé kiugrani mert akkor meghal. Én ezt is ijesztőnek találtam, mert akkor még csak 3-3,5 éves volt...
Szerintem unalmas lesz neki, de ti dolgotok.
Ha nekem lesz gyerekem, akkor nekem sír sem kell, szórják szét a hamvaimat vagy tegyenek fel a polcra egy urnába. Kemény világban élünk, az embernek jobb és fontosabb dolga is van, mint temetőbe szaladgálni meg gyomokat kapálni meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!