Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gondolkodást preferálod...

Melyik gondolkodást preferálod: elvinni az 5 éves gyereket a temetőbe mert tudnia kell ezekről a dolgokról, vagy otthon marad valakivel mert 5 évesen még pici ehhez?

Figyelt kérdés

Párom külföldön van, Mindenszentekre elvileg hazajöhet 3-4 napra. Van egy 5 éves gyerkőce (előző kapcsolatból), és arra a pár napra elhozza.

Ki szeretnénk menni a párom szüleihez a temetőbe. Nem tudom, vigyük e a gyereket majd, vagy én maradjak itthon és csak a párom menjen egyedül?

Szeretnék ott lenni a párom mellett, nem órákig lennénk ott, csak 5-10 perc (mivel másik városban van, apukám vinne el minket autóval)

De én személy szerint túl korainak találom hogy a gyereket kivigyük a temetőbe.

Szerintetek?

Nyilván a gyerek szülei megfogják ezt beszélni, de én kíváncsi vagyok mások véleményére. Köszönöm a válaszokat.

2013. okt. 20. 17:58
1 2 3 4 5
 21/41 C0r3 válasza:
8%
Élvezni fogja,igen én is szerettem a temetőben járkálni. Nagyon hangulatos volt meg minden.. Csak az a gond, hogy egy 5éves kissrác nem fogja fel, hogy mi történt a hozzátartozótokkal. Ha 14éves lesz, akkor kell kivinni. Addigra csak megérti,hogy az ember nem él örökké.
2013. okt. 20. 18:45
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom nem túlzás ez egy kicsit?

Régen a kisgyerek mellett haltak meg a házban az öregek, és mégis épeszű felnőtt let belőlük! Én 3 vagy 4 évesen voltam először temetésen, pontosan tudtam mi az, és semmi bajom nem lett tőle.

2013. okt. 20. 18:53
 23/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2013. okt. 20. 19:00
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Engem 2 évesen vittek ki elsőnek!
2013. okt. 20. 19:10
 25/41 anonim ***** válasza:
12%

Ez a két vérszerinti szülő, főleg az anya döntése.

Saját vélemény az, hogy a gyerek személyiségétől és érzékenységétől függ, hogy szabad-e kivinni a temetőbe.

6-8 éves gyerek még csak kezdi érteni a halál fogalmát. 5 éves nem tud vele mit kezdeni.

Vannak túlérzékeny gyerekek, akik szó szerint reszketnek a temetőben.

Én személy szerint nem vinnék ki gyereket a temetőbe egyáltalán.

2013. okt. 20. 19:10
 26/41 anonim ***** válasza:
100%
Adom a tobbiek valaszat hogy nem lesz semmi baja abbol h kiviszitek a temetobe.
2013. okt. 20. 19:17
 27/41 anonim ***** válasza:
100%
Enyém egy hónap múlva lesz 5 éves és kislány. Minden évben kétszer kijön velünk a temetőbe. Pontosan tudja, hogy mi a halál, kik vannak ott, miért vannak ott (a rokonok). Idén a nagypapa temetésére azért nem vittük el, mert majd egy órát képtelen lett volna "némán" megállni.
2013. okt. 20. 19:18
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit fűznék hozzá a dolgokhoz, hogy régen az emberek otthon, a családi házban haltak meg, családtagok között, manapság csak a gépek vannak jelen ebben az igazán nehéz pillanatban.

Annyira óvjuk az embereket a halál tényétől, hogy mindenki fél tőle, fél a látványától is, és azt is nehezebben fogadják el, hogy az életnek egyszer vége van. Engem kicsi korom óta "nevelnek a halálra", mindkét nagymamámat láttam holtan a koporsóban, egyiknél még csak 5 éves voltam. Mégsem lettem lelki sérült, depressziós, vagy idegbeteg. A halálhoz szokni kell, ez az élet rendje. Én biztos kivinném.

2013. okt. 20. 20:33
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán el lehet vinni! Ez is az élet része. El kell vele beszélgetni, hogy miért mentek oda, ha kérdez, a korához mérten válaszolni, de őszintén.

Otthon, ha képeket nézegettek vele, akkor lehet régi sztorikat mesélni, akár vidámakat is.

25N (óvónő)

2013. okt. 20. 20:38
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Én elvinném. Az ő szintjén el lehet magyarázni, hogy így/itt emlékszünk a nagypapára/a szeretteinkre, akik nem lehetnek itt velünk. Nem lesz neki óriási sokk, és kben is, a gyerekekkel érdemes ezekről a dolgokról korán beszélni (nyilván nem újszülött korában), mert az még nagyobb sokk, ha óvják mindentől, aztán hirtelen zúdul rá a világ összes fájdalma.
2013. okt. 20. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!