A kislányom 2 éves. Egyik este azt állította hogy egy bácsi volt a szobában, de nem volt otthon senki csak Ő meg én. Nálatok előfordult ehhez hasonló?
Nálunk nem volt ilyen, de másoktól hallottam. Állítólag a kicsik látnak olyan "lelkeket" (vagy "angyalokat", "szellemeket", kinek mi), amiket a felnőttek nem. Van, aki hisz ebben, van, aki nem.
Amúgy az is lehet, hogy hasonló filmet látott a tévében vagy valamelyik barátja mesélte neki hasonlót.
Eza cikk arra vonatkozik, ha a gyerek fel akar vágni valaki előtt...
Am lehet, hogy valamiből nem kap eleget (mondjuk figyelem) és így próbálja felhívni magára ösztönösen. Egyébként pár egyszerű kérdéssel kiderítheted igaz e a dolog, megkérdezed miyeln színű volt a haja, vagy a ruhája vagy a bőrszíne a bácsinak, öreg volt e vagy fiatal stb részleteket.
Aztán másnap is megkérdezed.
Ha nem ugyanazt mondja vagy nem biztos benne akkor nem volt igaz.
én is azt gondolom hogy ez a fantáziahazugság, összekeveri a dolgokat
de te ezt nem vetted észre még egyébként? mert az én 2,5 éves kisfiam elkezd mesélni, és mondja mondja össze vissza mindent ami eszébe jut, keverve a jelenlegi eseményeket, a korábbiakkal, a mesékkel, a fantáziával
wow ilyet meg konkretan valakiol nem hallottam, de kivancsi vagyok hogy mint mond a lanyod ha megfogadod az elozo valaszolo tanacsat... azert irom ezt mert kislanyom 13 honapos es miutan megszuletett nagymamam meghalt. az volt a legnagyobb kivansaga hogy lassa dedunokajat, de ez nem tortent meg mert kulfoldon elunk...
en hiszek az ilyesmiben... marmint hogy a gyerekek erzekenyebbek bizonyos dolgokra..
Az én fiam 3 éves. Még tavaly nyár elején találkozott egy Zoli bácsival (férjem ismerőse). Most télen kezdte emlegetni. Először olyat mondott, hogy itt járt a ház előtt és integetett. Aztán már be is jött valamiért. Meg, hogy eltörött a lába, mentő elvitte a kórházba, de haza mehetett.
És a találkozásukról is olyan igaz részleteket mesél, hogy csak ámulunk a férjemmel! Színeket, hangokat idéz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!