Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyik gondolkodást preferálod...

Melyik gondolkodást preferálod: elvinni az 5 éves gyereket a temetőbe mert tudnia kell ezekről a dolgokról, vagy otthon marad valakivel mert 5 évesen még pici ehhez?

Figyelt kérdés

Párom külföldön van, Mindenszentekre elvileg hazajöhet 3-4 napra. Van egy 5 éves gyerkőce (előző kapcsolatból), és arra a pár napra elhozza.

Ki szeretnénk menni a párom szüleihez a temetőbe. Nem tudom, vigyük e a gyereket majd, vagy én maradjak itthon és csak a párom menjen egyedül?

Szeretnék ott lenni a párom mellett, nem órákig lennénk ott, csak 5-10 perc (mivel másik városban van, apukám vinne el minket autóval)

De én személy szerint túl korainak találom hogy a gyereket kivigyük a temetőbe.

Szerintetek?

Nyilván a gyerek szülei megfogják ezt beszélni, de én kíváncsi vagyok mások véleményére. Köszönöm a válaszokat.

2013. okt. 20. 17:58
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Én először arra gondoltam, hogy ne is most menjünk a temetőbe, hanem amikor a gyereket hazavittük. De mivel rövid ideig lesz itthon a párom, azt szeretné a gyerekkel tölteni..És lehet hogy legközelebb csak Karácsony előtt vagy 2 ünnep között tudnánk kimenni...

Mikor kiment dolgozni nem így terveztük de a sors közbeszólt.

2013. okt. 20. 18:12
 12/41 anonim ***** válasza:
*halottak
2013. okt. 20. 18:12
 13/41 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó egy szemhunyást nem tudnék aludni, azzal a tudattal, hogy szeretem hamvai a polcon vannak a lakásba.

Egyébként pontosan nem tudom mikortól de törvény tiltja a hamvak kiadást már.

Másrészt akinek erre nincs 10 perce az inkább magát ássa el.

2013. okt. 20. 18:13
 14/41 anonim ***** válasza:
96%

Én gyerekként ezt egy élményként éltem meg. Imádtam, mert nagyon szép volt a temető, mindenhol égtek a gyertyák. Imádtam a különböző köveket, sírtáblákat nézegetni, mert mindegyiknek más formája volt. A gyertyagyújtásban is szerettem kivenni a részem. Minden elhunyt rokonunknál megálltunk és ima helyett beszélgettünk róla, hogy milyen volt míg élt.

Persze gyerekként nagyon nem fogtam fel miről szól ez.

2013. okt. 20. 18:14
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
engem is mindig kivittek. :)
2013. okt. 20. 18:15
 16/41 anonim ***** válasza:
100%
Mi is kimentünk, mikor kicsi voltam. Mindig a gyertyákkal játszottam és a viaszt csöpögtettem a cipőmre meg a kabátomra, aminek aztán nagyon örült anyukám :D
2013. okt. 20. 18:21
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Minket is kivittek ennyi idősen a temetőbe, én vártam is hogy menjünk, hisz mi csöpögtettük a gyertyából a viaszt, amire végül ráállítottuk és rettentő büszkék voltunk magunkra. Semmiféle traumát nem okozott.
2013. okt. 20. 18:30
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Mi testvéremmel mindig nagyon szerettünk anyáékkal kimenni a temetőbe, egészen kicsi korunktól fogva vittek bennünket.

Mindig olvasgattuk a sírfeliratokat (egy időben anyával olvastattuk el :D), kérdezgettünk a halálról, szerintem ez természetes. Egy gyerek ezt nem feltétlenül negatívan éli meg (szülőkön sok múlik), és szerintem jó, ha feltehet kérdéseket, amennyiben feltámad az érdeklődése.

Jó, hogy ilyen mesélős formában találkoztunk először az elmúlással, nem egy rokon halálakor, nagyobb trauma lett volna, ha nem tudjuk, hogy van ilyen is.

2013. okt. 20. 18:32
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen kis koromban is voltam kinn sőt míg kicsi voltam nagyon gyakran jártam ki most meg ~20 évesen már 4-5 éve nem voltam. Azt hiszem idén ki is megyek :)
2013. okt. 20. 18:32
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nyugodtan kivihetitek, engem is kivittek mindig, és én kifejezetten élveztem :P (ez egy kicsit morbidnak látszik tudom, de szépek a temetők :) meg érdekesek, szóval lehet, hogy ő is "élvezni" fogja majd)
2013. okt. 20. 18:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!