Hány évesen szeretnétek gyereket? (ha szeretnétek) és Miért akkor?
Lassan 19 vagyok, de még nem nagyon tervezem a gyermekvállalás gondolatát, most jönnek az egyetemi évek, (4-5) utána jó lenne egy kis pénz gyűjteni (4-5 év) leszek vagy 28-30 éves :S ez kínos, nem?
Ti hogy tervezitek? (akinek még nincs gyereke)
26 éves vagyok és egyáltalán nem tervezem. Nem tudom, hogy ez fog-e változni később. Semmi bajom a gyerekekkel, sőt, ha szomszéd/ismerős/rokon babáját áthozzák egyből veszem ölbe, nagyon kis cukik. De én egyáltalán nem olyan életet szeretnék/képzelek el, ami babás. Majd meglátjuk a későbbiekben.
Egyébként meg attól mert valaki nő, nem kötelező szülnie.:) Mindenki maga dönti el, az nagyon felháborít, amikor egy fiatal nőt azzal nyaggatnak, hogy "és mikor szülsz már?". Miért? Törvény által előírt, hogy a világon minden nőnek kötelező gyereket vállalnia? Akinek az az álma, hogy családanya legyen, sok sikert hozzá, akinek pedig az, hogy utazgasson, dolgozzon, magával foglalkozzon, szintén sok sikert!Egyik sem ér többet vagy kevesebbet a másiknál!
"Aztán 35 után esetleg jöhet a gyerek, de ha mégsem lesz hozzá kedvem, akkor nem fogok sírni amiatt, hogy nem lett."
Ne is sírj! Ha úgy érzed, csak egy strigula lenne a listádon a gyerek, nem vágysz rá, akkor inkább soha ne is vállalj. Ha persze változik a felfogásod, más tészta, de csak azért, hogy az is meglegyen, nem szükséges. Gyereket vállalni azért ennél többről szól.
20 évesen szültem (munkaviszonnyal), és teljesen jó volt így. Idő közben elmentem egyetemre, lett nyelvvizsgám, diplomám, majd egy jobb munkahelyem. Most 27 vagyunk, és szeretnénk még egy gyereket. Úgy tervezem, hogy mellette is tanulni fogok, nekem ez így nagyon bejött, szóval mindenféle ellenérzés nélkül jelentkeztem mesterképzésre is. GYED alatt simán megcsinálom :) Nekem már fura is lenne úgy otthon lenni, hogy nem kell semmit sem tanulnom.
Amúgy sosem szerettem volna 30 fölött gyereket vállalni (legalább is az elsőt biztosan nem), mindig fiatalon szerettem volna "hozzálátni" :)
Kedves 23-as! Emellett azért stabil kapcsolatod volt, igaz? Mármint azért nem egyedül kellett szembenézned a dolgokkal?
Én egyetem után, stabil háttérrel, stabil házasságban szeretnék babát. Ebben kicsit konzervatív vagyok talán. Hozzá kell tegyem, annak is megvan a szépsége, amit 23-as írt :) Így mindig van kiért dolgozni és küzdeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!