Szabadnap az anyának: ti mit gondotok erről?
Munkatársam kivette szabadságnak a pünkösd utáni 2 napot. Kérdeztem tőle hogy hova mennek, mit fognak csinálni, erre mondta hogy még nem tudja, de kozmetikushoz meg fodrászhoz biztos elmegy, valószínűleg vásárolni is. Kérdeztem, hogy és a gyerekek? Erre mondta, hogy a férje nem lesz szabadságon, gyerekek oviban lesznek, ez a 2 az ő szabadnapja.
Nekem ez kicsit furcsa, bevallom.
Nektek mi a véleményetek?
Szépségszalonban dolgozok, a vendégek nagy része a "siess, mert menni kell a gyerekért/dolgozni/ügyvédhez stb" mondattal köszön. Volt olyan is, hogy apuka bejött a gyerekkel, mert otthon nem bírt vele. A szalonban sem,így a kislány mindent szétpakolt, anyuka meg végig ideges volt. Nekünk se kellemes úgy dolgozni, hogy folyton idegesen nézi a vendég az órát, siettet, belekap a körmébe, mert nem várja meg, hogy megszáradjon a lakk, telefonál, izeg-mozog.
Van, aki havonta egy szabadnapot erre áldoz, eljön, kozmetikus, fodrász, pedikűr, manikűr, és közben nyugodt, jól érzi magát, pihen, és egy mosolygós, jókedvű nő meg oviba/iskolába/haza.
Havi egy szabadnap nem a világ vége, sokan egyébként se tudják kivenni az összeset.
Kérdező, akkor te igen is igényű és költségvetésű véranyuci vagy, aki azt hiszi magáról, hogy tökéletes minimális ráfordítással (anyagi és nem anyagi), mindenki más meg túl piperkőc.
Tudod mi a bajod? Te féltékeny vagy az ilyen anyára, vagy annyira rosszindulatú vagy, hogy inkább nem írom le. Mi közöd van ahhoz, hogy ki mennyit, mit, mikor? Igen, neked ennyire nincs életed. Attól még más jó szülő, hogy vannak ilyenekre igényeik, 1-2 óra, nap tudod, mennyire fel tud tölteni? Jaa, nem, bocsi... :D
Csak tudod, 55, nem mindenkinek olyan a beosztás, hogy napközben tudjon menni.
És miért? Mert mindenki emberi időben dolgozik. A hétvége a szépségszalonban is hétvége, esetleg szolit találsz hétvégén nyitva, az meg megint olyan hely, ahova talán nem kéne még vinni a gyereket.
én meg lelépek 3 napra Angliába
ez is fura nem ?
:-)))
ennyi nekem is jár évente a 3 gyerek, háztartás, 2 melóhely, mellet,
ez a jutalmam mert egész évben robotolok
hétvégente otthon van a család szal akkor kitudná magát pihenni ? valszeg nem ...
Azt gondolom, hogy nagyon okosan teszi.
Úgy csinálsz mintha bezárná a családját étlen szomjan egy pincébe három hónapra amíg ő hetyeg boraborán.
Mindenki arra áldozza a szabadságát amire akarja. Ha neki erre van szüksége, tegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!