Szabadnap az anyának: ti mit gondotok erről?
Munkatársam kivette szabadságnak a pünkösd utáni 2 napot. Kérdeztem tőle hogy hova mennek, mit fognak csinálni, erre mondta hogy még nem tudja, de kozmetikushoz meg fodrászhoz biztos elmegy, valószínűleg vásárolni is. Kérdeztem, hogy és a gyerekek? Erre mondta, hogy a férje nem lesz szabadságon, gyerekek oviban lesznek, ez a 2 az ő szabadnapja.
Nekem ez kicsit furcsa, bevallom.
Nektek mi a véleményetek?
Mi ebben a furcsa? Az hogy nem kell sehová sietnie? Hogy nem kell vásárlás közben hat felé figyelni? Hogy nem kell aggódnia a gyerekért?
Megérdemli azt a két délelőtt szabadságot, mert az a két nap valójában csak ennyi. A gyereket haza kell vinni négykor az oviból és a férje is hazamegy délután.
Számukra ugyanolyan lesz az a két nap mint bármelyik másik. Az egyetlen különbség, hogy anyunak lesz egy szép frizurája. S a kozmetikus simára gyantázza az asszonyt.
Tényleg mekkora tragédia, hogy a kiscsalád kap egy csinos, kipihent anyukát.
te egy korlátolt falusi liba vagy...ez tuti!
Igen ÉN például egy hónapban egyszer leviszem a gyereket az anyósomhoz,és nagyon boldog mindenki. A gyerek végre lát mást is mint minket ,meg a játszótéri gyerekeket.És mi is elmehetünk kikapcsolódni,én letudom a kozmetikust,meg a fodrászt...nem is gondoltam volna ,hogy létezik még a MAGYAR MÁRTÍR ŐSANYA mint te...
5 eves ikerfiaink es 3 eves kislanyunk van. Havonta egy hetfot szabadsagon/szabadnapon vagyok!
Ilyenkor a ferjem kelti/kesziti/viszi a kicsiket oviba, en kelek amikor kelek, neha veluk egyutt, neha csak 10 ora tajekan.
Ebredes utan, zuhany es mar hivom is baratnomet, egyutt megreggelizunk valahol, utana vasarlas, kozmetikus, fodrasz, kormos, masszazs vagy amihez kedvunk van. Este csak vacsira erek haza a csaladhoz.
Koszonjuk szepen ettol meg tokeletesen megvagyunk es tudod mit kerdezo, nem vagyok hajlando 1-1 hetvegi napot elvenni a gyerekeimtol es a ferjemtol, a fodraszom kedveert. Elitelhetsz, tarthatsz rossz anyanak, pont nem erdekel! Ez nekem pontosan ugyanannyira jar, mint a ferjemnek a heti 4 box edzes es tudod mit? Csak egyszer szolna be emiatt maris atmennek hazisarkanyba!
Es nem, nem vagyok hajlando reggel 6-ra bejelentkezni kormoshoz vagy masszazsra, hogy utana meg nagyobb rohanas legyen a napom?... Vagy menjek este 6-ra? 9-re vegeznek is, kar hogy addigra mar a gyerekeink alszanak... Vagy vigyem magammal ruhat, cipot, taskat venni mind a 3 kicsit? Orulne nekik a tobbi vasarlo, ahogy en is szoktam a proba fulke elott hisztizo gyerekeknek...
Es tudod mit? Havonta 1 napot a ferjem is kivesz! Sokszor ilyenkor meg en is pluszba es ilyenkor CSAK ketten vagyunk amig a kicsik oviba vannak!
365 napbol 353 napot velem vannak a gyerekek, nincs nagyszuloi segitseg, nincs babysitter! Ennyi maganelet a gyerekek mellett kell nekem is es a ferjemnek is!!!
Szerintem teljesen természetes. Mikor kicsik voltunk tesómmal, havonta 3 napot nagyszülőknél voltunk egyhuzamban, addig szüleim kettesben voltak, kikapcsolódtak.
Külön anyának nem kell ilyen, mert ő munkahelyen nem dolgozott úgy hogy el kelljen járnia minden nap, de neki pl a mai napig a hétfő a nagy napja, amikor bizony magára figyel. Torna, fodrász, barátnők mindig hétfőn vannak. Nővérem is anya most már, és bizony évente kétszer a volt kollégáival elmegy az egyikük vidéki házába bulizni két napra. Értelmes emberek, nem úgy kell elképzelni hogy isznak és fetrengenek.
Szerintem mindenkinek figyelnie kéne magára, megtenni ezt a luxust. PL. nem sz-r kajákkal tömni magunkat, nem állandóan idegeskedni és panaszkodni, kellenek pillanatok amikor csak mi vagyunk magunknak.
"Nem kell hozzánk igazodni, de furcsa mód senki nem írta, hogy "de igen, én is csináltam már"; szóval mégsem olyan általános a dolog.
# 28/48"
Pont előtted pár válasszal, a 24-es hozzászólásomban írtam (telóról), hogy én is így csináltam.
A gyerekek észre sem vették a hiányomat, hiszen nekik olyan nap volt mint a többi, én meg nem tőlük vettem el az időt a fodrásznál ücsörögve hétvégén, hanem együtt voltunk...
"De akkor meg van apjuk a gyerekeknek, gondolom boldogulna velük pár órát az anya nélkül."
Arra esetleg nem gondolsz, hogy az anya szeretne hétvégén a gyerekeivel lenni, nyugodtan sétálni, hogy ne a hétköznapok rohanásában legyenek együtt (gyere már, siessünk mert elkésünk az oviból, siess mert haza kell érnünk, siess mert már le kell feküdni, egyél már mert késő van, stb....)???
Vagy esetleg a CSALÁD szeretne együtt lenni, apa anya és a gyerekek???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!