Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Őszintén! Te nem érzed néha...

Őszintén! Te nem érzed néha tehernek a párod gyerekét?

Figyelt kérdés

Velem van a baj? 5 éves a kislány, nagyon szeretem, szívesen vagyok vele. De előfordul, hogy rájön az ötperc és hisztizik és veri magát a földhöz, és felesel, és bántja a kisebb gyerekeket, és ordítva kiborít mnindent a szekrényéből, és szándékosan nem szól, hogy éjszaka bepisilt, és kidobálja az ételt a tányérjából, stb. Na ilyenkor mindig eszembe jut, hogy miért nekem kell megnevelnem, miért nekem kell megtanítanom az emberi viselkedésre, miért nem nevelte meg az anyja, amikor az ő dolga lenne.

Ez kb olyan, mintha nekem kellene ellapátolnom egy hatalmas szeméthegyet, amit valaki más az én ablakom alá dobált.

Rossz ember vagyok, amiért néha így érzek?

2014. ápr. 23. 09:33
1 2 3 4 5 6
 41/59 A kérdező kommentje:
Szerinted a "pelenkázni, fürdetni, etetni, altatni, játszani, felkeni hozzá minden éjszaka", az egyenlő a neveléssel? Ez kérlek a gondozás, a gyerek ellátása, erre egy intelligensebb robot is képes. Nem ettől lesz valaki jó apa, hanem attól, hogy tudja, mikor kell nemet mondani, hogyan kell a gyereknek normális értékrendet átadni, embert faragni belőle. EZT szerintem igenis tanulni kell, persze egy anyának is, de egy apának igenis több tanulnivalója van ezen a téren.
2014. ápr. 23. 16:03
 42/59 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha majd neked is lesz gyereked, rájössz ma mi a magyarok istene...Nevelni nem az anyák tudnak jobban, hanem az érzelmileg, értelmileg felnőtt emberek. Mindegy, hogy férfi vagy nő az illető. Ha egy apa érettebb erkölcsileg is és lelkileg is, mint az anya, akkor az apa fogja jobban nevelni. Attól, hogy a nő testéből jön ki a gyerek, nem lesz hipp-hopp értelmes felnőtt ember.
2014. ápr. 23. 16:11
 43/59 anonim ***** válasza:
Trükkös módon kihagytad a felsorolásomból a "nevelni"-t, én beleírtam. Te dolgod, mentsd fel az emberedet az alól amiért megveted a gyerek anyját, de az én meglátásom szerint annál a szülőnél aki sz@rik a gyerekre csak az kevesebb aki azon az elven menti magát a felelősségtől, hogy ezzel a másik dolga lenne, közben a gyerekből meg lesz ami lesz.
2014. ápr. 23. 16:12
 44/59 anonim ***** válasza:
Egy 5 éves így adja közre a frusztrációját, dühét. Ne várj tőle felnőtt viselkedést: a bepisilés, ételdobálás kifejezetten arra utal, hogy tele van agresszióval, feltehetően a megváltozott életkorülményei miatt. Egy ekkora gyereknek rendkívül fontos egy bizonyos fokú állandóság és ez a harmónia tört most meg az életében, a szülei különválásával és a te színre lépéseddel. Ennek nincs köze a neveletneséghez. Inkább gyerekpszichológushoz kellene elvinni. Te meg akkor tennél okosan, ha nagyon óvatosan, fokozatosan közelednél a gyerekhez. Mondjuk eleve fokozatosan kellett volna megismernie is.
2014. ápr. 23. 16:15
 45/59 A kérdező kommentje:

Két éve ismerem, szépen lassan lettem része az életének.

Az állandóság megvan, az életkörülményei pedig nem most változtak meg, hanem évekkel ezelőtt.

Jár az oviban gyerekpszichológushoz, de egy hajítófát sem ér az egész.

2014. ápr. 23. 16:17
 46/59 anonim ***** válasza:

37-es vagyok.

Na ez is közös pont, jó ideig én is utáltam az anyjukat, mert őt okoltam mindenért, és egyszerűen irigyeltem tőle a gyerekeit, hogy aki ilyen szar alak annak miért adatik meg 2 ilyen szép gyerek, és képes voltam teljesen belehergelni magam ebbe. Aztán rájöttem, hogy ennek nincs értelme, csak magammal szúrok ki, hogy midnig emiatt idegeskedem. Sajnos mi mostohák soha nem pótolhatjuk az igazi anyát, akármilyen is ő, de nem is ez a feladatunk. Csak tenni kell, amit helyesnek érzünk, és ami a gyerek javára válik hosszú távon. Mert ha normális ember lesz belőle, nagyobb korában azért átlátja azt az értékrendet, amit most nem fog fel, és tudni fogja kinek köszönheti. Ez sok idő ugyan, de sokszor csak ez tartja bennem leleket, hogy talán beérik az a gyümölcs. Szóval szerintem próbálj meg megnyugodni, és a haragot háttérbe szorítani, mert az nem visz előre. Üljetek le a pároddal átbeszélni, hogy mit tegyetek, mert ez tovább így nem mehet, illetve lehet a gyereknek sem ártana egy pszichológus. Szóval ne csüggedj van megoldás, cak tényleg ne hagyd, hogy a probléma maga alá temessen! A hogyan-okat neked kell megtalálni.

2014. ápr. 23. 16:18
 47/59 anonim ***** válasza:
De megváltoztak és az mindegy, hogy 1 hónapja vagy 3 éve történt-e ez, ezt a gyerek egyértelműen nem volt képes feldolgozni. Ha az óvodai pszichológus nem használ, el kell vinni másikhoz. De ezt az apjával beszéld meg és ne a gyerekre vetítsd a saját frusztrációdat, mert itt akármilyen sajnálatos, neked kell a gyerekhez alkalmazkodnod.
2014. ápr. 23. 16:30
 48/59 anonim ***** válasza:

Egy óvodai pszichológustól ne is várj sokat. De hát ez is egy újabb szép eleme a történetnek. Az a doki egy hajítófát nem ér, akkor itt be is fejeztétek a dolgot. Még véletlenül se keressetek másikat, aki ugyan lehet, hogyy pénzbe kerül, de legalább tényleg csinál is valamit. Ja, az sem a te dolgod, nem is apáé, hisz csak az anya a felelős mindenért.

Ez a "nem az én dolgom nevelni" is elég visszataszító. Mintha egy kutyáról lenne szó akit nem akartál és mégis neked kell sétáltatni, mikor az nem a te dolgod. Könyörgöm egy kisgyerekről beszélünk, akinek érzései, nem utolsó sorban elfojtott, fel nem dolgozott sérelmei. Gondolom mindhárman a másiktól várjátok a megoldást, mert az anyja leszarja a gyereket, az apja úgyszintén életképtelen, te meg csak az apja nője vagy, nem a te lányod. Ne aggódj ez a lány 15 évesen fogja magát majd és az első pasival megszökik, akitől kap egyy kis "szeretetet".

2014. ápr. 23. 16:33
 49/59 A kérdező kommentje:

Ha csak három órán keresztül lennétek a helyemben, visítva menekülnétek haza.

Az a szegény, lelkileg sérült kislány, akit nagyon megviselt a válás, húsz perc alatt kiborítana benneteket.

Hiába szeretem, rettenetes a viselkedése, és nem igaz, hogy nem nevelem. Sőt, én vagyok az egyetlen, aki neveli. És hiába mondjátok, hogy milyen gusztustalan dolog azzal jönni, hogy nem az én dolgom, attól még ez tény.

Valóban nem az én dolgom, mégis csinálom. Majd akkor ítélkezzetek felettem, ha végigcsináltátok ugyanezt.

2014. ápr. 23. 16:38
 50/59 anonim ***** válasza:
És jópáran megírtuk, hogy nem a te dolgod lenne. Csak éppen az egyik embert akinek a dolga lenne és akire neked ráhatásod van, valami homályos áltudományos pszicho/bio/antropo dumával felmented a feladat alól.
2014. ápr. 23. 16:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!